Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční brilantně vystavěnou atmosféru zabředl snímek do větších a větších šíleností, až se etabloval do opravdové blbosti. Radost tak zůstala pouze z vizuálního zpracování, zmíněné atmosféry a zdařilé, krvavé přestřelky (dá-li se to vůbec nazývat přestřelkou, možná je vhodnější si vypůjčit několik anglických slovíček, které to vystihnou dostatečně "one man show with the machine gun"). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Filmům, které mě okrádají o čas, jsem vždycky křivdila a nebude to jiné ani u Hold the Dark. No jo, není se čemu divit když tyhle netflixárny unikají mezi prsty jak na běžícím páse bez sebemenší reklamy. Někdy se to holt povede, někdy ne. Hold the Dark je určitě ten druhý případ. Ovšem zezačátku se to nikomu zdát nebude. První polovina nabídla velice slušnou atmosféru z prostředí Aljašky s prvky mysteriózna a lehce nastíněného hororu. I chování postav odkrylo různé náznaky a zbystřilo moji zvědavost. Snad bych ještě tomuto kousku odpustila, že jeho tempo bylo někdy až vražedně pomalé a některé scény by se bez mrknutí oka dali smáznout a pořád by to fungovalo, ale co neodpustím je závěr. A nebudu se k němu ani vyjadřovat, stejně jako to udělali tvůrci právě s celým finálním rozuzlením. Takže jestli chcete ztrácet čas s něčím, čehož scénář by vyzněl stejně jako kdyby v něm nebylo ani slovo, tak tady to máte. Dvě a p... ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal perfektní podívanou z amerického zasněženého severu, jako tomu bylo v případě Wind River, ale Hold The Dark úplně nedostál mému očekávání. Což o to, ta krajina se dostavila, a každý divák musí přiznat, že sníh v rámci detektivek jde s atmosférou ruku v ruce, tady bych ani film nemohl nijak hanit. Herci taktéž zahráli úctyhodně, překvapil místní policista James Badge Dale. Jenže ten příběh a samotná zápletka tomu prostě a jednoduše moc nepomohly, čekal jsem něco promakanějšího, přesvědčivějšího. Takto dostanete mix, kde dojde na nespokojené obyvatele, nějakou tu mystologii tamějších lidí a pár vražd. V konečném součtu to ale vůbec nespojily, tudíž film skončil náhle, a hlavně otevřeně (to naštvalo nejvíc ze všeho). Pár scén, kde se s brutalitou rozhodně nešetřilo, film vyhodilo z průměrných šedavých vod (luxusní přestřelka M60 vs sbor policistů se tak často ve filmech nevidí), ale mělo to potenciál stát se brilantní žánrovkou. Za mě dávám 65 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som tomu nepochopil, ale aj keby, že tomu pochopím, jednoducho ma to nebavilo. Film sa tak vlečie, že unudí aj mŕtveho. Vôbec som nepochopil o čom ten film je, kedže zo začiatku sa zaoberá vlkmi a potom zas vrahom, ktorý si tu chudákov ľudí masakruje ako Michael Meyers s maskou na hlave. Uznávam, že atmosféra studenej Aljašky sa podarila, ani herci neboli najhorší, ale nudné a pomalé prevedenie príbehu v tomto štýle bolo skoro ako mučenie v niektorých pasážiach. Divím sa sebe, že som to vôbec dopozeral do konca. 35% - 2* ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky" (J. Stránský). Film o temnotě, kterou nezadrží železné dveře, sodíkové výboje a křemíkové obrazovky, o nesvatých rodinných poutech, která tak omamně škrtí, o šelmě v člověku a lidskosti v šelmách. Příběh, jaký můžeme číst nejrůznějšími způsoby, podmínkou je jen gramotnost. Vysoce funkčně negramotná Faidra k tomu má dvě poznámky. 1/ K Riley Keough se dá říci jen tolik, že Král je (možná) mrtev, ať žije Princezna, 2/ kdybych byla tím, koho jako prvního napadla myšlenka srovnávat to s Větrnou řekou a já se tomu napadení neubránila třebas i nepřiměřeně, skočila bych pod sněžný skútr. Kdybych byla tím, kdo to srovnání bezmyšlenkovitě opakuje, poprosila bych řidiče skútru, aby ještě pro jistotu couvl... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama