Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 1
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (90)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Earth: One Amazing Day je prenádherný a obohacujúci dokument, ktorý určite stojí za pozretie. Radosť sledovať. Krásne farby prírody, zaujímavé zábery zvieratiek, úžasná hudba; ako celok to funguje dokonale. Je to estetický a filmový zážitok a zároveň sa človek niečo nové dozvie. Netušila som napríklad, že leňochody vedia plávať. Aj moje deti predškolského veku si film pozreli s veľkým záujmom. Najlepší bol ten záver: Aurora borealis, to bolo prekrásne! Balzam na dušu. V kine by to bol maximálny zážitok. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic nového pod sluncem.Co doopravdy moc nepochopím jsou ty přidané zvuky prdů a stále častěji někdy podezírám až moc vizuální postrprodukci z BBC,která některým scénám prostě moc přidá a nenechá čistý obraz.Jinak dost věcí už viděno a medvěd škrábající se o strom a lenechod,plus vorvaň ve svislé poloze je super,ale docela málo.Přidaná a hlavně přírodopisná hodnota pro mě absolutně nulová. ()

Reklama

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že moc pěkný dokument. Záběry jsou naprosto úchvatné. A skvělý komentář pana Trojana nenásilně seznamuje diváky se zázraky přírody. Logicky navazují záběry podle různých biotopů v závislosti na čase a ve výsledku to dá celek, který opravdu za to stojí vidět v kině. Myslím, že by se na film mělo chodit povinně, aby lidé lépe vnímali to, co je kolem nás tak krásné, a co pokládají za tak samozřejmé. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zas a znova dochází při sledování dokumentů z produkce BBC Earth FIlms ke kontaktu s něčim hluboko uvnitř, s něčím, co nás přesahuje. Dává nám ochutnat nové pocity poukazující na malichernost a pošetilost neustálého lidského honění se za něčím. Než se jednou vesmírem letící modrá kulička otočí kolem své osy, stane se na ní nekonečno a jeden zázrak. Z filmařského hlediska jsem měl celkem dost často = skoro pořád hudu dokořán. Časosběry, slowmotiony a makra nabízejí obrazovou podívanou jako měla Alenka v říši divů. Hudba Alexe Heffese? Top. Film doslova pro celou rodinu. ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Ne že bych pana Trojana nemusel, spíš naopak, ale jeho komentář mi k tomuhle tématu moc nesedí. A k tomu tématu? Jen aby nám ta naše planeta zůstala ještě dlouho taková, jakou ji v BBC vykreslují. Poslední dobou mám spíš opačný dojem. Ať už na úrovni celosvětové nebo té za humny. 85, možná i těch 90%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama