Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (333)

Chermy odpad!

všechny recenze uživatele

Kreslená Mulan je jedna z nejkrásnějších pohádek, co kdy vznikla. Každá scéna je vybroušený diamant! Synergie hudby a obrazu je tak dokonalá, že to snad ani nešlo udělat lépe... Každý dialog, každá skladba posouvá příběh dál a i když se zrovna nemluví, hudba dá scénám ten správný důraz. Je to esence filmu a důvod proč si asi každý někdy přál aby mu k významným okamžikům v životě hrála hudba tak jako ve filmech. Hraná Mulan je naprostá zoufalost. Smysl nedávající břečka, kde se postavy chovají jako hovada. Film je bez života, táhne se jako smrad a musíte se nutit abyste tu zoufalost vůbec dokoukali... Vyřčená moudra tahají za uši, pravidla magie absolutně nevysvětlená, prostě tam ta magie nějak je a jednou má jeden význam, podruhé funguje úplně jinak... takovouhle patlaninu bych možná pochopil jako absolventský film za 3- s tím že se paní režisérka ještě bude muset hodně učit... jak udělat film konzistentní, smysluplný, zábavný a připomenout že také existuje filmová hudba... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Disney měl ještě na začátku března s Mulan jistojistě jiné plány. Patrně nejdražší 200mil. adaptace klasické disneyovky měla totálně zbořit kina v Asii (premiéra v již distribučně plně fungující Číně už za pár dní), ovšem nejenom tam a místo toho se zapíše jako první vlaštovka v revoluci distribuce filmů ve Spojených státech, a zatím to vypadá, že poněkud neúspěšně. Mulan mě zprvu vůbec nezajímala, dokonce jsem ani nedohnal původní animák, jak to tak v těchhle případech dělávám, ovšem velmi mě začínala zajímat s neustálými přesuny blockbusterů na příští rok, čímž se ten letošní na 5 měsíců prakticky vyprázdnil a nebýt Tenetu, je to můj nejočekávanější film konce prázdnin. První ohlasy mě definitivně utvrdily v tom, že nás zjevně nečeká žádná hitparáda a první půlhodina Mulan to jen stvrdila. Ovšem pak se naštěstí děj pořádně rozhýbe, čeká nás několik pohledných, přebarvičkovaných až kýčovitých akčních scén, jež kupodivu nejsou tak špatné, jak se snaží tvrdit velká část recenzí a minimálně můj oblíbenec Donnie Yen předvede dostatek pohledné bojové choreografie. A Yifei Liu do role perfektně sedí (ač v osobním životě dává jasně najevo, jakému směru je její srdce blíže) a dokonce zde má cameo herečka Ming-Na Wen, jež sice usilovala o roli matky, leč nespěla...neškodných 7/10 ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bylo to hodně slabé, protože přece jen, i když je to Disney, mělo by to nějaké kvality mít. Trailer sliboval celkem povedenou akční složku a sošnou hlavní hrdinku. Liu Yifei není herečka akčního žánru, byť nějaké role tohoto typu za sebou má, její specializace je drama. Jenže jednak hlavní hrdinka je moc krásná a nepřesvědčivá ve své roli (pusťe si videa z konkurzu Nana Ouyang v krátkém sestřihu by byla nejlepší volbou). Příběh je strašně slaboučký, žádná postava není více rozvinuta, Donnie Yen prakticky nevyužitý, Gong Li vypadá jako šílená panda, Jet Li jsem ani nepoznal, taky mohl mít více prostoru. Část akčních scén slušná, jiné jsou až moc nadsazené a nechtěně komické, stejně jako zobrazení stepních nájezdníků. Některé práce kamery pěkná, ale celkově slabé, protože film není ani akční spektál, nebo pohádkové drama, které by ukazovalo vývoj charakteru hlavní hrdinky a přinést nějaké emoce. Takže zase, aby jste mi drželi palce v soutěží já chci být miliardář, protože za ty prachy bych to natočil lépe s jiným obsazením. Rovněž mě zklamala hudba, absolutně prošumí okolo, nejsem schopen si vybavit jediný motiv. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, že sa zmenil oproti animovanej Disney verzii z roku 1998 štýl prednesu, čiže sa minimalizovala rozprávkovosť a fantasy motívy, možno brať aj ako plus, ale aj mínus. Plus v tom, že sa nešlo ako cez kopirák ( KRÁSKA A ZVIERA, LEVÍ KRÁĽ, ALADIN ) a snímok si vytvoril vlastný pohľad ( v tomto prípade je to skôr pohľad historického veľkofilmu ). Mínus v tom, že v tomto prípade by ani možno nevadilo, že by sa išlo cez kopírku a dostali by sme humorné fantasy dobrodružstvo pre celú rodinu. Takže kadiaľ cesta vedie? Ono, je to dobre tak ako to je. Je to veľkolepý spektákel s nákladnými scénami, a nákladným moralizovaním ( hlavne v závere si človek uvedomí, že žije v roku 2020, keď sa tu rieši viac politická korektnosť, ako hladomor ). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tema rodina, povinnost a cest. Film viditelne dychti potesit divaky. Vypravou, postoji apod. Rozpocet ma 200 milionu dolaru, takze angazoval slavne herce.Snazi se kopirovat Marweluv styl. Jeste chybi zpev, romance, komedie a draci s velkymi hubami. Oproti puvodni dysneyovce ma tento remake minimalni vztahy. Akcni sceny nejsou zadna spicka a magicno se vytratilo. Film alespon motivuje k cviceni. Tyto filmy drtí diváka digitálními triky a tak ztrácejí prvotní kouzlo fantazie. Na druhé straně vcelku slušně účinkuje čistě akční paráda, jaká se od nákladného projektu očekává. Když se Mulan od vtipné dětské honby po střechách za slepicí přes vleklé rozhodování plné pouček konečně dostane do armády a svůj dar posiluje výcvikem se zbraněmi i výstupem s plnými vědry na vysokou horu, efektní podívaná se dostaví – přestože smršť šípů, bílá lavina nebo vskutku zdařilá choreografie závěrečného souboje na lešení už byly k vidění jinde a jindy. Obratně zvládnutá bojová umění Dálného východu i velkolepost bitevních scén se zkrátka dávno pokládají za samozřejmost, k níž Mulan nepřidala nic vlastního navíc. Kromě dalšího plakátu na téma podpory ženské rovnoprávnosti při vší úctě k rodinným tradicím. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první disneyovskou pohádku, která si v USA vysloužila omezení typu PG-13, které znamená, že je film nepřístupný divákům do 13 let. V tomto případě z důvodů bojových sekvencí. (hansel97)
  • Představitelka hlavní role Liu Yifei podpořila před uvedením filmu tvrdé zásahy hongkongské policie proti protestantům v Hongkongu. Na Twitteru se ihned objevila výzva k bojkotu celého filmu. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Ragimiri)
  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama