Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Milano33 

všechny recenze uživatele

Film Valerian and the City of a Thousand Planets je pohodovým vesmírnym scífkom s atraktívnym vizuálnym prevedením, v ktorom však netreba hľadať nič viac. Je to relatívne dosť jednoduchý film, ktorý prevažne vsádza na aspekty akcie a dobrodružstva. V zásade sa jedná o Space Operu, keďže sa v tomto filme cestuje naprieč vesmírom a obmieňajú sa exoplanetárne lokácie jedna radosť. Lokácie sú tu dosť exotické, avantgardné a o to viac pre diváka lukratívne. Každá planéta sa svojim jedinečným prostredím, flórou, faunou či vizuálom líši od inej, vo väčšine prípadov sú mimozemské planéty skutočne podmanivé a počítačovo vkusne prevedené. S vizuálnou stránkuu filmu si tvorcovia dali veľmi záležať, ide o vskutku veľmi podarené CGI a 3D modelovanie. Vizuál je obdarený skutočne intenzívnou paletou farieb a svetelným spektáklom, ktorý pozostáva z naozaj jasných svetiel a neónov, ktoré navodzujú ten správny vibe ďalekej budúcnosti. Rozhodne najväčším negatívom filmu je plytký, predvídateľný scenár a casting, ktorý zlyháva na plnej čiare. Medzi hlavnými protagonistami nefunguje ani v jednom momente chémia a ani scenár tomu príliš moc nepomáha, keďže táto romantika je ozaj poľutovaniahodným spôsobom napísaná. Okej, Cara Delevingne síce nie je tá najlepšia herečka a stále ma nepredčila o tom, že vie hrať, ale z hlavnej dvojice ma určite bavila viacej. Najmä kvôli tomu, že Care skrátka nemôžem uprieť jej krásu a v niektorých sexy oblečkoch vyzerala naozaj šťavnato. Dane DeHaan je však naozaj strašný herec - nulové charizma a mizerný herecký výkon. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Vizuálne veľmi silný film. Nato, že je to európska produkcia kľudne môže po vizuálnej stránke konkurovať aj tým najväčším sci-fi americkým blockbusterom (Strážcovia galaxie, Avatar). Príbeh je zo začiatku trochu neprehľadný a dosť často sa odbieha od hlavnej dejovej línie. Vedľajšie epizódky sa týkajú záchranných misií (raz zachraňuje ona jeho a potom on ju), ktoré však hlavný dej nikam neposúvajú, no na druhej strane práve tým filmári využívajú príležitosť predstaviť nám časť toho veľkého sveta a vôbec nenudia, práve naopak človeka aj pobavia. Aj napriek tomu, že Dane DeHaan má už po tridsiatke, stále vyzerá dosť mlado, takže nemá až toľko charizmy na najlepšie agenta vesmíru. Cara Delevingne je na tom o čosi lepšie. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

3D bylo kvalitní a vizuálně je to pastva pro oči. A Cara Delevingne je kočka. Jinak další prázdná nenáročná komiksová zábava a sci-fi romantika. Také dosud nejnákladnější film evropské kinematografie, který skončil v kinech ve ztrátě, na druhou stranu, na rozdíl od většiny amerických komiksů, jsem netrpěl... 45 % ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Nástupce Pátého elementu se bohužel nekoná. Valerian je sice zatím asi nejhezčí film letošního roku, ale to je asi tak všechno. Na rozdíl od Pátého elementu nám tady totiž Besson servíruje těžce průměrný a neinovativní příběh, který je pouze kostrou pro představení světa a vizuální orgie. Herecký výkon ústřední dvojice navíc taky není nic moc, DeHaan ani Cara prostě mezi moje oblíbence nikdy patřit nebudou. Částečně to vynahrazují Clive Owen a Ethan Hawke, ale Owen moc prostoru nedostane a Hawke se filmem prakticky jen mihne. Ale jak jsem již řekl, vizuálně se jedná o opravdu nádherný počin, ačkoliv mi přišlo, že celkem beze studu vykrádá vizuál Mass Effectů. I přes své celkem zásadní chyby, kvůli kterým nemůžu jít s hodnocením výše, je ale Valerian příjemnou letní oddechovkou, u které není potřeba přemýšlet, stačí se jen kochat, a já si výlet na Alfu zase někdy celkem rád zopakuju. Příště už ale prosím o něco lépe pane Besson. 65% ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Luc Besson se zase trochu vytáhl, film ale má slabiny. Hlavně druhá půle mě až tak moc nechytla. Nemám nic proti DeHaanovi, ale jako hlavní hrdina mi moc nepříjde, spíš je nesympatický. Na druhou stranu to vyvažuje Cara Delevingne. Film musel být šíleně drahej a barvy bující připomínaje Pátý Element, na který ale scénář prostě nestačí. 70% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že Luc Besson nemůže zklamat. Mě se to fakt hodně líbilo. Příběh, efekty, herci a všechno kolem. Má to přes dvě hodiny a uteklo to jak voda. Fakt jsem se královsky bavil. Sice jeho mistrovské dílo je Pátý Element, ale tohle bylo jen o kousíček horší. Prostě tohle je přesně ten film, který si pustíte s nadšením v nedělní sychravé odpoledne. Krásný, barevný film. Můžu jedině doporučit. 90% ()

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Valerian jasně dokazuje, že nestačí pouze nablýskané a rozmanité digitální prostředí, ale že k dobrému filmu je potřeba mít hlavně dobrý příběh. Ač jsem se celou dobu dívala na vizuálně barevné cosi, film byl pro mě neskutečně šedivý. Hlavní postavy působily protivným dojmem a nudila jsem se prakticky od začátku do konce. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Vizualne hezke. Ale slusel by tomu kompaktnejsi a silnejsi pribeh. Je tu spoustu scen, ktere nemaji zadny vyznam pro dej nebo pro postavy, proste se obcas Besson chlubi tim, co vsechno si nechal vyrenderovat (Rihanna?). ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pátý element ve verzi pro 21. století. Triky fantastické (takhle jsem kdysi čekal, že mě odrovná Avatar), příběh do jisté míry jednoduchý, ale to imho nepokládám za škodu a hlavně té ustřední dvojici DeHaan & Delevingne to dost sekne. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Luc Besson prostě tyhle vesmírný srajdy umí točit. Taková přijemná podívaná ala Avatar s nádechem Pátého elementu. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Mohl to být zábavný dobrodružný spektákl, ale není. Kdo dělal casting? Za to by měl dostat doživotní zákaz filmařiny. Vizuální orgie to pak nemohou zachránit. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Přeplácaný odvar z Elementu s nesympatickou ústřední dvojkou... De Haana celkem můžu, ale zde mi vůbec nesedl, ta pipka s obočím Brežněva ještě horší... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo. Barevnost a rozmanitost světa připomíná Pátej element, tady je však vše tak trojnásobně větší a šílenější, takže Besson rozhodně neztratil smysl pro sci-fi svět. Triky jsou naprosto super a film vypadá moc hezky, oproti němu jsou poslední díly Star Wars jen šedočerná nuda. Děj je trochu složitější než by bylo třeba ale většinu filmu jsou postavy v pohybu takže je pořád na co koukat, což platí i pro Caru Delevingne, která mohla táhnout klidně celej film, jelikož Valerian neni zrovna sympatickej hrdina ani herec a né náhodou ta část filmu ve který neni protože je knockoutovanej je asi ta nejzábavnější. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že vzhledem k věku dvou hlavních herců spadá film spíše do kategorie spy kids a působí tak nedůvěryhodně, Dane GeHaan se do role, dle mého názoru, ani trochu nehodí. Celý film se mohl dostat do mnohem vyšší úrovně obsazením vhodnějších hlavních herců. Nějaký chlap se vzhledem a manýry ostříleného veterána a v podobném duchu i ta holka v podobném pojetí by do příběhu pasovala mnohem příjemněji a uvěřitelněji. 3* za skvělý vizuál, který mě opravdu bavil, rasy byly nádherně udělané a celé prostředí bylo lepší než všechny poslední tři Star wars dohromady. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Pokus o znovu-vyvolání kouzla 5. elementu, který [za mrzkých 200 000 000 $] vyšel, aniž by se kdokoliv díval. Aby také ne, když Valerianův letitý předchůdce též není filmem do učebnic, nýbrž prostě bijákem z rodu těch, které je možné mít rád snad jen pro poťouchlou kazovost. Imaginace Luca Bessona se trhá z řetězu v souznění žabožroutských představ o humoru, módě, akčnosti a sex-appealu, z nichž je zhruba stejný počet platných a jalových. Laťka nasazená prologem o dobývání vesmíru, podbarveného Bowieho Space Oddity a cameem Rutgera Hauera se po dvě následující hodiny podlézá jen zřídka. Přes množství nevyřčených výtek Valerian pod praporem slaboduchosti vítězí, neboť jej nese vysoko a hrdě, jak se na podobné filmy sluší. Že by na tom přes to všechno nebyl Besson s vkusem tak špatně? Luc for Episode 10! Jen tak mimochodem Ethan Hawke jako pasák, Herbie Hancock ve službách státu a nejlepší videoklip, který Rihanna kdy natočila. Some high-grade uranium and you'll be good as new. ()

matisse 

všechny recenze uživatele

Luc Besson naplnil tenhle odlehčený blockbuster výbušnou energií, která pohání epozodickou pohádkovou strukturu, v níž nejde o záchranu světa, ale hlavně o zábavu - a svatbu. Staromilskost v romantické lince a určitá naivita, která provází gagy i hlavní zápletku, jsou ale funkční - dělají z Valeriana nekomplikovaný svět s nekomplikovanými hrdiny, kde je bezpečné a nesmírně úlevné se pohybovat a jen se nechat oslňovat. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Takže: Luc Besson se mi OPĚT trefil do vkusu, jako téměř vždy- je to taková změť Star Treku, Star Wars, Jupiter vychází, Avataru a v čele s Pátým Elementem bez komediální složky, ta je zastoupena jen minimálně. No, nosný příběh se mi velmi líbil jak po stránce animace tak dějově, ale nelze nenapsat, že je tu spousta věcí jaksi zbytečných a nadbytečných, ale právě v tom vidím, že se tentokrát Besson opravdu snažil natočit dobrý film, jak jen mohl a zatímco Lucy je krátká jak předfilm toto se táhne jak sopel, přesto dám hodně vysoké hodnocení, protože je tu spousta skvělých momentů (tržiště, a zejména okouzlující- čti šílená kočka- Cara Delevingne coby Laurerine, která hravě strká Dane DeHanna do kapsy) viděno v kině ve 3D (Cz)....95% ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a v podstatě jsem dostal to, co jsem tak nějak do jisté míry očekával. Svěží začátek s muzikou od Davida Bowieho střídá celkem rychle běžící sled událostí, ve kterém je v podstatě vše, co od tvůrce Fifth Element čekáte - mnoho divně vypadajících tvorů, obrovské krásně vypadající futuro/cyberpunk města, space battles, vtípky a narážky na další Bessonovo filmy, které režíroval, nebo na nich má svůj podíl (ať už to je Korben Dallas nebo slavné věty z Taken). Taky bych nikdy nečekal, že řeknu, že je Cara Delevigne hezká. Ve Valerianu ale prostě je. Škoda hodně nudného záporáka a celkově slabšího příběhu a mírně přetažené stopáže a díky tomu slabším chvílím. Slabší 4* a 65%. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama