Reklama

Reklama

Dva nepravděpodobní společníci se vydají na nebezpečné dobrodružství přes neprozkoumanou planetu a snaží se utéct z nebezpečné a dezorientující reality, kde všechny myšlenky je vidět a slyšet... Na planetě, kde žije Todd Hewitt (Tom Holland) všechny ženy zmizely. Muži jsou zase postiženi “hlukem”, sílou, která zveřejňuje všechny jejich myšlenky. V tomto nebezpečném světě nouzově přistane se svou vesmírnou lodí Viola (Daisy Ridley). Todd ji objeví podle zvláštního ticha a přísahá, že ji ochrání. Bude však na to muset najít vlastní vnitřní sílu a probojovat se tajemstvími planety. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový westernoidní sci-fi snímek  1)  nabízí zajímavý nápad s vizualizací resp. se slyšitelností mužských myšlenek. Bohužel však tím jsou dobré nápady vyčerpány. Divákovi pak zbývá jen patřit na klasické útěkářské schéma natočené podle běžných šablon s nevýraznou tvůrčí invencí, spoustou nesmyslů a velmi odbytým koncem._____ 2)  Zmatečné až nesmyslné popisy filmu v obsahu od JOJ Cinema a zzzw si ve smysluplnosti s filmem samým nijak nezadají._____ 3)  Svou atmosférou mi snímek trochu připomenul některé příběhy Kira Bulyčeva._____ 4)  To nejlepší na snímku a důvodem hvězdičky navíc je přitažlivý 21letý dobrý herec Tom Holland (Todd Hewit) a  neméně přitažlivý 25letý bývalý člen boy bandu Jonas Brothers Nick Jonas (starostův syn)._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k roku řádného natáčení filmu - 2017. O dva roky později v průběhu tří týdnů byly některé scény přetočeny. Znamená to snad, že to předtím bylo ještě horší? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem strašný! Douga Limana jinak považuji za poměrně kvalitní tvůrce, ovšem tady se vůbec nepředvedl v dobrém světle a já si dovolím hodit hlavní vinu za tento průser právě na jeho hlavu, jelikož jedna věc samozřejmě je, že on už jen ten ústřední nápad s těmi slyšitelnými a viditelnými myšlenkami všech mužů stojí za dvě věci, nicméně když jsem byl od prvních minut svědkem toho, jak s tím právě Liman hodlá naložit, věděl jsem, že bude zle, a taky že bylo. Sem tam tedy proběhly pasáže, které mě alespoň na chvíli vytrhli z té celkové marnosti, ale po většinu času jsem skutečně jen nevěřícně zíral a vrtěl hlavou, co sleduji za peklo a hlavně co jednotlivé postavy, respektive především ta ústřední, vypouští z úst, hlavy, a za to by se možná styděl i sám velký Ed Wodd Jr.. Má hranice snesitelnosti tu prostě dostávala prakticky non-stop pořádně naloženo, ten film je špatný vážně ve všech směrech, a klidně čert vem viditelné myšlenky, ona i zápletka je totiž tak mizerná, že i výtvory s Asylum vedle ní nevypadají vůbec zle, celé je to navíc předvídatelné a naivní, s minimem akce, zcela bez atmosféry, bez napětí, bez emocí, s otravnými postavami a vlastně i s docela dost mizerným castingem, kdy sice může mít Tom Holland jako Spiderman věhlas jaký chce, pro mě je to tak jako tak ale nevýrazný a mdlý klučina, který mě o něčem jiném nejspíš nikdy nepřesvědčí, a to samé pak platí pro tuctovku Daisy Ridley, která mě též vůbec nebaví. Navíc, i když to asi nějaký ten nemalý peníz stálo, tak to celé stejně působí ultralevným dojmem, takže zkrátka upřímně tvrdím, takový paskvil se opravdu jen tak nevidí a rozhodně to nikomu nestojí ani za minutu pozornosti. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že předlohu neznám a tím pádem jsem ji ani nečetl, ale jestli je to stejný blábol jako tenhle film, pak se k ní asi ani přiblížit nechci. A já blbec tomu nějaké naděje dával... Sice to má dobrý nápad a je to slušně natočené, ale k čemu to je, když celý film je jen nudná teenagerská romance, kde ten nápad, že každý slyší každého myšlenky, vůbec není nějak víc využitý. Tohle bych asi ještě přešel, jenže celý ten děj je úplně dementní, vůbec nedává smysl a především je na tom znát, jak strašně odfláknutý scénář to má. Tady fakt šlo jen o tu teen romantiku, protože co se stalo na Zemi a jestli se tam dá vůbec ještě žít se nedozvíme, o té planetě Nový svět se taky nedozvíme VŮBEC nic a stejně tak o tom jak na ní společnost funguje a ti mimozemšťané tam taky VŮBEC nemají žádnou roli a opodstatnění, přitom já bych o nich rád věděl mnohem víc. A na základě čeho se v tomhle světě určují povolání? K čemu je vůbec kazatel, když o něm všichni říkají, že je k ničemu? Co on tam měl vlastně za roli? Na co vůbec ti z té první osady chtěli tu holku? Ty osady mezi sebou komunikují nebo ne? Pořád jsem čekal kdy se to konečně rozjede, odhalí se něco velkého ohledně toho čtení myšlenek a těch mimozemšťanů, vypadne z toho aspoň trochu zajímavá pointa, jenže jsem evidentně byl strašně naivní, protože ten film je tak strašně dementní, že snad i já bych napsal chytřejší scénář. Je to stejná kravina jako třeba Dárce, ale ten se od Chaos Walking liší (a je lepší) v prvních 15 minutách, protože ty jsou v Dárci aspoň atmosférické a mají nějaký potenciál. Tady jsem se nudil od začátku do konce, protože ten film je strašně mdlý, naprosto zahazuje všechny karty co má a vypráví ten nejnudnější a nejotřepanější možný příběh, jaký má k dispozici. Tohle fakt natočil tvůrce Na hraně zítřka? Že to radši nedali natočit Zemeckisovi... Btw tenhle film má snad tu nejhůř napsanou zápornou postavu všech dob. Starosta té první osady, kde žijí jen muži, SPOILER vyvraždil všechny ženy proto, že... vlastně ani netuším. Prostě jen tak, vykazovaly slabost, asi. To je teda super starosta, by mě zajímalo, jak by v osadě se samými chlapy chtěl třeba obnovovat populaci. A co třeba láska? Proč někdo z té osady dopustil zabití svojí milované manželky, přítelkyně, sestry? A když si tam všichni z nějakého nevysvětlitelného důvodu (btw na to jsem taky čekal, že se ta divná schopnost nějak vysvětlí - a ono prd) můžou navzájem číst všechny myšlenky, jak je možné, že Todd za celý svůj život NIKDY nezjistil pravdu, když všichni okolo to vědí? KONEC SPOILERU To tam těm chlapům se schopností číst si navzájem myšlenky asi kleslo IQ na 20, jinak si to nedokážu vysvětlit. Mě je z Chaos Walking vlastně docela smutno, protože takhle strašně promrhat veškerý potenciál, to se vidí fakt málokdy. Ale jestli je taková i předloha a Liman se ji snažil natočit co nejvěrněji, tak asi pláču na špatném hrobě... Lepší 1* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Když přihlédnu k tomu, kolik tahle dobrodružná sci-fi taškařice stála, musím konstatovat, že se nejedná o nic světoborného. Bohužel ani scénář nijak zvlášť nevybočuje z běžného hollywoodského průměru. Snad jen ústřední dvojice v podání Toma Hollanda a Daisy Ridley tenhle film drží nad vodou. Mads Mikkelsen v roli záporáka je tu tak trochu do počtu, jelikož nemá v podstatě co hrát. (45%) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prokletý projekt se konečně dostal ven a docela by mě zajímalo, jak asi vypadal původní hrubý střih před přetáčkámi, protože výsledek je naprosto nudný a ničim extra nezajímavý kousek, který zvedají na průměr pouze některé, zejména herecké, subjekty. Úplně jsem vlastně zapomněl, že Chaos Walking točil můj oblíbený Doug Liman (dotáčky vedl Fede Alvarez) a vůbec nechápu jak se to mohlo takhle po*rat. Přitom námět a premisa je velice zajímavá, ale scénář není ničím extra objevný a režie to nepovyšuje. Alespoň ti herci tu hrají svůj standard a zvedávají to na těch 50%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Po dokončení a zhlédnutí snímku produkční a distribuční společností Lionsgate bylo rozhodnuto, že v této podobě je film nedistribuovatelný a film se dočkal velkých přetáček. (kowalski)
  • Film sa natáčal s otvoreným scenárom, takže počas nakrúcania sa ešte menil. (Arsenal83)
  • První týden natáčení si Tom Holland zlomil nos, když ho během natáčení akční scény omylem praštil kaskadér do obličeje. (Azurose)

Související novinky

Kdo převzal roli Grindelwalda?

Kdo převzal roli Grindelwalda?

26.11.2020

Před dvěma týdny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. intenzivně jedná s hercem Madsem Mikkelsenem o jeho možném nahrazení Johnnyho Deppa v roli čaroděje Gellerta Grindelwalda ve třetích… (více)

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

02.10.2020

Ještě než se Doug Liman vydá spolu s Tomem Cruisem do vesmíru, chystá se režisér natočit pandemicky heist thriller Lockdown. A jeho nízkorozpočtová novinka už dokonce má i obsazení. V hlavní roli si… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama