Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

dom156 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení se primárně odvíjí ze zkaženého závěru, jelikož když měl děj gradovat a měli z nás téct potoky slz, tak jsem se pouze šklebil na monitor svého notasu. Celých 20 minut filmaři zabili a nedopustili žádné citové zabarvení, které by jinak průměrný romantický film vyšvihl vzhůru v hodnocení. Takto dávám pouze 2*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Breathe" malo dobré obsadenie, živtopisný príbeh a celkovo ma zaujal svojou tématikou. Reálne si myslím, že som od filmu dostal presne to, čo som čakal, no nebolo to príliš melodramatické. Ak som sa niečoho bál, tak to bola práve melodráma. Tej sa tu však moc nedostane. Reálne za to môže najmä fakt, že Robin je veľmi optimistický, vie situácie elegantne komentovať a stáva z toho celkom dobré dielko. Andrew Garfield a Claire Foy sú dobrá dvojka, chémia medzi nimi funguje a viem si ich spolu pokojne predstaviť. Celkovo mám pocit, že tu aj niečo dobre ukázali. Atmosféra filmu je fajn a človeka to dokáže aj dobre motivovať, aby vydržal a bojoval so životom ďalej. Ale najmä, aby neprežíval, ale aby skutočne žil. To sú dobré myšlienky, ktoré film dobre vie adresovať. Osobne ale masky nie sú dobre spracované. Mám pocit, že herci moc nestarnú. A to pôsobí miestami až trošku zvláštne. Mali sa s tým asi viac pohrať. Čo sa hudby, tak neustále mi v hlave vďaka tomuto filmu hralo v hlave: "Ty moje maličké, zase si v chladničke... dva mobily mám!" Vizuálne je to podľa mňa celkom príjemné, má to v sebe dobré monológy, takže reálne musím povedať, že som s filmom celkovo spokojný. Niektoré veci sa dali dotiahnuť, ale hlavná dejová línia je zaujímavá, postavy sú dobré a ako celok to funguje dobre. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Andy Serkis sice dokáže coby Glum nebo Ceasar zázraky, za kamerou má ale (přirozeně) ještě rezervy. I když na debut je to velmi solidní. Vybral si hluboký lidský příběh, který mnozí diváci milerádi zhltnou, já ovšem tahle oslavující (kde se dočkáme replik typu „vždy když sem jdu, odcházím silnější“) klišovitá dramata úplně nemusím. Zaprvé je děj zbytečně předpověditelný, zadruhé nikdy nejde úplně na dřeň. Náš hrdina má sice kvůli nákaze obrnou mizivé vyhlídky (samozřejmě chlapec zabojuje) a řeší závažné otázky typu eutanazie, vše je ovšem zabalené do uhlazeného konzervativního hávu. Od Serkise bych čekal něco dravějšího, s větším tahem na bránu. Tohle je v řadě momentů očekávatelné asi jako výhra Zemana v přímé volbě prezidenta. Vždyť i ve chvíli, kdy se dusí a bez cizí pomoci to nedá, nasadí vzápětí náš hrdina optimistický kukuč, že bych mu jednu vrazil. Logicky se nabízí srovnání s Teorií všeho, Eddie Redmayne na plátně postižený ALS si mě ovšem celkově získal podstatně víc. Ač neříkám, že by byl Andrew Garfield špatný. Naopak. Ve výsledku velmi dobře zahraný a solidně natočený film, já ovšem čekám něco navíc, nikoliv jen sázku na jistotu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že poslední dobou je populární točit romantické filmy o tom, jak se jednomu ve vztahu něco stane hned z kraje filmu a pak se film snaží být hrozně v pohodě a uvědomělej a dát tím vším najevo, že i se zdravotním problémem se dá žít. Těžko, ale dá. V tu ránu film založený na smutné události je vlastně hrozně pozitivní a fajn….a vlastně to není vůbec na škodu. Občas totiž není na škodu vidět, že nemocí život nekončí, ale právě naopak. A krásné je ještě i to, když se celý ten námět pozvedne o to, že se jedná o skutečný příběh. Za mě dobrý, příběh je romantika jako blázen, děvčatům připravte kapesníčky, protože to budou vodopády, ale i po herecké stránce tu divák může být spokojený. Andrew Garfield se tu doslova předvedl a Claire Foy jsem konečně zase viděl v pořádném filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem si říkal, jestli to přece jen nebude trochu prvoplánové - a ono to nakonec je, protože tak nějak víte, jak to dopadne, i když nemusíte znát příběh muže, o němž film vypráví - ale herecky je to ztvárněno natolik dobře, že vás představitelé přesvědčí o tom, že má smysl na podobný film koukat. Ano, hranice je možné překonávat. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)
  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)

Reklama

Reklama