Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh plný oddanosti k nejbližší osobě. Obdivuji Dianu, že se pro manžela tolik obětovala, jen aby mohla být s ním, tomu říkám opravdová láska. A zároveň obdivuji Robina, že v sobě, hlavně díky manželce, našel tu sílu žít svůj život dál, byť omezeně. Je to silný příběch, ale zpracování už tak silné není. Postavy ani film samotný ve mě nedokázali vzbudit žádné pocity, empatii, prostě nic a to jsem hodně velká plačka, proto dávám o dvě hvezdičky méně. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale až moc velká sázka na jistotu. Od začátku do konce jede podle zaběhnutých žánrových pravidel a nedokáže vůbec překvapit. Přesně dokážete odhadnout následující scénu za scénou. Co mi tedy vyhovovalo, že se nejedná o film, který z vás chce za každou cenu ždímat slzy, ale právě naopak, je plný naděje a optimismu. Herecky výborné, Claire Foy už mám ráda delší dobu a myslím si, že z plátna v budoucnu jen tak nezmizí. Nádech pro lásku je dobrý film, ale nemá nic navíc. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

S filmem Breathe mám jeden zásadní problém a to ten, že režisér Andy Serkis se bojí jít více na "dřeň", bojí se přijít s něčím inovativním a drží se zajetých žánrových mantinelů. Je to velká škoda, jelikož snímek obsahuje oduševnělé a lidské poselství, což v kombinaci s perfektními hereckými výkony Andrewa Garfielda a Claire Foy činí z filmu alespoň v tomto směru výjimečnou záležitost. Je mi velmi líto, že Andy Serkis u svého režijního debutu nezvolil poněkud "dravější" režijní cestu. Takto totiž dostaneme film, který má sice hluboké myšlenky, nicméně ve finále se Vám bude zdát poněkud bezzubý. „Get me out of here.“ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Většinou filmy s vykalkulovaným emočním dopadem na citlivého diváka příliš dobře nehodnotím, ale tohle je jedna z výjimek. Velmi se mi líbil herecký výkon Claire Foy, pobavily mě opakované úspěšné průniky černého humoru do jinak dramatického příběhu, ale hlavně jsem se dokázal dokonale vžít do situace hlavního hrdiny. Kdo se nikdy nedusil, kvůli neprůchodné tracheostomické kanyle, těžko ocení, jak zajímavé jsou to okamžiky:-) Hlavním důvodem pro udělení čtvrté hvězdičky bylo každopádně to, že jsem se po celou dobu slušně bavil, klidně bych se ale obešel bez některých scén, které byly natočeny jen kvůli hře na city. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

No neviem, ci by som to pozerala, keby som len bola vedela, ze ma zaver filmu uplne sklame. Chcela som to vidiet hlavne kvoli Garfieldovi, patri medzi mojich oblubenych hercov, ale tiez mam velmi rada zivotopisne filmy. No musim povedat, ze som od filmu cakala viac. Pripadal mi miestami dost nudny. Herecke vykony fajn, kamera zaujimava. Na love story priemerne, akosi to nemalo smrnc. A zaver, len som dufala, ze sa to neskonci takto...Na jedno pozretie OK. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)
  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)

Reklama

Reklama