Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Komedie, v níž veškerý humor je postaven na tom, že někdo ve vysoké rychlosti do něčeho vrazí nebo padne na držku. Potenciál námětu se hrou na honěnou je nevyužit - ono se vlastně v tomhle filmu víc mluví, než hraje na babu. Ovšem kdyby aspoň ty dialogy za něco stály, ale absence vtipu je prostě znatelná a celé se to utápí v scenáristické nemohoucnosti vytvořit něco originálního a zábavného. Je hodně znát, že děj je jen nutná omáčka kolem chtěného námětu, kdy banda chlapů hraje dětskou hru. Žádnou přidanou hodnotu nečekejte. Z hereckého obsazení má talent pro komedii jen Jake Johnson, ostatní se jen křečovitě pitvoří (zejména Ed Helms mě v poslední době svou marnou snahou o vtipnost začíná iritovat). Nedávná tematicky podobná Noční hra byla sice taky komedie na vypnutí mozku, ale aspoň se u ní dalo zasmát. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nehrát tam Renner (scény s ním jsou na filmu nejlepší) a nemít to vynikající soundtrack, asi to nedokoukám. Jako mám rád, když v sobě chlap dokáže udržet určité mladické nadšení pro hru, proto se mi tak líbí Castle, pro něhož je celý svět hrou, ale tady to nefunguje a nepovedlo se nějak přenést nadšení těch chlápků dál. Když jsem před závěrečnými titulky viděl ty páprdy, co si to reálně točí na YouTube, přišlo mi to spíš trapné. Tohle není snad ani o hře, ale o infantilitě. Líbí se mi scéna v nemocnici, kde se dozvíme, že nejde o to, aby někdo stále utíkal, ale aby je hra spojovala. A předtím se ptá novinářka, jestli se pánové scházejí i mimo květen. A v tom je jádro pudla, které nebylo nijak dál rozvíjeno. Kdyby člověk nějak viděl, že jinak se dokážou ti lidé chovat normálně a v hospodě si nějak normálně povídat o holkách, fotbale, politice, o filmech, mělo by to bláznění nějakou protiváhu. Ale takhle... Navíc ta klišé - zhulený chlápek, nadržená matka, kde já to už viděl? Fekální fóry a boxování do zadku. A nakonec klišé ze všech největší, aby došlo i na kapesníčky. Ne, fakt mi to nepřišlo jako oslava dítěte v nás, které si umí hrát, ale jako bych byl náhodně svědkem divadelní improvizace na jednom z pavilonů psychiatrie. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Velmi povedená komedie, která je ke všemu ještě inspirována skutečnými událostmi (neplést si přesně podle skutečnosti!). Máš ji! srší nápady a povedenými vtipy, pozornost dokáže udržet po celý film, což se nestává tak často. Film ukazuje přátelství z velmi zajímavého úhlu, který mi je blízký. Člověk se musí bavit po celý život a klidně pomoci dětské hry. Dobře poukazuje na dobré ale i na stinné stránky této ,,filozofie". A zejména konec je dosti výstižný. Skvělé obsazení spolu s nápaditostí a jistou kvalitou tvůrců vytvořilo skvělý film, kterého bych si nikdy zřejmě nevšiml, nebýt šťastné náhody. Prostě a jednoduše je to film, jenž mi udělal radost....70%. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Je to překvapivě vtipná a zábavná komedie, která jak ke konci zjistíte, byla opravdu založena na skutečném příběhu a všechno co se tak nějak stalo ve filmu, se stalo i v reálu. A jelikož, to nejsou jenom samé hezké věci, jako duha, poníci, jednorožci a věci mezi tím, tak ty věci, tomuhle filmu dodávají realistický podtón. A jak někteří píšou, může to působit rušivě, ty přechody mezi bláznivou komedii a reálnou skutečností, kdy si je třeba uvědomit, tu hořkost, že vám neni dvanáct a že váš přítel se opravdu vdává. Ale je to čistě individuální věc, takže pro mně to nebylo rušivé, jelikož tyhle věci patří k životu. A všechny ty vtípky, žerty a třeba takový les z prvního Ramba, sou prostě úžasný, neotřelý a mají zásah na bránici. Jeremy Renner, co by Ronin, má doslova nadlické schopnosti, jeho rychlosti a důvtipu, se snad vyrovná jenom to, že nikdy nemine svůj cíl......nikdy !!! Takže za mně příjemné překvapení a nečekaně dobrý vtipný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa zabavil viac ako som si na začiatku myslel. Je tu veľa humoru a scénok, pri ktorých vám nezmizne úsmev z tváre. Samozrejme dejová linka nie je žiadne terno a tiež sa tu nájdu hluché miesta, pri ktorých divák zazíva nudou, no nebolo to nič strašné. Navyše sa mi páčila pointa snímku. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • V čase 53:23, kdy vybíhá v lese Chilli (Jake Johnson) za Jerrym (Jeremy Renner), nemá Chilli v puse žádný joint, avšak v čase 53:39, kdy přebíhá bažinu, již jointa v puse má. (Agressor69)
  • Závěrečným titulkům předchází krátký video sestřih skutečné skupiny přátel, podle které film vznikl. Záběry jsou autentické a pocházejí z domácího archivu. Nechybí ani foto a reportáž z titulní stránky The Wall Street Journal. (vojacekr)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama