Reklama

Reklama

Dva nepravděpodobní společníci se vydají na nebezpečné dobrodružství přes neprozkoumanou planetu a snaží se utéct z nebezpečné a dezorientující reality, kde všechny myšlenky je vidět a slyšet... Na planetě, kde žije Todd Hewitt (Tom Holland) všechny ženy zmizely. Muži jsou zase postiženi “hlukem”, sílou, která zveřejňuje všechny jejich myšlenky. V tomto nebezpečném světě nouzově přistane se svou vesmírnou lodí Viola (Daisy Ridley). Todd ji objeví podle zvláštního ticha a přísahá, že ji ochrání. Bude však na to muset najít vlastní vnitřní sílu a probojovat se tajemstvími planety. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zajímala by mě první, podle studia nepoužitelná verze, protože to, co jsem viděl, sice není špatné, má to několik fajn nápadů nebo aspoň jejich zárodků, ale celou dobu to až nesnesitelně jede na jistotu. Nepřekvapilo mě bez nadsázky vůbec nic, a to by se u filmu s neznámými postavami a z neznámého prostředí stávat nemělo. Sci-fi westernové pojetí se mi na jednu stranu líbilo, na stranu druhou kvůli němu všechno vypadalo tak nějak lacině, ale fajn byli herci - Tom Holland nehrál Spider-Mana, Daisy Ridley moc hezky hrála v momentech, kdy se musela vypořádat s tím, že slyší, co si o ní její protějšek myslí. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4,5/10). 3. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Když vyšel trailer na Chaos Walking, tak jsem byl nadšený. Režisér, který Sci-Fi umí, zajímavé obsazení se spoustou hvězd a ten koncept vypadal fakt zajímavě. Jakmile film vyšel, tak srazily mé očekávání místní hodnocení na bod mrazu. Většina lidí na to nadávalo a film měl sotva 40%. Uplynul nějaký čas a já jsem dal Chaos Walking přece jenom šanci. "Sto lidí, sto chutí." Jako první bych chtěl říct, že to vůbec nebylo tak hrozné jak jsem čekal. Samozřejmě to není adept na film roku, ale taky ne na propadák roku. Téma samotné je hrozně zajímavé a moc mě mrzí, že nebylo dobře využito a hodně věcí tady dostalo méně prostoru, než by si v mých očích zasloužilo. Třeba původní obyvatelé, kteří tady byli jenom, aby se neřeklo. To mi přijde opravdu trestuhodné. Taky jde vidět, že film prošel dost razantními střihy a je hodně osekaný. Některé triky taky nebyly kdovíjak kvalitní, ale Hlas v tom nefiguruje. No a ten konec je fakt špatný a převládalo v mé hlavě spíš zklamání. Ale taky jsou tady světlé momenty, které film vytáhnou z těch sraček, které na něj všichni hází. Ústřední duo a Mads Mikkelsen. Tom Holland jako nadržený a neškodný kluk mě celkem bavil. V mnoha ohledech ho ale zastínila Daisy Ridley, která byla plachá a fakt jí ta role sedla. Bál jsem se o ni po dost nepovedené roli ve Star Wars, ale ukázala mi, že to má v sobě. No a Mads coby záporák byl super. Byl to takový nácvik na záporáka ve Fantastických zvířatech a generálku zvládnul na výbornou. Ve výsledku se tedy jedná o průměrnou Sci - Fi podívanou, která v mnohém utrpěla, byla nešťastně uchopena, ale nápad a určité pasáže to má slušné. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nezdálo se mě to tak špatné jak tu někteří píší. Jestli Chaos Walking stálo 100 milionů, tak je to samozřejmě průšvih, protože výprava a efekty vypadají jako z televizního seriálu a celé to působí jako jedno z těch sci-fi, které je určeno na DVD/Netflix a omylem se dostane do kin. Tom Holland (nový Spiderman) se jakžtakž snaží, ale Daisy Ridley (nové Star Wars) je absolutně nezajímavá a oba prostě velký film neutáhnou. Nicméně už jen to, že se film odehrává na mimozemské kolonii, která se za pár desítek let propadla do totálního tmářství a středověku je fajn, Mads Mikkelsen je výborný záporák a hlavní nápad Hluku, který zobrazuje myšlenky všech mužů je přímo vynikající a skvěle udělaný. Třeba ty pasáže, kdy hrdina bezděčně zobrazuje co by s dívčinou chtěl dělat a ona je zděšená :) Putování planetou je fajn, mohlo by to být akčnější, ale nenudil jsem se a 3* si to zaslouží. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Doug Liman prostě sci-fi filmy točit umí. Já jako milovník sci-fi musím ocenit i tento snímek, protože je to nový nápad, nový příběh a mně to velico bavilo a líbilo se mi to. Tom Holland je super tahoun filmu, takový obyčejný kluk, a Mads Mikkelsen zase skvělý záporák. Za mě jasné 4*. Jen škoda, že film propadl a žádné pokračování tak nebude. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi neprechovávam voči "Chaos Walking" tak negatívne pocity ako niektorí iní, no nemôžem vnútorne zhodnotiť, že čo som mal možnosť vidieť bol reálne dobrý film. A je tu niekoľko veľkých elementov, ktoré mi prekážajú. V prvom rade, že je film vysoko priamočiary. Viete presne odhadnúť čo sa bude diať, k čomu dospejeme a aj ako. Povedzme to takto. Náš hrdina Todd Hewitt má predstavu o tom ako svet, na ktorom žijú existuje. Lenže samozrejme veci budú trošku inak ako je oficiálna verzia. A viete si predstaviť aká je realita. Takže načo to zahmlievanie? Len to zdržuje. Máme tu aj malé stretnutie s pôvodnými obyvateľmi "Nového sveta", ktorí sú tu dokopy len pár minút a nemajú žiadnu väčšiu rolu. A to je škoda, lebo sa mohli využiť lepšie. Postavy sú veľmi jednoducho spracované a so svojimi rolami. Takže nič viac od nich ani nečakajte. Mnohí sa sťažovali na efekty okolo hláv našich hrdinov, keď sme mali možnosť vidieť ich myšlienky. Mne osobne to nevadilo. Dokázal som sa s tým stotožniť a niekedy keď to vizualizuje ich myšlienky a spomienky alebo sny, je to celkom zaujímavé a dá sa to aj celkom slušne využiť. Herecké výkony sú dobré, no v tomto smere som ani nič iné nečakal. Ridley, Holland a Mikkelsen sú talentovaní herci a rozhodne vedia vo svojich rolách chodiť. A musím povedať, že kazateľ Aaron je tu miestami skutočne nebezpečný až démonický. No film reálne dokopy nemá vo svojom príbehu nejakú originálnu kosť. Námet je skvelý, no spracovanie je tak priamočiare a staré, že to dokopy neponúka niečo, čo by som dokázal nejako výraznejšie oceniť. Neľutujem, že som film videl a rozhodne som tohto roku videl aj horšie počiny, no označiť to za dobrý film by bolo nadhodnotené. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Nick Jonas strávil 7 měsíců zdokonalováním jižního přízvuku pro svou roli. (Azurose)
  • Tom Holland byl požádán, aby si nechal narůst co nejdelší vousy. Během pěti týdnů mu narostlo téměř neviditelné strniště. (Azurose)
  • Poslední natáčecí den upadl Tom Holland do bezvědomí přímo během natáčení, když se natáčely scény pod vodou, kdy měl zadržet dech. (Azurose)

Související novinky

Kdo převzal roli Grindelwalda?

Kdo převzal roli Grindelwalda?

26.11.2020

Před dvěma týdny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. intenzivně jedná s hercem Madsem Mikkelsenem o jeho možném nahrazení Johnnyho Deppa v roli čaroděje Gellerta Grindelwalda ve třetích… (více)

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

02.10.2020

Ještě než se Doug Liman vydá spolu s Tomem Cruisem do vesmíru, chystá se režisér natočit pandemicky heist thriller Lockdown. A jeho nízkorozpočtová novinka už dokonce má i obsazení. V hlavní roli si… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno