Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení a hodně moudrých postřehů ze života. V Německu přišlo na film do kina dva miliony diváků, tak jsem byl zvědavý. Slibované prvky černého humoru ustupují melodramatu, jednak se vyvíjí podle očekávaného schématu, kdy si bezstarostný hýřil postupně uvědomí plytkost vlastního bytí, dotovaného otcem lékařem, a přijme zodpovědnost za osud chlapce, který na rozdíl od něj zná jen hospic s tablem zemřelých dětí, operační sály, kyslík a ustaranou matku. Ostatně celá jeho partička flamendrů působí přestárle a jejich zábavy v nočním klubu ospale. Ani zasvěcování do běžných radostí nehýří originalitou. Dojem zachraňuje výtečný Philip Schwarz v roli puberťáka, který neváhá své nemoci využít ke lstivému citovému vydírání. Právě on zařizuje okamžiky, kdy jde film nad realitu. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Německá variace na film "Nedotknutelní" inspirovaná skutečným příběhem těžce nemocného teenagera a floutka z bohaté rodiny, který se o něj začne starat. Film funguje překvapivě dobře, poměr vtipných a dojemných scén je podle mě vyvážený. Elyas M'Barek tu hraje téměř stejně jako učitele z Fajků, ale to je dobře. Hlavní dvě výtky bych měl k dabingu (ale protlačit německý film s titulky do českých kin je asi problém) a k hereckému výkonu Davidovy mámy. Každopádně pohodový a vtipný "feel good" movie, za mě 4* ()

Reklama

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentářů jsem čekal nedotknutelné, ale ve výsledku jsem dostal něco úplně jiného. Když jsem byl v kině na Nedotknutelných, utkvěla mi v hlavě spousta kvalitního humoru, který odlehčuje lidské neštěstí a uspokojený kvalitním filmem jsem si pak zašel na pivo, jak je mým dobrým zvykem. Po shlédnutí "Spolu to dáme" jsem si žádné pivo nedal, ale pouze jsem vrátil prázdné láhve a popřemýšlel o tom, že bych si možná místo chlastu mohl konečně doděla vysokou školu a trošku víc volat mámě... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, pěkný film. Vkusně natočený a kdo aspoň trochu chce, najde v něm vysokou výpovědní hodnotu. Příběh pochopitelně zasáhne více diváka, který má osobní zkušenost s nemocným dítětem nebo zná rodiny, které si něčím podobným prošly/procházejí... Ale i ti, "bolestí" nepolíbení, by si z toho mohli něco odnést. Třeba tu o těch silných a zároveň zlomených maminkách... Absolutně mi nevadilo, že je to "podobné" geniálním Intouchables, naopak. Toto téma je důležité. Kdo jednou viděl dětský hospic, ví své... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten žánr, pro který mám extrémní slabost. Stejně jako francouzší Nedotknutelní nebo Než si pro ně přijde z USA, tak i němečtí Bratři, co vše spolu zvládnou mají podobnou kostru, kostru ze které jde ještě dost čerpat a kde jde stále přidat spoustu nového. Hrozně feels good. Elyas né a né zklamat! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Elyas M'Barek uviedol, že keďže nemá klasické herecké vzdelanie, je rád, že mohol spolupracovať s kvalitným režisérom Marcom Rothemundom, pretože ten mu dodal v hereckých pózach cit a citlivosť. (Arsenal83)
  • Elyas M'Barek na otázku, čo nového dokázal v tomto filme po hereckej stránke: "Povedzme to takto: Nikdy predtým som vo filme nenarazil športovým autom do bazéna, to bolo úplne nové. Dve autá boli úplne zdemolované." (Arsenal83)
  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově v Německu. (BMW12)

Reklama

Reklama