Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco Crixus zápasí nahoře v aréně, Solonius, připoutaný řetězem ke zdi, čeká dole pod ní na svůj osud. Bezcitný Batiatus nedodržel slovo a hodlá ho předhodit Spartakovi. A proti němu nemá ubohý Solonius, který je označen jako Calaviův vrah, sebemenší šanci. Crixus a Naevia pokračují ve svém zakázaném vztahu, jenže Batiatus dívku daruje Asherovi, přestože Lukrécii vadí, že přijde o svou oblíbenou otrokyni. Mira se snaží Spartaka potěšit, ale ten její snahu odmítá. Vysvětlí jí, že za smrtí jeho ženy Sury stojí sám Batiatus a že se mu chce pomstít. Rozhněvaná Mira mu připomene, že pokud otrok zabije svého pána, podle římského práva zemřou i všichni ostatní. Spartakus svůj plán na čas odloží. Batiatus a jeho žena ženou očekávají příjezd legáta Glabera v naději, že bude sponzorovat gladiátorskou školu, což by Batiatovi přineslo slávu i místo v politice. Glaber skutečně přijede a slíbí mu svou podporu, pokud se před ním Spartakus skloní. Crixus se dozvídá, komu připadla milovaná Naevia, zaútočí na Ashera a málem ho zabije. Poté skončí v aréně připoutaný řetězy ke dvěma sloupům a čeká ho brutální bičování. Když se Lukrécia dozví, že Naevia a Crixus byli milenci a že gladiátor ji odmítl právě kvůli ní, dívku ztluče a pak ji prodá. Batiatus, který moc dobře věděl o vztahu své ženy k Crixovi, nakonec přece jen přinutí Glabera, aby se stal jeho sponzorem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„What is this shit?“ „A memento of your battle with Theokoles.“ Ashur provokuje hlineným obrazom Crixa a je to veru na zasmiatie. Spartacus oslobodzuje Solonia z utrpenia a ten sa teší a príjma to, pretože má od svojho vraha sľúbené, že jeho najväčší nepriateľ bude skoro nasledovať. Spartacus to povie aj Mire, no tá nesúhlasí. Ashur je povýšený bývať vo ville a vypýta si Naeviu ako svoju otrokyňu, s čím síce Lucretia nesúhlasí, no podvoľuje sa Batiatovmu rozhodnutiu. Kochanie sa Spartakovým telom pri strihanej scéne jeho vstávanie z vody je trochu gýčové a aj spomalené, ale dá sa rýchlo odpustiť vďaka akcii a v konečnom dôsledku vlastne zapadne. Spartacus má ďalšie predstavy o Sure, ktoré síce pristanú jeho postave, no ich neustále opakovanie už trochu vadí. Glaber sa snaží vyprovokovať Spartaka, no ten okrem porážky všetkých jeho mužov prejavuje len poslušnosť. Zato Crixus sa nechá vyprovokovať Ashurom a verejne mu rozbije nos, čo nenechá na seba dlho čakať reakciu Lukrecie voči Naevii, kde jej otrokyňa konečne hrdo vyjaví pravdu. Germánsky bojovník dvíha svoju guráž a hnev pri pohľade na nerovný boj Spartaca či bičovanie Crixa. Batiatus otvorí Glaberovi oči ohľadom jeho ženy a získa tak protekciu. Doctore sa od Naevie dozvedá viac, ako by sa patrilo vedieť a v epilógu germánski bratia majú jasné, čo spravia v blízkej budúcnosti. Uskutočnia Spartacov plán. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S očekáváním finále přichází geniální odchod dobrého přítele Solonia, setkání Ilithye s jejím drahým manželem, Spartacovo vědomé připravování se na pomstu. Sličná vdova po Varrovi odmítá od Spartaca jeho finanční pomoc a sama se stává otrokyní v Batiatově domě. Co může chybět ke štěstí? Nic, než rázný konec zakázané lásky gladiátora a osobní otrokyně Dominy. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama