Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Recenze (468)

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Film pobaví a na Vorla film který lehce vybočuje, je v něm jasný Vorlův podpis, ale o to víc mě baví. Dobré hlášky a taková ta letní pohoda. Rozhodně doporučuju se podívat. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tímhle musel Vorel zklamat víc, než Vejškou. Takový studentský film, který řeší typické problémy obyčejných lidí. Přičemž avizovaná komedie není komedie ale pouze drama. ()

plnyhrnek 

všechny recenze uživatele

No když ono to v životě tak nějak chodí a takové věci se kolem mě dějí . Pár takových lidiček mám v práci a když jednomu na narozeniny zaplatili kamarádi babu aby se mu svlékla utekl z baráku . ()

maniacxl odpad!

všechny recenze uživatele

Další česká trapárna,která se fakt nepovedla!Nic střídá prázdno,hovna střídají sračky a do toho šišlající neherec Kohák.Ne,ne,ne.......takhle by to nešlo.Sedám na kolo a uháním se někam zastřelit.ODPAD. ()

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Instalatér z Tuchlovic je film, který se prezentuje jako poetická komedie, zatímco jde o skličující drama bez špetky vtipu. Je to další z řady českých filmů, který vykresluje českou vesnici jako pustý ostrov obývaný stádem lidských sviní, v lepším případě úsměvných postaviček. Účinkující: Stereotyp starého mládence, stereotyp maminky starého mládence, stereotypní hospodští balící, stereotyp tyranského manžela, stereotyp týrané manželky, stereotyp vesnického nácka a stereotypní Vietnamci. Člověk může shlédnout jenom tolik Divokých včel, Děr u Hanušovic a Instalatérů z Tuchlovic aby si řekl a dost. Milí Pražáci, přestaňte točit debilní filmy o tom, jak se blbci na venkově mají blbě! ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal tak já české filmy nemám rád. Tedy přesněji řečeno, nové české filmy. Na starší klasiku se podívám i rád (na něco fakt rád, na něco když není zbytí), ale co se týče nových českých filmů, fakt ne. Ani na instalatéra bych se nepodíval, kdyby mi ho nevnutil kolega. No a ejhle, ono to není zas tak špatné. Vlastně je to celkem dobré i když místy moc předvídatelné. Zajímavé je, jak si film na nic nehraje a celý příběh je takový "jaksi mimochodem". Takže nakonec ano je to solidní film a možná se na něj podívám ještě jednou. 66 % ()

reno.d 

všechny recenze uživatele

Tušení mě nezklamalo!Je mi smutno z toho,že režisér Pražský pětky natočil takovýhle nic!Dvě hvězdy z úcty k některým hercům,který tam kdovíproč hrajou a který mám rád. ()

Misoponia 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna, kdy hlavní hrdina jede na kole, mi připadala strašně dlouhá a nudná. Připomnělo mi to film Vesničko má středisková (který se však s tímhle filmem nedá srovnávat). Ve filmu se nic neděje. Musím souhlasit s tím, jak už tu někdo psal, že postavy jsou šablonovité, což dost vadilo. Kohák neumí hrát, jediné, kde ho snesu, je v divadelních představeních Partičky, tam svým neherectvím nemá co posrat, protože je to improvizace. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Keď si nalejeme čistého vína, tak určite sa zhodneme, že v tomto prípade sa nebavíme o nejakom filmovom skvoste a navyše s veľmi jednoduchou dejovou linkou. Avšak čo mi na tomto snímku imponovalo, bol ten reálne zobrazený život na českej dedine a ja takéto filmy môžem, pokiaľ sa nebavíme o Babovřeskách a podobných "srandách". Skrátka a jasne - oddychovka na nedeľné popoludnie pri šálke kávy. 60 % ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Podivně legrační sonda do českého veksláctví. Docela sranda, když berete ten kotel stereotypů s nadhledem. Prostě taková slabší klasická černá komedie z našich končin. ()

Reklama

Reklama