Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(4)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (4)

Maigret klade past (2016) (S01E01) 

Nepřekvapilo mě to (jelikož od anglických detektivek očekávám. že budou dobré a nezklamou), Gabina to sice nepřekonalo, ale tahle adaptace je těsně pod ním, Špičkově zpracováno, skvělá kamera, hutná atmosféra, pomalé tempo, dobře vybraný hudební doprovod, v ději sice sem tam nějaké změny, ale to ani trochu nevadilo a samozřejmě vynikající obsazení v čele s naprosto skvělým Rowanem Atkinsonem, kterému jsem v roli Maigreta věřil každou minutu a každou repliku a který mi ani jednou nedal vzpomenout na Beana či Edmunda Černou zmiji, škoda, že se k vážným úlohám v kariéře příliš nedostal, protože tohle Simenonovské drama mu vyloženě sedlo a já jsem rád, že se před kameru vrátil právě v tak povedeném zpracování jednoho z nejlepších Maigretových případů. Už se neskutečně těším na druhý film a budu doufat, že se natočí ještě nějaké další, protože tohle byl prostě věehokoncert se skvělou dobovou atmosférou. Prostě umí hoši, ale přesto mám jednu, jedinou výtku - Maigret byl hrozně hubenej. Jinak ale bezchybné. 100%. Poctivá detektivka ze skvělé doby. Chtělo by to nějaké ocenění pro Rowana. ()

Maigret a případ mrtvého muže (2016) (S01E02) 

I druhý případ Atkinsonova Maigreta byl vynikající podívanou. Geniální herectví Rowana Atkinsona opět nechává zapomenout na to, že kdy měl nějakou komediální minulost a je naprosto strhující a fascinující. I ostatní herci jsou samozřejmě perfektní. Stejně tak jako pomalé tempo vyprávění, výborný scénář, režie a kamera, perfektní atmosféra a skvěle zobrazená Paříž 50. let a hudba, která je o něco lepší, než v prvním filmu. První film byl sice o něco lepší, ale tohle je prostě tak nádherně britsky natočené (prostě je to perfektní), že bych ani na nižší hodnocení jít nemohl. Navíc se povedl i dabing, Karel Heřmánek na Rowana v téhle vážné, zadumané, civilně podané a prožité roli skvěle sedí. Doufám, že se tvůrci k Maigretovi ještě vrátí, protože by byla opravdu věčná škoda, kdyby zůstalo jenom u těchto dvou povedených filmů. Poctivé Simenonovské drama, které i tentokrát získalo tu nejlepší možnou péči. 90%. ()

Maigret a noc na křižovatce (2017) (S02E01) 

Další vynikající příspěvek do série Maigretovských filmů. Tvůrci opět předvedli prvotřídní práci a nabídli nám tradičně britsky kvalitní podívanou, kde hraje prim hustá atmosféra, prostředí a herecké výkony (Rowan je pořád lepší a lepší a předvádí fantastickou ukázku dramatického herectví), a vlastně je to asi dost možná i prozatím nejlepší příspěvek do série - scénáři totiž taky není co vytknout - vůbec nic. Detektivka jak má být, v Británii se tohoto francouzského rodáka ujali nadmíru dobře a já se nesmírně těším na další díly a pokud to takhle bude pokračovat dál, Atkinson v té roli snad předčí i Gabina - Cremera překonal už dávno. 90%. ()

Maigret a drahoušek z Montmartru (2017) (S02E02) 

Atkinsonův Maigret je stále skvostně zahraný a natočený a já doufám, že budou další díly. Rowan je opět melancholický, atmosféra je skvostná a působivá, všechno na vás dýchá a vtahuje, je to stále pomalé (ovšem velmi příjemně pomalé), s výbornou hudbou, skvostnými hereckými výkony a tentokrát i s porcí velmi příjemného humoru, kterého nakonec není úplně málo, ale do příběhu to prostě všechno krásně pasuje. Tyhle dva loňské díly sice nebyly tak dobré jako první dva, ale pořád jsou naprosto výtečné a krásné, ano - krásné. Atkinson je navíc v té roli čím dál lepší a už ho mám mnohem radší než Gabina. Tahle série se prostě musí vidět. A já doufám, že bude pokračovat, protože kdyby ne, tak by to byla fakt škoda. Případů je dost a Atkinson je v kondici a konec konců, tuhle roli může hrát ještě dlouho. 85%. ()

Reklama

Reklama