Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak z budapešťských uliček (musím se tam zase někdy podívat) udělali skvělou Paříž se všemi nočními kluby a schody a parčíky, líbilo se mi i celkové směrování příběhu, který nabízí vlastně ještě jedno, hodně lidské poselství, čímž je pro mne v dnešní době výjimečný. Myslím, že se hodně povedla i charakteristika postav. Potěšil mne nenásilný sem tam humor, docela povedený. Jen mi poněkud vadilo to zatahování paní Maigretové do případu, ty dopisy by bohatě stačily jako nosná linka. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Na sérii těchto případů je zajímavý nejen způsob vyšetřování deduktivní metody hlavního komisaře Maigreta, ale i zároveň lidskost ostatních vyšetřovatelů, kteří nejsou tak nedotknutelní jako jiné týmy detektivních skupin. V tomto případu jeden selže morálně a druhý lidsky aniž by to kdo čekal, zároveň to ovšem celý případ spíše zamotá a propojí se samotným Maigretem. Skvělá minisérie kriminálních případů. ()

Reklama

karnifex 

všechny recenze uživatele

Ačkoli budu mít Atkinsona patrně vždycky spojeného hlavně s Černou zmijí, tady to nerušilo - Maigreta zvládl skvěle. Britská produkce byla očekávatelně kvalitní - se smyslem pro detaily a výpravu - ale prostředí přesto působilo víc anglicky, než francouzsky. Jediná větší výtka za příliš sentimentu na konci - to v mých očích celý film hodně shodilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Arlette, ta ho postaví i mrtvýmu." Morfium, benefit v podobě sexu s majitelem klubu a zákeřné Saranče. To vše nabízí další Maigretův případ. A taky nabízí chytrou paní Maigretovou, která se na rozdíl od neméně bystré kolegyně Colombové nebála ukázat kameře. Mě tedy nejvíc pobavil inspektor Janvier, když mu vyslýchaná osoba upadla na pěst. Komisař Maigret přitom sice moudrou hlavou moudře kýval, ale nad průměr to nedokýval. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti francouzskému seriálu z 90. let je nová britská série mnohem filmovější a výpravnější, ale nemůžu si pomoct, Bruno Cremer mi do role komisaře typově dokonale sedne, kdežto s Rowanem Atkinsonem mám čím dál tím větší problémy. Není to nutně herectvím, ale jako herecký typ bych ho rád viděl v jiných úlohách a tím netvrdím, že nutně v komediálních. Oceňuju výbornou kameru a snahu o atmosféru, ale z hlediska příběhu je Drahoušek z Montmartru ze tří dosud zhlédnutých dílů určitě nejslabší a některé vedlejší role mohly být obsazené a zahrané příhodněji. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama