Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Temná zvířecí metafora u které se nedejte zmást zdejším a už vůbec ne ještě horším podhodnocením tohoto snímku na imdb. Největší údajnou slabinou je jak dost často čtu horem spodem “nepochopil jsem, co se básník snažil říci” a pomalé tempo. K té první věci - “básník” se nám právě snaží říci (a několikrát to ve filmu přímo zazní), že ne všeche musíme chápat, byť se o to můžeme ze všech sil snažit. Ne vše totiž jede podle našich pravidel, natož tak podle našich zákonů. Zvláště na kraji civilizace. Zkoumání krutého (našim pohledem) zvířete v nás a apel na to nejpodstatnější... Naše děti - Budoucnost. A co je potom, nikdo neví. Každopádně kdo ví, nebo věří (v cokoli co nám je vzdálené) jedná dle sebe. Kdo je potom hoden soudit, kdo je schopen kdy pochopit? Prapodivný a nevyzpytatelný film bez odpovědí obsahující několik silných a opravdu výrazných scén. Kde já vidím slabinu (a je to čistě můj problém)? V první více jak půli filmu. Ta je totiž oproti druhé přímo geniální a tepe do žil. Nádherná kamera, skvěle tlumené herecké výkony, temná hudba a nekompromisní tvrdost. Pro fajnšmekry. Po Green Roomu opět další vykřičník a sem s dalším projektem. Jeremy Saulnier roste v dravou zvěř, stejně jako ji vytahuje ze "svých" postav. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

You are Next smíchaný s Wind River a místama meditativní krajinářskou onanií Blade Runnera (jo, vím, že to zní zvráceně a divně!). 3,5*, protože Saulnier zjevně ví, co chce, a tenhle průzkum do animalistický duše, která se dá snadno zaměnit za PTSD, si vodí navzdory smrtelně pomalýmu tempu způsobem, který vás prostě nutí neodtrhnout oči. Doma to bude výrazně slabší, už jen kvůli mobilům po ruce a dalším rozptylovačům, kvůli kterým se do toho hodně lidí těžko ponoří. Vítěz letošního TIFF v kategorii "jsem zmaten, ale neustále na to myslím.". ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Sľubný začiatok, dobrá "windriverovska" atmosféra, správne strhany Wright, ale potom sa to celé začne sypať, dáva to stále menej zmysel, motivácie postáv sú stále hmlistejsie a koniec tomu veľmi nepomôže. Je jasné čo to asi chcelo byť, ale nejako to do seba nezapadne a napríklad 10 minútová scéna Indián + guľomet vs policajný zbor je z úplne iného sveta. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Koukám, že už s předchozím režisérovým filmem jsem měl malý problém s několika ad absurdum (čti neuvěřitelně podanými) scénami, a i tentokrát se jedná o kaz na kráse. Všechno ostatní je ale od minula naštěstí lepší: atmoška, herci, odvážný mix žánrů... Hrozně snadno to pohltí a nutí skřípat zuby nad nejasným osudem všech zúčastněných postav. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Před projekcí jsem si nepřečetl ani jeden komentář, a totéž radím i vám. A anotace od Netflixu je totálně mimo.) Mám rád vážný, temný, až depresivní filmy. A jelikož jsem od přirození i díky mnohaletýmu thrillerovýmu a horrorovýmu intenzivnímu drillu v tomhle směru nadprůměrně otrlej divák, málokdy mě 'z hlediska temnosti' nějakej film vrcholně uspokojí. A tohle byl jeden z nich. Jsem z něho ještě tak trochu perplex, protože jeho rozuzlení bez rozuzlení mi vypálilo rybník. Coby náruživý béčkař jsem totiž dlouho dlouho čekal na nějakou tu "nadpřirozenou" pointu, na nějakej horrorovej element, kterej tenhle film šoupne do příslušný škatulky a la 'černá magie', 'posedlost', 'lykantropie' apod. A ono nic. Ona je ta jeho temnota "jen" taková jakoby magicky realistická, v průběhu děje se stále naznačuje cosi tajemného, metafyzického, ale ve finále si musí divák tyhle prvky dát sám do souvislostí, aniž by měl jistotu, že tam opravdu byly, respektive že byly takhle myšleny. A rejža mu mnoho nepomůže.  Kdybych si měl sestavit thrillerovou Top 10, nebo spíš Top 5, tenhle majstrštyk v ní tutově bude. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama