Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko som sa mohol pred desiatimi rokmi viac tešiť na nejaký film, ako na čerstvo oscarového Tigra a draka. Podobný film som vtedy ešte nevidel a bol som presvedčený, že budem omámený. Film začal, pomaly pokračoval, začali antifyzikálne boje, nejaké milostné zápletky a ja som si pomaly začal uvedomovať, že bezhraničné nadšenie bude vystriedané "iba" spokojnosťou. Som zvedavý, ako ho budem vnímať dnes, po mnohých rokoch. Možno spokojnosť bude nahradená nadšením. Na druhý krát sa ono nadšenie už začína dostavovať, ale k dokonalosti mi chýbal blue ray disk s 5 kanálovým zvukom. Začínam pomaly prenikať do hĺbky tohto unikátneho diela. Zatiaľ uznanlivo tlieskam vrcholu atleticizmu nového tisícročia. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl lepší choreografii soubojů než co se předvádí zde (nejlepší z nejlepších mladá Žen vs. hospoda a Žen vs. Šu Lien). Film je ovšem nejen o boji, ale i o touze, lásce a je místy úžasně poetický až hypnotický (bambusový les). Ústřední čtveřice je skvělá a hudba Tana Duna prostě geniální. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco natočený snímok, s prekrásnou hudbou a clivým, milostným príbehom, plným nehy, túžby, vernosti ale aj sebeckosti, namyslenosti a pomsty. Výborné fantasy motívy (minimálne to lietanie, už len krídla chýbali :D) sa tu vynímajú na pozadí perfektnej kamery a farebného filtra. Dejová linka je dostatočne pútavá, ale tiež sú tu miesta, ktoré ma trocha iritovali. Minimálne to dievča by si zaslúžilo dostať pár výchovných na holú riť :). Koniec sa snažil ešte viac pritlačiť na pílu a podniknúť priamy útok na moju sentimentalitu. Ale ustál som to, emocionálny náboj tu zase nebol nejak zvlášť veľký, čakal som niečo silnejšie. Celkový dojem je však pozitívny, slušná filmarina. 80/100 ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tento cizojazycny pocin roku 2000 jsem videl nekolikrat a vzdy se ve me misilo nekolik protichudnych pocitu: na jedne strane velmi pekne akcni souboje, choreografie a na to navazujici asijske melodie, na druhou stranu ale zvlastni a lehce nepochopitelny dej, hrajici si na myslenkovou hloubku, ktera ve skutecnosti absentuje. Je pak logicke, ze toto vsechno vyustilo v dojem nejsilnejsi, pritomny i pri dalsich projekcich: nuda... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásná čínsko-tchajwansko-honkongsko-americká fantasy. Na moc takových filmů se nedívám a upřímně napsáno ani netuším proč .... Tohle je opravdu nápor na city, na mou romanticko-něžno-sentimentální duši. Ještě do sebe pouštím překrásnou hudbu k němu složenou ... ach, ty houslovo-flétnovo-bubínkovo-kytarovo-všelijak různě barevné tóny tklivých písní ... vážně, jsem spokojená a jsem moc ráda, že jsem si k tomuhle cestu našla. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • Ziyi Zhang (Jen) v rámci přípravy na film mimo jiné několik měsíců studovala kaligrafii. (Morien)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama