Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jaký by mi k tomu filmu seděl konec, když s tím skutečným jsem nebyla spokojena. Celý ten děj se plácá mezi velmi silnými a pozitivními momenty a mezi neskutečně klišovitými okamžiky. Takže jakýkoliv takhle rázný závěr by mi připadal poněkud násilný, ať už pozitivní nebo zlý. Buď je celý svět krásný a nebo stojí úplně za hovno. Copak mezi tím už nic není? Nemám pocit, že k určitému zamyšlení nad smyslem Trevorova snažení bylo nutné až takto šokovat. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve filmech se stává, že novináři přicházejí při policejní akci o auto, a hned nato jim zcela neznámý člověk daruje svůj Jaguar s vysvětlením, že zcela nedávno se mu stala obdobná věc, a jemu také neznámý člověk zcela nezištně pomohl. Novinář tedy začne neobvyklý řetěz skutků zpětně sledovat, až se dostane na začátek, kdy učitel základní školy zadal svým žákům úkol - prokázat třem neznámým, potřebným lidem dobrodiní. Zní to jako pohádka, ale nenechte se mýlit. Žádné pohádkové postavy ani kouzla ve filmu neuvidíte, ale to si jen tvůrci usmysleli, že na světě má být hezky a lidé by na sebe měli být hodní, vlídní a dělat si dobré skutky. Mělo to být psychologické drama, ale ani tam si nejsem jistý, a tak bych volil možnost mezi tím. Vyšel mně z toho rozpolcený a poměrně komorní film s podivním morálním a málo pravděpodobným posláním, jehož menšinovou podstatu tvůrci prezentovali poněkud slzopudným závěrem. Dobře obsazené, hezky zahrané, s ženskou citlivostí natočené, ale tak na jedno podívání. Přemýšlet se dá i u jiných filmů. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Jsem sice hodně v rozpacích, ale v zásadě lehce spokojený, protože i když dám jen 2 a 1/2*, bude to pro Leder nečekaně pěkné vysvědčení. Díky Drtivému dopada a Peacemakerovi se totiž tahle "hitmaker-ka" v mých očích vypracovala na post nejneoblíbenější režisér/ka. Tady naštěstí nemá co zprasit (i když třeba rutinní a patetická zvedačka od ležícího Osmenta mě poslala do kolen), stačí když zabere výborné herce a přilepí dokonalou hudbu Thomase Newmana, jenž mimochodem vykrádání sebe sama dovedl k dokonalosti a předhazuje Americkou krásu 2, a vcelku fajnová atmosféra je rázem na světě. Dvakrát škoda, že příjemnou náladu často přebíjí scenáristova zoufalost, jenž samoúčelně film dramatizuje, vkládá jednu doslovnou a hlavně zbytečnou příběhovou peripetii za druhou, aby nakonec skoro všechno zbořil nemístně vyhroceným slzopudným závěrem. Tenhle vyvoněný herecký ansámbl by si prostě zasloužil mnohem lepší vedení - a my všichni lepší film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Trojice Spacey, Hunt a Osment dokázala dát dohromady nejlepší "herecký výkon" posledních deseti let. Osment však nad oběma dospělými spoluhráči ční o nemalý kousek a hraje opravdu ještě lépe než v duchařině roku 1999. Mohla z něj být obrovská herecká naděje Hollywoodu, kde je však teď ví jen on a diváci laciných a odfláknutých Disneyovek, které s Disney krom 2D nemají nic společného. Spacey a Hunt zase hrají tak přesvědčivě, že Spaceymu byste uvěřili i uhoření a zmrtvýchvstání, Helen naopak to, že by dokázala k smrti uchlastat i vola. Jsou to právě herecké výkony tří hlavních představitelů (a dvou přicmrndávačů s tvářemi Ježíše Jamese Caviezela a pop rockového zpěváka Jon Bon Joviho), které zvedají film z hvězdičkového průměru. Nebýt jich, asi by film i díky přeslazenému konci Spielberg hadra nedosáhnul ani na ty tři ***. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Asi každý se mnou bude souhlasit, když řeknu, že nápad POŠLI TO DÁL je perfektní. Jestli v životě fungule, nebo ne - to už je další věc, ale jako základní kámen pro natočení filmu mi připadá výběr této myšlenky celkem trefný. Když se k tomu přidá skvělý výkon herce Kevina Spaceyho - zprvu přísného učitele, který nedá dopustit na svůj stereotypní život, ovšem pomocí svého žáka a jeho krásné matky zjistí, že dosud to byl "život na prd" - tak se z toho klube slušný filmový výtvor. Avšak tady s chválou končím a je čas malinko zkritizovat závěr filmu, který podle mě šel vymyslet o něco lépe. Zdálo se mi až příliš smutné a kruté, že to nakonec odnesl malý Trevor. Vzhledem k tomu jak se děj doposud vyvíjel bych spíše uvítal šťastný konec. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Když bezdomovec Jerry (James Caviezel) sype malému Trevorovi (Haley Joel Osment) křupky do misky, miska je úplně plná. Při dalším záběru je však miska plná pouze z poloviny. (Reesam)
  • Ve scéně, kde Mr. Thornsen (Gary Werntz) daruje Chrisi Chandlerovi svůj jaguár, Chris (Jay Mohr) zavtipkuje, jestli náhodou nechce, aby za to zabil jeho manželku. Mr. Thornsen odvětí, že to by bylo lákavé. Jde o takový interní vtip, neboť civilní manželkou představitele Mr. Thornsena je režisérka filmu Mimi Leder. (8smdesat)
  • Natáčelo se na filmový materiál Fuji pro jeho barevné podání, které se režisérce nejvíce zamlouvalo. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama