Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Ajaj...Určitě to šlo podat lépe (či spíše jinak)...Myslím, že filmy s křesťanskou tématikou jsou opravdu jen pro povzbuzení ostatní křesťanů...A nehledejme v nich příležitost ke změně smýšlení ne-křesťanů, protože filmové médium takovou moc prostě nemá...To záleží úplně na někom jiném, zda tomu (nebo Mu) uvěří...I když v tomto filmu jde spíše o to, zda člověk dokáže příjmout zázrak uzdravení a svědectví o nebi (nebo co ta holčina vlastně viděla-vnímala)...Pokud to nepříjme, ano, bude to jen agitka...Souseda bych na tento film určitě nepozval...Je to kruté, ale je to tak...Světlem a solí pro tento svět není super duper křesťanský film, ale my sami... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akosi som sa obával, že to bude ďalšia z gýčových mohutných kresťanských agitácií, a tak som nemal žiadne veľké očakávania. Ale našťastie sa to po väčšinu času uberalo úplne iným smerom, a síce vedeckým pohľadom na daný problém s príchuťou dilemy ako to mohol Boh dopustiť (to by zaujímalo aj mňa). Postavy nadmieru sympatické, takisto ich psychologický vývoj a zmena postojov na základe okolností. Všetko výborné, až na záverečné kostolné "vytriezvenie", ktoré svojim spôsobom dosť pokazilo celkový dojem z celého filmového zážitku. Áno, zázraky (resp. nevysvetliteľné náhody) sa dejú - niektoré nedokážeme ani vysvetliť, ale Boha by som z toho predsa len radšej vynechal (viac mi pasovalo k tomu to vysvetlenie doktora Nurka). Celý čas som to malo nábeh na 5*, ale za ten sugestívny agitačný koniec hviezda dole! ()

Reklama

Pollock 

všechny recenze uživatele

Dobře zahraný, silně emotivní snímek (pokud máte vlastní děti), doktor Nurk byl ukázkovým příkladem profesionálního přístupu. Poměrně silně věřící film, se kterým budou mít naopak zarputilí ateisté asi velký problém. Mě osobně se líbila myšlenka víry v to, že existují dobří lidé, kteří jsou ochotni pomoci. Jinak co se týče zdravé výživy rodiny si asi v závěru udělá každý sám. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za film, škoda, že to nevzal do ruky lepší režisér, mohlo být to poselství a potvrzení víry silnější (za které jsou další dvě) a vyznít méně fádně a neuvěřitelně, protože to, že někdo vystoupí z těla a prožije restart, snad dnes už nezpochybňují ani vědci. I když těžko vyčítat Patricii Riggen sentiment a kýč, protože takoví také Američané jsou, patetičtí, emotivní, přecitlivělí, věřící... Natočila skutečný příběh jedné americké rodiny, vlastně ho jen převyprávěla. Čert to vem, pardon, pro mě osobně je důležité to, že být materialisticky smýšlejícím člověkem je v podstatě nevědomost, která bude každému dříve nebo později vysvětlena a vyvrácena a že věřit pouze tomu, co lze změřit a zvážit, osahat si... Je vlastně úsměvná bláhovost. Zvlášť když má jeden tolik důkazů nejen ve filmu, ale hlavně ve svém blízkém okolí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Film má v podstate veľmi jednoduché jadro. Točí sa okolo choroby malého dievčatka, ktoré má ojedinelú a zvláštnu poruchu trávenia potravín, ktorá je smrteľná. Jennifer Garner má už dávno za sebou časy kedy si obliekala oblek sexi elektry a v tomto filme na mňa pôsobila nanajvýš rušivo. Celý silný príbeh išiel bokom a uvoľnil miesto viere a tomu ako viera dokáže robiť zázraky. Celý príbeh išiel do kytek za dve minúty a to tým že dievčatko sa zázrakom uzdravilo a mohli si žiť ako šťastná rodina bez jediného vysvetlenia. 48% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu zmenilo životný prostoj Jennifer Garner, ktorá uviedla, že sa jej príbeh Beamovcov veľmi dotkol a stál za jej návratom k viere, v ktorej vyrastala. (Arsenal83)
  • Kylie Rogers (Anna) při natáčení nosila protetické (umělé) břicho, a to v různých velikostech – podle stadia své choroby. (dogma97)
  • Doktoři používají termín spontánní remise (spontaneous remission). Je to termín pro vysvětlení něčeho, co nejde vysvětlit ani moderní medicínou. Jedná se o vymizení příznaků poruchy či nemoci, aniž by došlo k specifické léčbě. (Jamal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno