Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda tak ryzí a krásně vypiplané syrové survival pro takovýhle mind-fuck nic moc neříkající, rádoby mysteriozní scénář. Hlavní dějová linka mimo, všechny ostatní propriety (scénografie, atmosféra, akční sekvence) na maximu. Sice je už toho "Wind Riveru" poslední dobou trochu moc, ale je to zkrátka stále uhrančivá věc. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Zákon přírod neopravňuje k odplatě... Jó to byly ještě časy kdy Netflix neprodukoval sračky(až na výjimky) jako dnes. Hold the Dark(je za mě) hodně zajímavým filmovým počinem. Skvěle zahráno. Perfektně natočeno. Kameraman věděl co dělá. Nádherné záběry zasněžené krajiny a vlků. O napětí a atmosféru není nouze za což může nepředvídatelný děj. Tímhle u mě Jeremy Saulnier zabodoval a film Hold the Dark si u mě vysloužil silný 4hvězdy. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem měl stále ještě řadu nezodpovězených otázek i když bych zde asi žádnou logičnost hledat neměl a měl bych se smířit s tím, že záporáci byli prostě naprostí psychopaté. Přestřelka jak z wind river a i celkově mi film hodně připomínal. Dávám 3 hvězdy, ale musím říct, že zde bylo hodně zdlouhavých a nudných pasáží. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal perfektní podívanou z amerického zasněženého severu, jako tomu bylo v případě Wind River, ale Hold The Dark úplně nedostál mému očekávání. Což o to, ta krajina se dostavila, a každý divák musí přiznat, že sníh v rámci detektivek jde s atmosférou ruku v ruce, tady bych ani film nemohl nijak hanit. Herci taktéž zahráli úctyhodně, překvapil místní policista James Badge Dale. Jenže ten příběh a samotná zápletka tomu prostě a jednoduše moc nepomohly, čekal jsem něco promakanějšího, přesvědčivějšího. Takto dostanete mix, kde dojde na nespokojené obyvatele, nějakou tu mystologii tamějších lidí a pár vražd. V konečném součtu to ale vůbec nespojily, tudíž film skončil náhle, a hlavně otevřeně (to naštvalo nejvíc ze všeho). Pár scén, kde se s brutalitou rozhodně nešetřilo, film vyhodilo z průměrných šedavých vod (luxusní přestřelka M60 vs sbor policistů se tak často ve filmech nevidí), ale mělo to potenciál stát se brilantní žánrovkou. Za mě dávám 65 % ()

Psema 

všechny recenze uživatele

You are Next smíchaný s Wind River a místama meditativní krajinářskou onanií Blade Runnera (jo, vím, že to zní zvráceně a divně!). 3,5*, protože Saulnier zjevně ví, co chce, a tenhle průzkum do animalistický duše, která se dá snadno zaměnit za PTSD, si vodí navzdory smrtelně pomalýmu tempu způsobem, který vás prostě nutí neodtrhnout oči. Doma to bude výrazně slabší, už jen kvůli mobilům po ruce a dalším rozptylovačům, kvůli kterým se do toho hodně lidí těžko ponoří. Vítěz letošního TIFF v kategorii "jsem zmaten, ale neustále na to myslím.". ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama