Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, na ktoré sa chodí s priateľkou do kina len na ako kulisu, prípadne s očakávaním, že možno film niečím prekvapí a zaujme... no žiaľ nie je to tento prípad. Osobná dráma a tragédia na mori tých dvoch mladých ľudí ma moc nezasiahla a samotný morský survival bol tiež iba priemerný - moc strerilné, málo napínavé a s minimom emócií. Nič výrazné ani nič také čo by bolo hodné pamätania, a to i napriek tomu, že film je na základe skutočnej udalosti. Jediná zaujímavejšia scéna bola tá s meditujúcou nahou Shailene Woodley, čo sa mi zdalo samozrejme málo. A to nehovorím o tom, že samotný vývoj ako i koniec sa dali predvídať vlastne už od začiatku. Priemer. 60/100 ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil. Everest se mi moc líbil a Adrift měl fajn obsazení a slušný trailer. Výsledek už tak dobrý není. Rozjezd se mi líbil moc, ale flashbacky už tak zajímavé nebyli a celkově tohle všechno už jsem viděl iks krát a i lépe. Ač mám moc rád filmy na moři tak více jak 6/10 dát nemohu. Kormákur po Everestu vcelku zklamal. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námořní červená knihovna mechanicky přestříhává mezi "před bouří" (seznámení a zamilování se na slunném Tahiti) a "po bouři" (přežívání, halucinování a "v lásce utvrzování" na poškozené jachtě při nekonečném driftování směr Havaj). Dobrodružnou složku vyloženě zanedbává (očekávaný digitální hurikán na závěr nevytrhne), tudíž si na své přijdou spíše divačky s kapesníčky, které zasáhne notná dávka melodramatického patosu. Krásné záběry vln, oceánu i dalších panoramat jak z katalogu (teď nemyslím Shailene :-)) oko potěší, jinak se tu moc neděje, což jenom utvrdí v jasné pravdě, že skutečných 41 dní bezmoci na moři musela být neskutečná ubíjející otrava. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem hodně knih o ztroskotáních na moři a přeživších a to napříč věky. Baví mně to. Ta lidská houževnatost to nakonec přežít. Mám knihy o portugalských a španělských lodích a zážitky těch co jejich potopení přežili z poloviny sedmnáctého století, knihy jako Přežili jsme v Pacifiku od Dougala Robertsona i knihy od různých spojeneckých letců, jejichž vzdušná pouť skončila v Biskaji nebo v Pacifiku v dinghy. Poslední film co jsem s touto tematikou viděl byl Unbroken (2014) byť tam to nebylo jen o moři a hlavně Redfordovo All is Lost (2013). Takže jsem se na tento počin celkem těšil. Hrdinové mi sedli, Woodley sice není kdovíjaká šťabajzna, ale pro příběh byla vhodně zvoleným typem. Obávám se, že úplná Barbie by zemřela hned v první hodině při otevírání konzervy... Film měl parádní kameru a hlavně lokace. Některé ty večerní záběry z paluby na zapadající slunce nad oceánem, taky bych se tulil k nějaké odrostlejší dvacítce v plavečkách. Nebo ten ohýnek na ostrově... Jenže moře nejsou jen červánky. Moře jsou taky bouře a vlny vysoké jak několikapatrový dům. Ve chvíli, kdy se večer na palubě k vám přidá do trojky nějaká Katrin, Emily, nebo Andrew či jak se všechny ty hurikány jmenují, končí romantika a jde o kejhák, štěstí a námořnický um. V tomto ohledu byl film velmi zručně natočen, vše bylo uvěřitelné, bouře byla skvělá. Něco tomu ale přesto chybělo. Napětí. Nějak jsem si u filmu nebyl schopen kousat napětím nehty a ke konci jsem už pevninu vyhlížel společně s hrdinkou. Aby už to zkrátka skončilo. Také mi tam vadilo to moc časté přepínání ,,než přišla bouře''. Tami Ashcraft to asi brala tak, že filmem uctila i svého přítele a pro ní samotnou to má asi větší váhu vzhledem k prožitkům. Za vidění to ale stojí, obzvláště pro nás suchozemce, zaživší ve většině z nás vlastní jízdu po hladině maximálně tak na šlapadle ne Vltavě nebo někde na rybníce... .-)! Takže dávám k olíznutí za 3 prsty s burákovým máslem. * * * ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Od filmu som veľa nečakal. Trailer ale vyzeral pekne a už dlho som nebol v kežmarskom kine. Čakali ma samé reklamy na slovenské a české filmy ale spät ku filmu. Ten nebol až tak zlý a prekvapivo rýchlo zbehol. Lenže bol až príliš zle natočený. Odrazu jedna scéna strieda druhú a to je veľká škoda že je to spracovane práve takto film by možno aj zaslúžil viac ale ani ten koniec neočaril. Čiže tu máme priemernu katastrofickú romantickú drámu. Ktorá ale bola celkom dobrá. Videl v kine 2D verziu. 3* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčecí štáb i herce během natáčení stihla mořská nemoc. (griph)
  • Bežný natáčací deň začínal už o 4. ráno, a to dvojhodinovou plavbou od pobrežia, aby tak nebolo v zábere. Celkovo teda jeden deň na pľaci trval aj 12 hodín. (Astonko)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama