Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (204)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujal trailer k filmu, proto jsem se rozhodla na něj zajít do kina a jsem ráda, že jsem to udělala. Shailene, i když není žádná kráska, tak si dokáže celý film ukrást pro sebe a to se vážně hodně cení, dokazuje tím, že je skvělá herečka. Mezi Shai a Samem to ve filmu opravdu jiskřilo a dodávalo to tak na realitě. Bylo to napínavé, emotivní, veselé a smutné. Konec mě zasáhl asi nejvíce, jelikož jsem to vůbec nečekala a byla jsem docela dost překvapená. Určitě se v budoucnu vrhnu i na knihu, která posloužila jako předloha k filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za kamerou nesmírně spolehlivý držitel tří Oscarů Robert Richardson, vedle něj Baltasar Kormákur, který úspěšně přesídlil z Islandu do Hollywoodu, a dal filmovému světu slušný Kontraband a ještě slušnější Everest, a před kamerou pak výborná Shailene Woodley, která to celé jistila i coby producentka. Přesto to vyšlo tak napůl. Herecky bez výhrad, Richardson pod i nad vodou čaruje, ovšem i když si Kormákur boj se sílou přírody už vyzkoušel, místy klopýtá. Zatímco v Everestu předložil směs několika lidských příběhů, tam prostších, tam silnějších, tady se zaměřil na jeden a vyprávění o houževnatosti lidského ducha mělo mít pevnější švy. Milenci se vydávají na dlouho plavbu z Tahiti do San Diega, ač oba zkušení, hurikán Raymond patřící do čtvrté kategorie byl nad jejich síly. Zpustošená jachta se ocitá mimo plavební cesty a všichni blbečci, kteří by přežívali jinak a lépe, můžou tak akorát hloupě kecat. Dvě časové linie místy ruší, ovšem s ohledem na zásadní zvrat dávají smysl. Výsledek pro mě odpovídá dva roky starým Mělčinám. Podobná jednohubka, která nezklamala, ač představovala takového černého koně letní filmové nabídky. Na obě hrdinky se velmi příjemně kouká, stejně jako na solidní vizuální nápady. Jelikož je mi jasné, že talentovaná Shailene tady nakonec skončí v modrých číslech, dávám lehce nadhodnocené čtyři hvězdy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $31,445,012 Tržby Celosvetovo $59,945,012Tržby za predaj Blu-ray v USA $849,111Tržby za predaj DVD v USA $1,292,354║ Baltasar Kormákur sa vybral na moc tenký ľad a tak to aj dopadlo. Povrchná romantárna nemá čím moc zaujať až moc povrchné, prvoplánové. /40%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako nedávná romanťárna Než jsem tě poznala, akorát že tohle se odehrává na moři a distributoři tomu vymysleli trošku jiný název. Společným jmenovatelem tak zůstavá pouze hlavní mužský představitel. Adrift je další z moře ukázek, co vše musí člověk v krizové situaci podstoupit aby mohl přežít. Tyto námořní filmy mě na jednu stranu a na druhou mě nemotivují k opakovaným zhlédnutím. Režisér zručně roztrhal skutečný příběh a aby to bylo zajímavější, tak jej nahodile poslepoval zase dohromady, takže diváka čeká i jedno překvapení na závěr. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lodičkové survivaly mě zase tak moc neberou, tedy pokud to není neustálý boj s vodním živlem potažmo pokud okolo bárky nekrouží žraloci. A nic z toho se tu neděje. Vlastně jsou tu jen kluk a holka na lodi, občas maj hlad, žízeň nebo řešej zranění a ve flashbacích se vrací k tomu, jak se poznali a co je dostalo společně na loď. Já nevim, ale tohle se asi ani nějak zábavně natočit nedalo. Hurikán, který to mohl všechno ještě trochu vytrhnou také za mnoho nestál. No a aby toho nebylo málo, tak to Kormákur zabil neskutečně debilnim koncem. Shailene Woodley, kvůli které jsem se na to vlastně díval, mě nazklamala, ale to je tak jediná pozitivní věc, kterou k tomu můžu napsat. 30% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Tami Oldham (Shailene Woodley) se po tragédii, kterou utrpěla, opět vrátila na moře a pokračovala v plavbách. (ARI50)
  • Přibližně v čase 01:11:00, když Richard (Sam Claflin) s Tami (Shailene Woodley) upevňují věci (člunek) na palubě, je vidět, že přední plachta (gena) je zcela sbalená (namotaná na rolfoku), ale o malou chvíli později při celkovém záběru je opět téměř celá rozbalená. (Jarek572)
  • Natáčecí štáb i herce během natáčení stihla mořská nemoc. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno