Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 2

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Harald Zwart ako reziser natocil zatial len slusne filmy Zacalo to jedne zhave noci a Karate Kid s Cenovic Dzudynou. Tu uz nezohnal znamejsie drzky, aspon ze Jonathan Rhys- Myers mu kyvol na rolu toho nacistickeho dostojnika. No ale Rhys Myers je Ir, nemecky nevie ani hovno, taxom mu tu nemcinu jaxi nezral. Zwart sa zrejme s Gullestadom a Rhys Myersom dohodli na akomsi skandinavskom Revenantovi, akurat ze tam dali WWII a Schutzstaffel. Teda kecy okolo Schutzstaffel, abych bol presny. Pozeral som si hodnotenie filmu, ked som videl Psychorove 4 spunty, taxom bol ako zive struhadlo - taxa mi zjezila koza od hrozy. No tak tu sa so Psychorom teda zasadne nezhodnem, spociatku to ide dobre, len co sa tyka fyzickych sil toho jedneho utecenca, je to asi tak ako pise dalsi uzivatel, konkretne verbal - myslim to s tym Fridexom. . Kedysi som si myslel, ze Rhys Myers je mlady talentovany herec - ako vsak bezia roky mladost je unho v prdeli a silne rozmyslam, ci vobec vie hrat. Severska zasnezena priroda na mna nefunguje - skoda, u takeho Revenanta to fungovalo vyborne, neviem, preco sa to tu jaxi sere : 69 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdrsnějších survivalů, jaké jsem zatím viděl. Je na tom docela vidět, že je to evropský film. Možná to mohlo být o něco kratší. Po nepovedeném výsadku v Norsku se Jan Baalsrud vydává na nekonečný útěk před Nacisty. Po cestě mu pomáhají místní lidé i za cenu vlastního života. Nemá to vůbec jednoduché a musí po cestě překonat spoustu překážek. Některé momenty jsou dost silné. Ve filmu není moc akce. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout skvělý výkon Jonathana Rhys Meyerse jako nacistického velitele. Jon ani přes své strasti neztrácel smysl pro humor. "Je to tu lepší než v hotelu Savoy." ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Taková kombinace Revenanta, Meresjeva a dalších filmů na tohle téma dohromady. Vůbec nechci tenhle příběh nějak srážet, ale myslím, že je nafouklý minimálně o poctivé dvě atmosféry. A pokud ne, čemuž absolutně nevěřím, museli mít norští vojáci zhruba před sedmdesáti lety fyzičku jako bejk, to Vám teda povím. To, co jsem di Capriovi převážně věřil, působí ve 12 Muži jen stěží uvěřitelně. Ale budiž, dneska to hodím za hlavu, když se totiž od toho odprostím je zbytek filmu solidně natočené, válečné drama, které tu a tam, jednou za čas rozhodně neuškodí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně syrové, psychicky náročné a strhující, místy se poněkud vlekoucí a zbytečně roztahané. Jan Baalsrud byl určitě hrdina a co dokázal přežít je vyloženě neskutečná touha po životě, já bych chcípnul dva metry od pláže při prvním kontaktu s ledovým Fjordem, na druhou stránku bez všech těch zarputilých lidí by neměl sebemenší šanci, takže bych řekl, že největší hrdinové byly ti lidé, kteří riskovali životy celých svých rodin aby Janovi pomohli, bez nich by neexistoval žádný hrdina, žádný příběh a ani tenhle film. Jinak co se týče filmu je to precizní filmařská práce se svým všudy, jen škoda, že i při tak dlouhé stopáži se nedostalo tolik potřebného prostoru pro Kurta Staga, kterého famózním, ale opakuji naprosto famózním způsobem zahrál Jonathan Rhys Meyers. Z jeho výkonu jsem šel do kolen. Zwart natočil za celou kariéru dva hodně dobré filmy a zbytek sraček, po tomhle výkonu si může udělat velkou čáru nad krbem. Už jen ta precizní práce s tím, že Norové mluví norsky, Angličané anglicky a Němci německy....každý rádoby Hollywoodský velkofilmař by si měl vyndat hlavu z prdele a podívat se, jak že se to točí autentický film podle skutečné události. Bohužel přehnaná stopáž, nevyužitý potenciál nacistického lovce a neskutečná úprava pravdy (Baalsrud se nikdy se Stagem nesetkal, po přepravě do Švedska byl 7 měsíců ve špitále a rozhodně po dvou měsících netlapkal mezi rekruty a opravdu vážně pochybuji, že se roztomilé zvířátko otočilo na prdeli a vrátilo se pro Jana zpátky....což je opravdu citelný kaz na jinak uvěřitelném filmu atd.) mi nedovolí vpálit víc jak lepších 70%. Od Hollywoodských filmů se to liší hlavně srdcem a napravuje to neduhy amerických filmařů, na druhou stránku bohužel Zwart citelně chybuje ve výše zmíněných věcech.80%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jasný, úplná skutečná skutečnost.. A nějakou o karkulce byste tam neměli? Podvyživenej týpek s hnijící nohou leží 4 dny u vrcholku zasněžené hory, bez jídla a pití, v asi -30°C, přikrytej jen prochcanou dekou.. a jako Ok?.. A to je asi jen 1/10 jeho zaručeně "pravdivé" story .... Tady prostě filmaři na základní true story kostru nabalili tak moc dramatických kudrlinek, zveličeností a básnické licence, že mě to ve výsledku vlastně otravovalo... Rezignovaně jsem pak čekal kdy na tohodle terminátora spadne mimozemský vesmírný koráb, nebo ho oprcá banda zfetovaných sobů (uctívajících satana) do prdele(což se skoro stalo).. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Zbraně pužité ve filmu byly samopaly MP-40, pušky Mauser K98 a kulomet MG-38. Letadlo, které útočilo na Jana (Thomas Gullestad), bylo Junkers 88. Jan (Thomas Gullestad) použivá pistoli Colt 1911. (K98)
  • Natáčelo se v Lyngen, Målselv a Sommarøy v oblasti Troms v Norsku, v hlavním městě Oslo a v Edinburghu ve Skotsku. (Punisher)
  • Thomas Gullestad si při natáčení způsobil omrzliny na rukou, když musel být ve sněhu bez rukavic v téměř -30°C. (Punisher)

Reklama

Reklama