Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti francouzskému seriálu z 90. let je nová britská série mnohem filmovější a výpravnější, ale nemůžu si pomoct, Bruno Cremer mi do role komisaře typově dokonale sedne, kdežto s Rowanem Atkinsonem mám čím dál tím větší problémy. Není to nutně herectvím, ale jako herecký typ bych ho rád viděl v jiných úlohách a tím netvrdím, že nutně v komediálních. Oceňuju výbornou kameru a snahu o atmosféru, ale z hlediska příběhu je Drahoušek z Montmartru ze tří dosud zhlédnutých dílů určitě nejslabší a některé vedlejší role mohly být obsazené a zahrané příhodněji. Celkový dojem: 60 %. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinsonův Maigret je stále skvostně zahraný a natočený a já doufám, že budou další díly. Rowan je opět melancholický, atmosféra je skvostná a působivá, všechno na vás dýchá a vtahuje, je to stále pomalé (ovšem velmi příjemně pomalé), s výbornou hudbou, skvostnými hereckými výkony a tentokrát i s porcí velmi příjemného humoru, kterého nakonec není úplně málo, ale do příběhu to prostě všechno krásně pasuje. Tyhle dva loňské díly sice nebyly tak dobré jako první dva, ale pořád jsou naprosto výtečné a krásné, ano - krásné. Atkinson je navíc v té roli čím dál lepší a už ho mám mnohem radší než Gabina. Tahle série se prostě musí vidět. A já doufám, že bude pokračovat, protože kdyby ne, tak by to byla fakt škoda. Případů je dost a Atkinson je v kondici a konec konců, tuhle roli může hrát ještě dlouho. 85%. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezútešný Paríž rokov minulých. Funkčné zase raz vďaka nezabudnuteľnej atmosfére a hereckým výkonom. Prostredie nočných klubov lahodí oku a posúva vyšetrovanie do nových, atraktívnejších prostredí. Decentný humor funguje a tak isto aj malé nazretia do Maigretovej minulosti, hoci len v dialógoch. Finálny stret je skôr rozpačitý než uspokojivý, ale ako celok ma diel bavil. Naozaj škoda, že to nemá viac častí. Má to veľmi veľa superlatívov, ako by sa na starosvetskú detektívku v súčasnosti patrilo. A vďaka tomu to celé pôsobí, ak nič iné, osviežujúco a príjemne. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela hezký TV zážitek, byť na hodně provařené téma. Nedovedu úplně posoudit výkon p. Atkinsona; není to určitě průšvih. Byť byl jedním z nejvýraznějších komiků TV historie vůbec, je vidět přinejmenším jeho lidský formát. Spíše bych ale řekl, že jiní herci asi hráli p. Maigreta lépe. Celkové vyznění je hodně nasládlé, ale vedle slavného obličeje hlavního protagonisty má film i několik silných bodů: vydařilo se nové pojetí pí Maigretové, též se mi líbila pečlivá režie (drobné výměny pohledů apod.). ()

PowPow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo moje první setkání s Atkinsonem v roli Maigreta a vlastně i první setkání se samotnou Maigretovou postavou. Technicky to bylo dobré, výprava a dobové prostředí skvělé, hudba správně doplňovala děj, kamera tvořila atmosféru. Zápletka byla solidní, přestože Maigret se celou dobu nechal v podstatě vodit za nos a celý případ mu odhalil sám záporák. Problémem byla samotná postava Maigreta i jeho pobočníka. Hercule Poirot je rozmarný tlouštík, který se snadno nechal vytočit, Sherlock Holmes zase excentrický samotářský génius - ale jaký je Maigret? Víme jen to, že je kliďas. Ale ve filmu není ani náznak jakékoli špatné vlastnosti. Jakékoli vlastnosti. Je úplně černobílý. Rowan Atkinson neměl absolutně co hrát. Ale i tak se se svou rolí popasoval skvěle. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama