Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně vážný a filosofický film, co se trochu ztrácí v metaforách a vyhýbá se snadným vysvětlením. Jak to tady čtu, metafory uměj pěkně zamotat hlavy, ale chápu, že nás géniů je málo. Nepobral jsem jen závěr proč vlastně Wrighta ušetřili, ale jinak mi to celé smysl dává. V tom podobenství mezi chováním lidí a zvířat je třeba vidět Skarsgårda jako nebezpečného nočního dravce v dřevěné masce, k němu jako protiklad logicky uvažujícího Wrighta, mrtvé dítě jako paralelu ke smečce, co zabíjí slabá mlád'ata, nebo očistnou koupel v horkých pramenech po spáchání brutálního násilí. U mě spokojenost. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže zrežírovat filmový násilí jako Jeremy Saulnier. Všechny jeho filmy jsou neskutečně atmosférická podívaná, při který cítíte každý zásah kulkou i každé říznutí nožem. V ultra násilí se vyžívá, ale nikdy to není samoúčelné a vždy to pomáhá vyprávět příběh a vcítit se do postav. Neumře tu víc lidí, než v jakymkoliv Marvel filmu, ale za to každá ta smrt vás divácky zasáhne. Hold The Dark je hodně náročnej film s hutnou mrazivou atmosférou, kdy na vás ta zima přímo čiší z obrazovky. Jeffrey Wright v roli svýho života vyšetřuje zmizení dětí, které byly odtažené vlky. Všechno je to ale trochu víc zamotaný a díky tomu se tohle vyšetřování často dostává až do hororovýho žánru. Hypnotickej soundtrack a úžasná kamera z toho pomalu dělaji Blade Runnera na sněhu … 9/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozpačité, respektíve veľmi odlišné prijatie tohto vskutku mrazivého temného thrilleru má myslím základ v tom, že ide o adaptáciu knihy, kde toho čitateľ asi viac pochopí než divák filmu. O čo ide hlavným antagonistom v každom konkrétnom momente príbehu môžeme, podobne ako hlavní protagonisti, iba predpokladať či hádať (vo vojne s Islamským štátom vám asi prepnúť musí), ale prečo je napríklad nasratý jeden chlapík s guľometom zmysel dáva, keďže to policajtovi pekne polopate pred akciou vysvetlí. Má to svoje momenty aj atmosféru, len na to, aby šlo o skutočný žánrový art, čím tento film tak veľmi chce byť, mu niečo viac hmatateľnejšie, alebo uchopiteľnejšie, chýba. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Zákon přírod neopravňuje k odplatě... Jó to byly ještě časy kdy Netflix neprodukoval sračky(až na výjimky) jako dnes. Hold the Dark(je za mě) hodně zajímavým filmovým počinem. Skvěle zahráno. Perfektně natočeno. Kameraman věděl co dělá. Nádherné záběry zasněžené krajiny a vlků. O napětí a atmosféru není nouze za což může nepředvídatelný děj. Tímhle u mě Jeremy Saulnier zabodoval a film Hold the Dark si u mě vysloužil silný 4hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za kameru a druhá hvězdička za hudbu a prostředí. Zbytek nestojí za nic, celé je to mindfuck, který má úplně blbé zakončení, nedává to smysl, teda možná jo, ale film mi nedal důvod se jím zabývat, protože jsem se u toho nudil jak sviňa a celkově je hrozně a zbytečně utahaný. Navíc tady je tolik vaty, že to ani není možné. A už vůbec mi není jasné, co chtěl Saulnier natočit - něco ve stylu Lynche? No, jenže tohle do něj má hodně daleko. Tohle je jenom nudný blábol, bez jakéhokoli napětí a atmosféry. Co taky čekat od Netflixu, co jsem zatím viděl, nic zajímavého neudělali. Ale hlavně že je Netflix teďka IN, že jo. 2* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama