Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska, to jsou tituly televizních filmů, které věnovala režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková postavě Renáty Soukupové (T. Vilhelmová), půvabné, emancipované ženě, která je pod nesmlouvavým povrchem křehká a zranitelná. V současné době je šťastnou matkou sedmileté dcerky a se svým partnerem, novinářem Ivanem (O. Kaiser), žijí v prvorepublikovém dřevěném srubu na břehu zatopeného lomu. Místo je to idylické, vztahy mezi Renátou a Ivanem jsou komplikovanější. Z Ivana je nyní zapomenutý mrzout, zatímco Renáta, která se stala režisérkou, je na vrcholu svých sil. Potkává novou a prudkou lásku a musí tento nečekaný problém bolestně rozhodnout... Režisérka Andrea Sedláčková však nikdy neřeší jen prostý milostný příběh, její filmy mají také společenský přesah a vyznačují se přesnou dobovou atmosférou. Dívka za zrcadlem je natočena zajímavou a atraktivní metodou filmu ve filmu, což předpokládá dvojí příběhovou linii. Výkon Tatiany Vilhelmové, která hraje Renátu ve všech čtyřech filmech, zraje spolu s její postavou. Jejím partnerem je niterný a uměřený Oldřich Kaiser a oběma zdárně sekunduje i mladší dvojice Eva Josefíková a Vojtěch Dyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vztahový drámo s na TV film velmi slušnou řemeslnou kvalitou nebo nabouchanym hereckym obsazenim (Vilhelmová s Kaiserem byly sympatickej pár). Scénář moh být o něco svižnější, ale naštěstí se moh spolehnout na dobrej příběh "ze života" a nápad (film ve filmu dotvářející příběh). Ačkoliv nejsem většinou fanoušek otevřenejch konců, tentokrát jsem ho docela přivítal. Nic světobornýho, ale určitě kvalitní příspěvek do českýho televizního žánru. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Televizní série o Renátě Soukupové pokračuje dál a hlavní hrdinka tentokrát točí remake (tuším) třetího dílu. Do toho tu máme příběh o ženě váhající mezi dvěma muži, takže je vlastně skoro zázrak, že výsledek není špatný. Ostatně jsou tu dobří herci, výborný kameraman... ale není už na čase přijít zase s něčím novým? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napodiv som bol dosť spokojný. Najprv som sa obával, že pôjde o klasický český film, kde nejde o nič len o neveru, ale tu to bola nevera s dobrým koncom. S dobrými myšlienkami, vzťahovými otázkami, ktorými si prejde väčšina párov, nebol to len lacný film s nevernou ženou. Kaiser a Vilhelmová, obaja výborní. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Asi jsem udělal zásadní chybu v tom, že jsem si nějak nepřečet, že to je jeden z filmů jakési "minisérie" a koukal na to samostatně, bo mi to absolutně nedávalo smysl a vůbec mě to nebavilo, od samého začátku, příběh pro mě zcela nezajímavý. Metoda "film ve filmu" mě taky moc nezaujala, když je tímto způsobem natočený celý film, je to dost nudné. Hodnocení se potácí někde mezi odpadem a jednou *, nakonec za Tatianu, Evu Josefíkovou a snad i toho Kaisera jednu dám, ale víc ani prd. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Famózní konstrukce dvou dějových linek, přičemž jedna je jako v natáčeném filmu o životě rodičů hlavní hrdinky ( trochu mi trvalo než jsem to rozklíčoval a podivoval se proč jsou ty scény z natáčení tak dlouhé ). Film o filmu ( docela i čistě z dokumentárního hlediska užitná hodnota pro diváka jak se točí film ), ale jinak je to taková pomale, volně vyprávěná jednoduchá předvídatelná vztahovka, kde mne nejvíc zaujal herecký výkon Kaisera a Josefíkové. Adieu, víno se vypije! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama