Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nové a doposud téměr neuchopené téma conversion therapy si zajisté zasloužilo hlubší a kvalitnější zpracování, jelikož tady se veškeré rodinné problémy a vztahy črtají příliš na povrchu. Takhle vznikla neurážlivý a univerzální kousek s několika silnými momenty, ze kterého se ale evidentně dalo vyždímat víc. Mínus za totálně nevyužitého Russela Crowea. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Boy Erased" opäť ukazuje, že Joel Edgerton je nielen talentovaný herec, ale rovnako je na tom ako režisér. Verím tomu, že chalani si užili v tomto filme svoje. A niektoré scénky práve s Edgertonom pôsobili trošku už za hranicou akceptovateľnosti. Napriek tomu, že tam skoro vôbec nezvýši hlas, tak jeho prítomnosť vie byť trošku nepríjemná. Lucas Hedges sa tento rok ukazuje v druhom filme ako veľmi šikovný chalan a verím mu každým momentom jeho rolu. Dal do toho všetko. Občas mám možno trošku pocit, že film je trošku slabo prestrihaný a niektoré flashbacky sú trošku nejasné, no relatívne sa v tom orientovať dá. Ale občas som musel chvíľku sledovať scénku, aby som si uvedomil, že ide o flashback. Russell Crowe tu je dosť nesympatický, no napriek tomu nemôžem povedať, že by som mu úplne nerozumel. Snaží sa, aby sa jeho dokonalá ilúzia nezničila a potrebuje mať svoje predstavy o skutočnosti a nevie sa s tým vyrovnať. Nemôžem povedať, že by jeho kroky boli správne, ale sú minimálne pochopiteľné. Hudba vo filme je super a celkovo aj dobré tempo... aj keď možno mohol mať aspoň trošku lepší spád. Niektoré scénky sa dali dať von. Osobne by som ešte povedal, že v tomto filme sa ukazuje nielen pohľad na Jareda. Vidíme reálne ako to celé dopadá na všetkých zúčastnených. Myslím si, že najlepšia scénka (alebo najsilnejšia) je keď Cameronova mladšia sestra je donútená, aby ho udrela knihou. Tá bolesť v jej tvári pôsobí úprimne. Takže film hodnotím pozitívne. Asi to nie je film pre každého, ale pre mňa je to postačujúce a dalo mi to čo som čakal. A dúfam, že Joel Edgerton bude v režisérskom kresle pokračovať ďalej. Ide mu to. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"We always come back to Dog's true design." Bohužel poněkud bezpohlavní film. Ale nemá to nic co do činění s námětem, nýbrž za vše může ten kýčovitý styl, jakým jej Joel Edgerton zpracovává. Do dvojice k Vymazanému klukovi je zajímavé podívat se i na Ben Is Back. Ani ten film mi sice úplně nepřirostl k srdci, ale je tam vidět veliký rozdíl v tom, že Peter Hedges si mnohem lépe uvědomuje, s jakou příšerou se to pouští do boje a jak své snažení formálně podpořit a obohatit. (A taky dokáže ze synátora i ostatních protagonistů vytřískat doopravdy vrstevnaté výkony.) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa mi často stáva, že úplnou náhodou natrafím na film s homosexuálnym podtónom a zistím to až pri pozeraní. Zas na druhú stranu si nepozerám trailery a nečítam obsahy pred zhliadnutím, tak si za to asi môžem sám. V podstate silný príbeh, ktorý má zásah aj do skutočnosti. Na jeho smolu vyrozprávaný nevýrazným hlavným hrdinom a režisérom ktorý sa do námetu nedokáže poriadne obuť a vyzúriť sa na fundamentalistoch, ktorý sú tak zaslepený svojou vierou že obetujú aj životy svojich blízkych len aby bolo bohu učinené zadosť. Ako ale hovorím silný príbeh uchopený zo zlého konca a tak sa stáva jeho vyprávanie nudným a všedným. 49% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malé město, v něm kazatel, ten má syna a ten syn trpí homosexualitou. Nebo-li tak o něm alespoň smýšlí otec. Jelikož to považuje za nemoc, dá jej na vyléčení do speciálního tábora pro homouše, kde jim tu homosexualitu z hlavy vyženě nebo vymlátí jistý Victor Sykes (skvělý Edgerton). Jaksi se nám v poslední době s homo tématikou roztrhl pytel. Pro mě určitě koukatelnější než oscarový Moonlight. 55% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama