McGScénář:
Brian DuffieldKamera:
Shane HurlbutHudba:
Douglas PipesHrají:
Judah Lewis, Samara Weaving, Bella Thorne, Hana Mae Lee, Leslie Bibb, Robbie Amell, Emily Alyn Lind, Andrew Bachelor, Doug Haley, Ken Marino (více)VOD (1)
Cole jednou zůstane déle vzhůru a zjistí, že jeho krásná chůva je členka satanského kultu – a ten udělá všechno pro to, aby ho umlčel. (Netflix)
Videa (1)
Tučné guilty pleasure. Stačila by k tomu modelka spodného prádla Samara Weaving (je to Hugova neter), ktorá vyzerá ako kombinácia Emmy Stone a Jillian Janson. Film samotný sa až kŕčovito snaží byť cooool, ale je pravda, že od okamihu použitia dvoch nožov sa strhne poriadna divočina plná cheesy hlášok, stupídnych gagov a monumentálnych gejzírov krvi. Niečo vo mne sa tomu vzpieralo, no podľahol som a kráľovsky sa bavil. ()
Tak tady klobouček. McG nachystal zábavnou hororovou komedii, u které jsem se konečně cítil tak, jako když jsem před mnoha a mnoha lety viděl Soumrak mrtvých. Atmosféra parádní, střih geniální, jen s tou pátou hvězdičkou to nevyšlo. Na můj vkus tu je použito zatraceně málo hudby. Stylové je to vlastně akorát na konci při souznění scény a Queenů. S hudbou se ale dalo vyhrát daleko více. Námět ale skvělej a musím říct, že Samara Weaving si umí vybírat filmy. Tohle je filmařskej úlet jak se patří, kterej si střílí ze všech vyvražďovacích hororů a dělá to s vervou sobě vlastní. ()
Dodává to zhruba přesně to, co slibuje trailer, tedy sterilní, rádoby cool zábavu s pěknými lidmi před kamerou, odlehčeným scénářem a porcí gore úmrtí, nad nimiž dospívající chlapci možná pohoní. Skutečného hororu samozřejmě ani špetka, ale to od McG nikdo ani nečekal. Srovnání s nedávným Better Watch Out nedůstojné hororového fanouška. Slušné řemeslo tomu v mých očích zachraňuje aspoň ty dvě hvězdy. Zkrátka spotřební sezónní zboží. ()
Ukázkově nezvládnutá kombinace rafinované černé komedie a fantaskního splatter úletu. McG zde naprosto bezmozkovitě mixuje moderní vizuál s nejstereotypnějším teen postavami, neoriginálními gore scénami, nefunkčními narážkami na kultovní filmy a toporným humorem, a snaží se to vše navléct na příběh 12-letého kluka, dalšího ve škole šikanovaného outsidera. Mohlo by to v nějakých mezích fungovat (kdyby se třeba na konci probudil ze zlého sna), ale nesmělo by to být až tak pitomé a vytržené z reality. ()
Zdejší zavilí masturbanti jsou zjevně schopni vypulírovat Grünwalda i při tom, když zvednou ze země slimáka a očumujou ho zespoda. A tak není divu, že mimořádně odporná umělohmotná barbína s xichtem jako nahnilá řepa, proti které je totálně přitažlivá mrdna i její strýček Elrond a jíž tam v estetické zhnisanosti zdárně kunduje další mokvavý neherecký vřed – peklotyčně slizká Béla Trn, má na svědomí pár lokálně naškrobených pyžamek s Medvídkem Pů, vylízanou rýhu v několika monitorech a totálně přebušená procenta u hloupé a plytké mattelovské kokotiny. Takže si místo téhle sračky Radši dejte bacha, tam je sice taky obskurně hnusná blondýna, ale filmik má aspoň genitálie. ()
- Ke konci filmu zazní úryvek písně „We Are The Champions“ od skupiny Queen. (noelcoward73)
- Film, ktorý Bee (Samara Weaving) a Cole (Judah Lewis) sledujú cez premietačku na záhrade je Billy Jack (1971). (m.a.t.o.)
- Když Max (Robbie Amell) pronásleduje Cola (Judah Lewis) u stromu a Cole se předním skrývá v koruně stromu, brouká si Max nahlas ikonickou ústřední melodii z legendárního filmu Pátek třináctého (1980). (korbitch22)