Reklama

Reklama

Obsahy(1)

atiatus a Lukrécie chystají velkolepý večírek na oslavu legáta Glabera. Chtějí na něm oznámit, že se stal jejich sponzorem a hlavní událostí bude souboj mezi Spartakem a Crixem. V Batiatově domě se shromáždí smetánka z celé Capuy, která si takovou událost nemůže nechat ujít. Spartakus je odhodlán pomstít smrt své ženy, Crixus však touží po jediném - získat v aréně svobodu a pak najít milovanou Naevii. I když mu Spartakus sdělí pravdu o Batiatově vině, Crixus se povstání otroků obává. Rozhořčená Lukrécie, která manžela podnítila k tomu, aby proti sobě postavil tyto dva bojovníky, chce před zápasem Crixe otrávit. Ještě předtím mu však sdělí, že dítě, které čeká, je jeho. On však touží jen po Naevii. Spartakus požádá Batiata, aby za ním před zápasem poslal Miru. Ta je do spiknutí zasvěcená, a zatímco muži v aréně bojují, připraví Spartakovi a jeho druhům únikovou cestu. Spartakus prozradí Crixovi, že byl otráven, aby ztratil sílu. Začíná krvavá řež, při níž gladiátoři nikoho nešetří. Spartakus zabije Batiata, jehož bezhlavé tělo dopadne na zem vedle ležící Lukrécie... (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bloodbath finále se vším všudy. Pro zatraktivnění závěrečného příběhu povstání gladiátorů a vyvraždění římské nobility se vyprávění tříští do série flashbacků a na své si přijde skutečně každý. Mira si vyžádá na Spartacovi coitus, Varrova vdova Aurelia dojde pomsty na mladém Numeriovi, Crixus se pomstí Lucretii a Ilithya nabude dojmu absolutní převahy... Doctore očekává svobodu a proto věnuje pár minut Ashurovi. Levicový Spartacův proslov nemůže samozřejmě chybět a proto se opět s těmi, kdo přežili, setkáme již 21. (27.) ledna 2012. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Posledná epizóda je tiež jedným z vrcholov série, určite uzavretím určitej kapitoly v živote gladiátorov, aby sa im otvorila tá ďalšia. Flashbacky veľmi nezavadzajú a budujú napätie. Spartacus očakávane presviedča Crixa, ale až vtedy, keď má na mále. Každý z nich sa pomstí na tom svojom z panského páru. Aurelia nájde vraha svojho muža. Doctore sa nechá v priebehu boja presvedčiť, no nechá sa aj prekabátiť prešibaným Ashurom. Súboj Spartaca a Crixa je výborný, v závere odkazujúci na ich súboj s Theoklom, rovnako krvavé kúpele prinesú svoje ovocie. Záver bol veľmi uspokojujúci, s povzbudzujúcou rečou Spartaka. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama