Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (121)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejný jako u u filmu s podtitulem "Sídliště bohů".Opět viděn originál s titulky.Vše je naprosto stejné,ono už vlastně celkovost příběhu nelze moc měnit a starý gagy na všechny postavy se opakují už od prvního dílu.O lektvaru a vyzrazení druidem byl skvělý náměť a já se opět bavil tak jako kdysi. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Sídliště bohů to už nemá kouzlo původního Asterixe. Vtipné to pořád je a dívá se na to taky dobře, ale míchá to zbytečně moc dějů dohromady (především v závěru to je dost vidět), Asterix s Obelixem jsou tam nedostatečně zapojení a příběh by se obešel i bez nich a Římané tam sice jsou zapojení, ale ne zrovna dobře (a jejich útoky na vesnici jsou tu vlastně jen vatou). A závěr, který strašně připomíná Transformers, je poměrně směšný. Jak už jsem psal, na Sídliště bohů to fakt nemá, Tajemství kouzelného lektvaru je takové... moc akční a moc fantasy, než by na Asterixe bylo zdrávo. Škoda. 3* ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, ale já osobně mám raději Asterixe z let šedesátých. Moderní pojetí animace mi až tolik nesedí, ale stále se jedná o velmi dobrou inteligentní zábavu pro celou rodinu, která prostě neomrzí. Oceňuji, že se tvůrci drží tradičního asterixovského humoru a v tomto směru zbytečně neexperimentují. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie príbehov z galskej dediny. Tentoraz ide dvojica Asterix - Obelix do úzadia a príbeh je o Panoramixovi a jeho kúzelnom nápoji a tiež hľadaní nástupcu. Film neočarí, ale ani neurazí, poteší sem-tam nejaký vtipný fórik. Priemer, ktorý si dlho asi ale nebudete pamätať. Séria mala aj lepšie diely. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti předchozímu dílu strašně málo dnešního humoru, tvůrci už tolik nesází na satiru a ironii, ale snaží se spíš děj trochu přiblížit dnešním dětem o jakém si respektování stáří. Sídliště bohů byla překvapivá pecka plná neskutečných hlášek a jestli jsem se tady zasmál asi třikrát, bylo to moc. Navíc kdo v Českých kruzích rozhodl o tomhle dabingu, je neskutečný debil a posílám mu pěst do hrtanu. Dabing absolutní blitka a jste vlastně nakonec rádi, že tam Asterix a Obelix moc nejsou a to je minule normálně daboval Štěpnička a Trávníček a bylo to boží. Zbytečný díl který naprosto pohřbil ještě vymaštěný český distributor. 55%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)

Reklama

Reklama