Reklama

Reklama

Dokjeon

Trailer 1

Policejní detektiv Čo Won-ho (Jin-woong Cho) se již několik let snaží dopadnout tajemného pana I, šéfa největšího drogového kartelu. Nikdo ho nezná, takže Čo i se svým týmem tápe. Velmi osobním se to pro něj stane, když zemře nezletilá feťačka, kterou k němu pošle jako návnadu. Příležitost chytit ho se mu naskytne, když dojde k výbuchu Iovy továrny a policisté v troskách naleznou jediného přeživšího, mladého So Joung-raka (Joon-yeol Ryoo). Když po probrání v nemocnici Rak zjistí, že při výbuchu zemřela jeho matka a jeho pes je ošklivě zraněn, rozhodne se policistům s dopadením pana I pomoci. (LangiJ)

(více)

Recenze (17)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Remake Drogové války, který postrádá syrovost i naléhavost originálu. Má ovšem zajímavěji řešenou finální třetinu, kde se od svého předobrazu zásadně odkloňuje, a místo akce spoléhá na komorní rozuzlení v podobě tradičních "kočka - myš" thillerových náležitostí. Originál se neskrývaně odkazoval na Nelítostný souboj. Zde jsou tyto prvky však už čistě z povinnosti (noční rozmluva nad dálničním tahem v bistru) a postupně se na ně zcela zapomene. Není to v žádném ohledu špatné, jen zbytečné a tuctové. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lee Hae-yeong se rozhodl natočit remake čínského Drug War od Johnnieho To a dopadl překvapivě dobře. Sice si originál nepamatuji natolik, abych mohl porovnat, ale popral se s tím nováček slušně. K dispozici měl i známější tváře, tradiční vynikající vizuál je samozřejmostí, scéna se šňupáním je i zde nejnapínavější scénou z filmu a akční scény jsou zde pouze dvě. Jedna velká přestřelka a poté finální double female/male fight, který byl víc než solidní. Nenudil jsem se ani sekundu i přes pomalejší tempo, ale přesto jsem nucen dát pouze lepší 3*, poněvadž Originál si myslím měl větší kouzlo. Jsem však rád, že jsem viděl opět něco z Koree po delší době. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabší korejský akčňák, který trpí na přílišnou délku, ve které se toho moc neděje. Akce je naprosté minimum. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Korejské filmaře vnímám jako tvůrce, kteří jsou schopní natočit katastrofální zoufalost stejně jako naprosto skvělý film. Tento snímek nebyl ani omylem katastrofou, ale do skvělé úrovně mu přece jen něco chybělo. Největší slabinou téhle kriminálky (v mých očích) byl fakt, že jsem měl hned zpočátku velmi silné podezření hraničící s jistotou, kdo je tady úhlavním zlounem. Rád bych napsal, kterou notoricky známou filmovou postavu jsem si tu připomněl, ale šlo by o spoiler velikosti plavidla na přepravu lodních kontejnerů, takže si to nechám pro sebe, abych nekazil zážitek divákům, kteří si čtou komentáře / recenze před zhlédnutím filmu (a kteří si je vydrží číst tak dlouho, až narazí na ten můj). No, šlo ale zároveň o jediný vážnější nedostatek, takže jsem si tento počin velmi užil. Mohl bych chválit atmosféru, napětí i velmi slušnou akci, mě ale hlavně zaujalo, jakým způsobem Korejci pracovali s charaktery jednotlivých postav. Nenarazil jsem na jedinou plochou / černobílou figuru, takže jsem se v jednu chvíli přistihl, jak sympatizuji s výrobcem drog a vrahem v jedné osobě. Sice jsem se z toho hbitě dostal, ale i tak si tvůrci vysloužili můj obdiv za to, jak mě dokázali oblbnout:-) Poučení: Stojíš o netradiční zážitky? Staň se překladatelem ze znakové řeči. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jak bývá u mých oblíbených Korejců běžné, nejedná se "pouze" o klasický kriminální film, ale o žánrově mnohem košatější podívanou s překvapivou (aspoň pro mne) pointou, s vážnou a zádumčivou atmosférou, s výraznými a zajímavými postavami, se střídmou ale pěknou akcí, se špetkou milých brutalitek i s několika hezkými pohledy na Soul a v závěru i na korejskou zimní krajinu. A jako obvykle hlavní záporák není vůbec jen záporák a hlavní klaďas není jen klaďas, každý z nich má v sobě i protikladný prvek, jako v symbolu jin a jang. U policajta mi vadila jeho umanutost a neurvalost, u superpadoucha jsem zase oceňoval... nechte se překvapit. Každopádně ale pro mě nejzajímavějšími postavami byli čínský překupník, epesní extravagantní psychopat a jeho vulgární štětka, oba se svorně vyfetlým mozkem. Tyhle dvě figury by si zasloužily samostatný biják. A ne úplně uzavřený konec volá po druhém dílu, na který se hned chystám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Original si uz vôbec nepamätam, ale podla svojho komentara som bol z neho nadseny. Remake je klasicka detektivka v ktorej sa cely film patra po megaubergigamaxiturbulenc zloduchovi, ktoreho identita je neznama. Je to cele tak strasne prekombinovane, ale pritom priehladne, ze ma pointa napadla po par minutach. Naviac na nebavili rôzne posahane postavy mafianov, ktore boli tak brutalne a uchylne jak z nejakych japonskych krvakov. Toto mi proste vôbec nesadlo. P.S. Naviac tam boli caste zabery na skrvaveneho psa, co fakt nemusim. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Remake čínského filmu Drogová válka. Originál mi přišel celkově sice o trošičku lepší, ale i tomuhle dám 4*, protože to i tak bylo pořád dost dobrý. Od začátku do konce to pěkně odsýpalo a nebyl čas se nudit. Korejci se nedrželi přesně čínské předlohy, něco vypustili, něco si do toho naopak zakomponovali svýho a musím říct, že za mě fajn (osobní vztah detektiva k případu, záporák, vyústění příběhu). Už v půlce příběhu jsem začínala tušit, kdo je tajemný pan I, a i jsem to té postavě přála, aby to byla ona, a fandila jí :) Takže bych řekla, že rozuzlení a jak to dopadlo, se mi asi víc líbilo u korejské verze. Obsazení taky hodně slušný. I když neměl hlavní roli, nejvíc mě zaujal Kim Ju-hyuk v roli lehce šílenýho drogovýho dealera. Jeho replika I když mě lidi znají, předstírají, že ne, aby si zachránili kůži k němu seděla perfektně. A když se ho pak detektiv v podání Cho Jin-Woonga snažil napodobit, už to nebylo ono. Bohužel jeho předposlední role. Přeloženo. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Moje bezprostřední pocity po dokoukání? Tyhle: "Nebýt toho konce, tak absolutní spokojenost. (Což je zvláštní. Podobné konce na mě pocitově fungují, tak proč ne v tomhle filmu?)" Takže jak teda? Celou dobu se něco děje a ty dvě hodiny utečou jako nic. Ani na jediný moment jsem se nenudila. Protože je to vyplněný buď konverzacema, který jsou dvojího druhu a v převaze nad tím druhým: buď naprosto skvělý a dávající smysl nebo totálně ujetý a díky tomu naprosto skvělý a dávající smysl. "Pan župánek" víme, o čem mluvím. Nebo hodně příjemně koukatelnou akcí. Té je sice pomálu, ale když už je, stojí to za to. A možná bych i těch pár minut klidně přidala. A jak se pomalu přidávají informace, tak je za chvíli jasný, že to bude trochu víc než "máma je mrtvá, pes skoro taky, tak vám pomůžu" příběh. A tady je všechno naprosto v pohodě. Chápu, že se to stalo osobní, tak je třeba využít možnost v závěru na finální zůčtovaní a to udělat taky osobní, když to oficiálně dopadlo, jak to dopadlo...Názor druhý den během psaní komentáře: "Víš ty co? Sice ti to nesedělo pocitově způsobem zpracování (působilo to prostě jako bolavá noha, asi kvůli tomu místu), ale logicky to smysl dávalo. Konec sis užila." Protože já se opravdu hned na to chtěla podívat na dvojku. Kdyby byl čas, hned klinu na next. Na Netflixu jsou oba díly, ne jenom dvojka! 4,8/5 ;) ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Opět solidní thriller s Jižní Koree. Příběhově zajímavé, herecké a režijně zvládnuté. Člověk se nenudí ani přes pomalejší tempo a těší se, jak to celé dopadne. Akce je klasicky na vysoké úrovni, ač jí je poskrovnu. 4* ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažko tento príbeh zaradiť do žánru. Dalo by sa konštatovať, ako gangsterský, kriminálny. Ako gangsterský príliš melancholický, naivný. Ako kriminálny príbeh nepravdepodobný, aby mladík, ako hlava výroby drog v obrovských prímov sa obetuje k úcty k psovi polícii, aby sa pomstil, čoby nedokázal vykonať sám, je detinské. V tomto duchu sa odvíja dej v naporúdzi gangstra v službách naivnej kriminálnej polície. A nakoniec samotne záverečné de facto, keď rozhodnú už po funuse hlavní protagonisti nezmyselný ortieľ sami nad sebou. Pozitívum, solídne akčné scény, slušná kamera, výprava, miestami dramatický dej. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, bohužel opět musím ubrat jednu * za přetaženou stopáž, kdy jsem se hlavně v první polovině místy nudil. ()

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád. Skvělá hudba, napínavý děj, žádná šokující překvapení, ale přesto tajemno očekávaného. A pořádnej nářez, který nevypadá jako karikatura na gravitaci. Možná už neprobíhají pravidelné genocidy celých národů. Ale příběhy jednotlivců jsou i dnes často horší, než noční můra. Bavil jsem se. A to i přesto, že "žluťáci" a jejich mimický jazyk je mi pořád záhadou. Tento film je lahůdka. A konec by mohl zklamat jen ty, co nechápou podstatu a principy. Nikdy. A nikdy je nepochopí. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Naprosto nerealistické aby také mladé ucho (a vôbec ktokoľvek) sa akosi prepracovalo k úspešnému vydávaniu sa za Mr Lee a preto ma to prestalo baviť, hneď po tom čo mi došlo že kto ním asi bude. Akoby to asi malo fungovať, že zabil pôvodného Mr. Lee a začal posielať rozkazy v jeho mene? Yeah, right. To by Lee musel byť úplný idiot aby takéto niečo nemal podchytené. A vôbec, je môžné aby nikto nepoznal mafiánskeho bossa? Nie. Akoby asi bez toho mal vybudovať svoju organizáciu? ()

skipik12 

všechny recenze uživatele

Musim rict,ze jsem celkem prijemne prekvapen. Nevidel jsem "cinsky original", ale spis bych rekl ,ze to cerpa z Usual suspect. Ale za me fakt ok, akce, zadne dlouhe prodlevy, jen v pulce filmu jsem uz jasne tusil,kdo je "Kayser Soze" :) ()

mdf 

všechny recenze uživatele

K čínskému originálu Drogová válka to má sice daleko,ale i tak se to dalo.Sice zdlouhavé,dvě solidní přestřelky bylo trochu málo,ale na tři hvězdy to dá. ()

Reklama

Reklama