Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (80)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale jediné zajímavé na tomto filmu byly panenky. Díky nim a akčním scénám zasazených do prostředí druhé světové války mne film i celkem bavil a já tak po půl hodině nabyl docela vysokých očekávání. Bohužel jsem se však za žádnou cenu nedokázal ztotožnit s tím ustrašeným troubou, který si s nimi hrál a už vůbec ne s ním soucítit. A tak když dostal v druhé půli více prostoru, celkový potenciál filmu tím pohřbil. S tím jak akčních scén ubývalo, mi dokonce začalo dělat problémy dílo vůbec dokoukat. Mé hodnocení: Panny: 4*, Trouba: 1*, Celkově: 50% PS: Vidím v tom jistou podobnost s filmem Sucker Punch. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se toho příliš neděje, aspoň ne v jeho reálné části: těžce traumatizovaný muž sbírá odvahu čelit u soudu pohledu na násilníky, kteří ho téměř ubili k smrti a taky zahoří láskou k nové sousedce. V jeho fantazijním světě statečného kapitána a jeho krásných spojenkyň, kteří bojují proti zlým nacistům, se toho děje přehršel. ____ Animovaný a reálný svět se dobře doplňují, navazují na sebe. Vysněná alternativa je sice dětinská a komiksová, ale dává hrdinovi možnost prožít si, na co se v reálu neodváží. SHRNUTÍ: Terapeutické barbíny jdou do boje s nácky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis už niečo vo filmovom priemysle dokázal, preto je na prvý pohľad dosť veľkým prekvapením, že jeho nový film ohodnotilo zatiaľ iba 611 divákov. Po zhliadnutí sa ani ja veľmi nečudujem. Mám pocit, že Zemeckis nevedel čo presne chce točiť. Ako životopisný film, je veľmi nepresvedčivý, ako komédia postráda vtip a ako dráma vás za srdce rozhodne nechytí. Po technickej stránke film klape na výbornú a herecky S. Carell odviedol slušný výkon, ale nestačí to. Zaslúžený priemer a nerád to hovorím, ale aj zaslúžený divácky nezáujem. 50%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis v posledních letech točí zajímavé projekty, ale Welcome to Marwen vyniká každým svým aspektem ze zažitého normálu. Jako, nejdříve jsem vůbec nevěděl, co si o filmu myslet, ale postupem času jsem tomu přišel na kloub a pochopil jsem to kouzlo, kterým film oplývá. Tak zaprvé ten příběh. Připomnělo mi to svým ztvárněním Malé válečníky z devadesátých let minulého století, po stránce animací bezchybná práce, člověk by i podle mě dokázal pochopit daleko štědřejší rozpočet než "jen" 39 milionů dolarů. Výborná akce a ty přechody mezi fikcí a realitou mě někdy odrovnávaly (asi nejlepší scéna při soudním líčení, kdy dojde k imaginární figurkové přestřelce mezi Hoggiem a nacistickými vojáky......to člověk fakt nevymyslí :D). Steve Carell rozhodně ve své kariéře zahrál daleko jednodušší role, tady musel naplno projevit svůj herecký um, což se mu v každém jeho momentě na plátně podařilo. Jeho postava Hogancampa tím pádem nabyla plusových bodů, co se týče věrohodnosti, některé dialogy mezi ním a ostatními postavami fakticky sloužily k zamyšlení. Když k tomu všemu (převážně pozitivnímu) přičtu brilantní hudbu od Silvestriho, tak se prostě jedná o film, který svým příběhem mine většinu publika (což se ale dá pochopit, každému takový typ snímku nemůže sednout), ale svou diváckou základnu asi určitě najde. Já osobně se zařazuji do té druhé kategorie. Za mě dávám 86 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Film měl do českých kin přijít 14.3. 2019, ale po americké premiéře 21. 12. 2018, kdy byl film velmi vlažně přijat, byl distributorem (CinemArt) stažen z českých kin. (PlayEasy)
  • Po sestřelení snipera z kostelní věže zazní při jeho pádu známý „Wilhelm scream“ (čas 00:20:49). (Puxina)
  • Natáčení probíhalo od 14. srpna do 19. října 2017 v Maple Ridge a Vancouveru v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama