Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Když z vesnice poblíž lesů v Ardenách zmizí dospívající dívka, místní policie začne spolu se starostlivou učitelkou odkrývat síť znepokojujících tajemství. (Netflix)

Recenze (44)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá francouzská detektivka. Atmosferická, s dobře využitým prostředím Arden, se zajímavými postavami a s průběhem, který, chápu, že ne úplně každému může sednout, ale já byl spokojený. Přeci nemusí každá atmosférická detektivka být pořád o tom samém. Občas není od věci, když se děj rozvine trošku jiným směrem, než je úplně zvykem. I proto si Hvozdu tak cením a musím říct, že jsem si těch šest dílů poměrně i užil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydarená francúzska krimi miniséria, ktorá je čo-to dlžná škandinávskym "predobrazom" asi viac, než klasickej francúzskej detektívnej škole. Ale treba skrátka točiť to, čo letí, tak prečo nie. Každopádne atmosféra príliš severská nie je, nesneží a nemrzne, takže nebudete mať pocit, že ste to už niekde videli, kde vraždil nejaký ten Sven Svensson. Máme tu okrem zopár klišé a logických nedostatkov aj zopár inovatívnych prvkov. Nemáme tu klasické vyšetrovacie duo, komisárka je celý čas na nervy a do práce vkladá dosť veľa emócií, na uzde ju ako tak drží prísny, ale správny šéf. Vrah je proste zmrd, žiadne také, že má motív a tak ho trochu aj chápeme, práve naopak. Dvojke by som sa nebránil, ak poznáme vraha, tak vieme, že toto mestečko v obkolesení lesov už nebude nikdy také, aké predtým a zase tu niekomu môže totálne prepnúť. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi zahalená temne mysterioznym a dusivým tajomstvom znášajúcim sa nad malým francúzskym mestečkom už tridsať rokov, ktorej sa nebojím dať plný počet i napriek nepríjemne krv pijúcej postave Virginii. Tá žena dokázala svojou povahou a chovaním kurviť náladu od prvej epizody až do samotného konca seriálu! Netuším, či to bol zámer herečky Suzanne Clément tak hrať, ale na jej držku som sa už ani nedokázal (postupom času) dívať ! ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné detektivní drama z Francie, které představuje originální dobře vypointovanou zápletku, sympatické postavy a stále udržované napětí, stejně jako twist v závěru. Na konci je všechno krásně objasněno a logicky uzavřeno. Job well done - mám chuť se jít projít a zakontemplovat si do lesa, ale pro jistotu určitě nenechám mobil doma. Jo a moc ráda jsem zase po dlouhé době od Nolanových filmů viděla v něčem nadanou a nestárnoucí Suzanne Clément. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné francouzské kriminální drama. Z nenápadného a pomalého rozjezdu se vyklube nadupaná kriminální jízda a hon na vraha a pátrání po 3 zmizelých děvčatech. Z prvotních obav o herecké výkony se postupem času stala jistota a nakonec lze říci, že se jedná o skvěle natočenou i zahranou, zajímavou, kriminální jízdu s povedeným příběhem. Tohle s čistým svědomím lze doporučit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Na dětském hrobě Nathane je napsáno: „Narozen 1988 – zemřel 1988.“ Ale během výslechu Thierryho Rougeta (Patrick Ridremont) jsme se dozvěděli, že dítě zemřelo 4. dubna 1988 ve věku 11 měsíců. To znamená, že se musel narodit v květnu 1987 a ne v roce 1988. (Untentrauer)
  • Niektorí diváci si mysleli, že ide o nejakú obdobu alebo pokračovanie Zone Blanche (2017), pretože ten sa tiež odohráva v Ardenách a navyše vyšiel v tom istom roku niekoľko mesiacov predtým. Samuel Labarthe však ubezpečil, že ide o úplne niečo iné: "Určite nás budú obviňovať z toho, že kto urobil seriál ako prvý. K Zone Blanche máme dosť blízko, pretože je to aj príbeh o lese, o zmiznutí mladého dievčaťa. S vlkom je tu aj snová stránka. Sú tam policajti. Je to v Ardenách. Ale v skutočnosti to s tým nemá nič spoločné!" (Arsenal83)
  • Seriál sa natáčal väčšinou v belgickom regióne Valónsko v okolí Bruselu, ako aj Dinant, Namur, Rixensart a Court-Saint-Étienne. Natáčanie prebiehalo aj vo Francúzsku v Ardenách, najmä v okolí rieky Meuse a obcí Haybes a Fumay. Posledná sekvencia bola natočená v Bray-Dunes neďaleko Dunkerque. (Arsenal83)

Reklama

Reklama