Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek 2

  • USA Pet Sematary II (více)
Trailer

Smrt je někdy lepší variantou. Děsivá hrůza která se udála ve městečku Ludlow ve státě Maine, neskončila a znovu se probouzí v tomto pokračování úspěšného filmu z roku 1989, který napsal Stephen King. Po úmrtí manželky se veterinář Chase Matthews (Anthony Edwards, seriál Pohotovost) a jeho 13letý syn Jeff (Edward Furlong, Terminátor 2: Den zúčtování) přestěhují do městečka Ludlow, aby znovu začali někde jinde. Jeff, přehlížený ostatními dětmi z okolí se spřátelí s dalším outsiderem, Drewem Gilbertem, který má strach ze svého krutého otčíma Guse (Clancy Brown, Highlander). Poté, co Gus chladnokrevně zastřelí Drewova milovaného psa, pohřbí ho na místním indiánském pohřebišti o kterém se říká, že dokáže mrtvé přivézt zpět. Když se zlo probudí, chlapci si uvědomí, že někdy je lepší nechat mrtvé na pokoji. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabý horor s mladým Edwardem Furlongem. Mary Lambert je jednou z mála režisérek, které se věnují také hororové tvorbě. Měla si ale pohlídat scénář a režijně také zrovna nezaperlila. Vracíme se na staré indiánské pohřebiště mající schopnost oživovat mrtvé. To znělo dobře, ale realizace je matná až chatrná. Dobré scény asi jen dvě a to zhola průměrné, ostatní nebetyčně nudné až nezvládnuté. Furlong nevýrazný a celé je to bez nápadu, bez napětí a bez pořádného gore, které dělá horor hororem. Korektní přístup k látce se tentokrát opravdu nevyplatil. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak dvojku jsem asi ani neviděl. A o moc jsem nepřišel. John Connor oživuje vše mrtvé co se mu dostane pod ruku. Pokračování průměrné jedničky není hororem. Spíš mi to připadalo jako hodně špatná komedie. Začínam mít strach, že nový " Řbitov zvířátek " nebude mít co nabídnout. Hůř jak tohle to snad ale dopadnout nemůže. ()

Reklama

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Tak tady musí člověk plně zapomenout na atmosféru a genialitu prvního dílu. Na úkor atmosféry a vážnosti do filmu vstupuje komedie a víc brutality a to byl krok, díky němuž jsem se nesmírně bavil. Vůbec nebylo na škodu udělat takhle ráznou změnu oproti předešlému Řbitovu a namísto nuzného pokračování, kde by se nějaká nová rodinka klepala strachy a dostávala na prdel od tajemného místa indiánských předků, se rodinky objeví 2 a se smutkem ze ztrát se potýkali mnohem uvolněnějším způsobem a s nadsázkou. Věřím, že mnozí fanoušci Pet Sematary to budou však brát opačně a jejich pohled nezatracuji. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po nevydařené adaptaci Kingova románu přichází Mary Lambert s pokračováním. Navázat na úspěch je složité, ale prohloubit neúspěch jak nám p. Lambertová dokazuje je naprosto jednoduché. Clancy Brown v roli nemrtvého šerifa je víc než cokoli jiného trapný a směšný. Ani Edward Furlong --teenage hvězda Terminátora 2 to nespraví, dokonce ani jinak docela dobrá hudba nevytáhne tento film z propadliště B-produkce. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že záměrem tvůrců tohoto snímku bylo, abych se i já (coby "prachsprostěprůměrný" divák) bál. Alespoň mně tato myšlenka párkrát během filmu napadla a asi to nebylo náhodou. Koneckonců tento snímek měl/má i kopu hororových ingrediencí (nějaký ten hřbitov, nevyřešené tajemství, sem tam nějaká ta zmínka o mrtvých, ledasjaký vystrašený úděs v očích etc.). Bohužel či naneštěstí však horor ještě automaticky není hororem jen proto, že někdo tyto ingredience v jakékoliv kvalitě a jakkoliv smíchá dohromady, a to vše v domnění, že to k napětí bohatě stačí. Shrnuto a podtrženo: Nekvalitní (tj. zmršené) zpracování dobrého námětu, pár napjatých scén a neustálý pocit, že tento záběr už jsem kdesi viděl. Vše toto řadí tento snímek do silně zastoupeného béčkového suchého průměru takže 2 hvězdičky. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (9)

  • Anthony Edwards spoznal svoju manželku Jeanine Lobell práve počas natáčania tohoto filmu. (beso74)

Reklama

Reklama