Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět je zpracován do podoby pomale vyprávěného a silně staromilného filmu, který v mnoha ohledech není špatný, ale celkově vzato jsem chvílemi měl co dělat, abych film vůbec dokoukal. Herecky na nikoho z hereckých legend nemůžu říct ani popel. Naopak musím sklonit poklonu Robertovi Redfordovi a Sissy Spacek, že se takových rolí chopili se ctí. Každá z postav je ale svým způsobem něčím vysloveně zvláštní. Nevím, jestli je to tím, že čím starší osobnost jsme, tím specifičtější se stáváme, nicméně kupodivu nejdivnější tu nebyl právě Robert (i když o něm to vlastně je), ale Casey Affleck, který hraje brutálního flegmatika vyšetřovatele a všechno mu je docela u prdele. A ano...v dnešní době je velice populární točit s hereckými legendami příběhově kvalitní a pro jejich filmografii významná dramata, nicméně v tomto případě se to bohužel nestalo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ak rozlúčka tak dôstojná. Čo sa dá málokedy povedať. Redford stále v najlepšej forme v príbehu, ktorý nedbá na žánrové pravidlá a je len umne vyrozprávaný. Čo v zásade Lowery dokázal už v A Ghost Story, kedy jeho rozprávačský um, dokázal vo mne vzbudiť krásne pocity a do určitej miery aj zamyslenie. Herecký koncert v ktorom sa hrá na emócie a ktoré odzrkadľujú len drobné náznaky charakterov, ktoré trochu vybočujú. Nie je to film v ktorom budeme postavám rozumieť. Práve naopak. Na druhú stranu scenáristicky je to príbeh čarosmutný. Pozitívny. Aj napriek téme. A Jackson C. Frank a jeho Blues run the Game značne katarzné. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Too old school to be cool. Proč mám z toho filmu pocit, jako by byl natočenej před padesáti lety, ale já ho viděl až teď, a on mezitím stačil hrozně, ale hrozně moc nesympaticky zestárnout? Protože narozdíl od první, ta druhá část předchozí věty podle mě rozhodně nebyla tvůrčím záměrem... Odchod to nakonec je sice noblesní, ale nikoli zapamatováníhodný. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Robert Redford po více než půl století oficiálně ukončil hereckou kariéru. A do zaslouženého důchodu odchází opravdu stylově. Kriminální komedie The Old Man and The Gun o staříkovi, který celý život vykrádá banky, utíká z vězení, a navíc se u toho náramně baví, je totiž tou nejlepší poctou, které se Redfordovi mohlo dostat. David Lowery se při režii silně inspiroval kriminálkami z 70. a 80. let, a navíc všechno natočil na 16mm filmovou surovinu od Kodaku. Větší autenticitu abyste pohledali! Film skvěle reflektuje i Redfordovu kariéru, takže pokud máte nakoukáno, připravte si kapesníček. Nebo raději dva. The Old Man and The Gun není ničím objevný a vlastně ani přespříliš originální (ať už audiovizuálním pojetím či příběhem), ale je milý, vtipný, a jako rozlučka s jedním z nejlepších herců všech dob funguje zkrátka dobře. Robert Redford má totiž i po osmdesátce charismatu na rozdávání. A skvěle si ve filmu rozumí i s kouzelnou Sissy Spacek, Casey Affleckem a zlodějskými parťáky Danny Gloverem a Tomem Waitsem. [TIFF18] ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Staromilská kamera připomínající klenoty 60/70 let je skutečně filmovou radostí. Krásná rozlučka "skrytě" reflektující práci jednoho z nejlepších a nejvýznamnějších herců naší doby. Nevím proč, ale stále jsem Redforda vnímal jako toho šviháka s jiskrou v oku a jeho věk jsem si nepřipouštěl. Možná až tady jsem si uvědomil, že tu tahle legenda s námi nebude navždy. Je to hořkosladké. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama