Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (79)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale jediné zajímavé na tomto filmu byly panenky. Díky nim a akčním scénám zasazených do prostředí druhé světové války mne film i celkem bavil a já tak po půl hodině nabyl docela vysokých očekávání. Bohužel jsem se však za žádnou cenu nedokázal ztotožnit s tím ustrašeným troubou, který si s nimi hrál a už vůbec ne s ním soucítit. A tak když dostal v druhé půli více prostoru, celkový potenciál filmu tím pohřbil. S tím jak akčních scén ubývalo, mi dokonce začalo dělat problémy dílo vůbec dokoukat. Mé hodnocení: Panny: 4*, Trouba: 1*, Celkově: 50% PS: Vidím v tom jistou podobnost s filmem Sucker Punch. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

První scéna u soudu je skvělá a scéna v muzeu mě trochu dojala a to i bez citového vydírání. Žel, zbytek filmu je neskutečně mdlý a taky dost nudný. Vizuálně se to Zemeckisovi opět povedlo, ale i když to má relativně silný námět, i tak je to chladné a bez emocí. Navíc to je i nevýrazně zahrané, nějaká lepší psychologie hlavní postavy by taky neuškodila (nebo by aspoň stálo za to do toho všeho líp zapojit jeho fetiš na lodičky, takhle působí nedůvěryhodně a nahodile, jako by ho tam scénáristi prostě chtěli stůj co stůj) a některé prvky zůstanou bůhvíproč nevysvětlené (třeba koho charakterizovala ta čarodějnice?). V rukou zručného režiséra by to mohlo být dost silné dílo, problém je ale v tom, že Zemeckis zručný režisér je. Tím pádem co se stalo? Už se vytočil? Už má nejlepší léta za sebou? Nebo se to prostě nepovedlo a příště už to bude lepší? Ty novější Zemeckisovy filmy nedokážu zatím pořádně shrnout, třeba Vánoční koleda se mi líbila, ale tohle je slabé a Muž na laně je nanejvýš průměrný. Ale tak uvidím jak mě zaujmou další jeho novější filmy, třeba budou lepší. Ale btw líbilo se mi, že v Marwenském baru čepují Plzeň :-) 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na Marwen jsem se těšil od prvního traileru,který sliboval další typicky Zemeckisovskou podívanou.A tou Welcome To Marwen opravdu je.Zemeckis je stále hračička a vizionář a tady nabízí další doposud neviděné.Bohužel to je ovšem to jediné co tu funguje na 100%.Ač je film inspirován skutečností,po emocionální stránce ani zdaleka nefunguje tak jak by měl a to je velká škoda.Carell se sice snaží seč mu síly stačí,ale bohužel je sám.Ze všech postav (a že jich tu není zrovna málo) je on tou jedinou životnou a snímek tak nevyužívá sílu původního příběhu...60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil. Relativne zajimavej namet podle skutecnejch udalosti, Carell zase jednou predvadejici, ze neni jen komedialni hovado, skvelej reziser a hlavne naprosto skvelej, pohodovej trailer. No a jak to tak s temahle velkejma ocekavanima bejva, vysledek je trochu zklamani. Spis trochu vic. Carell do toho sice dava maximum, jenze tezko muze poradne hrat, kdyz nema co hrat. Navic i pres super sympataka Carella jeho postava zrovna dvakrat sympaticka neni a co si budem povidat, ve filmu uz byly k videni daleko vetsi lidsky tragedie, takze to, ze nekoho serezali do amnezie, protoze nosi damsky boty, nepusobi jako nejaky sileny drama. Mozna si to ale Zemeckis uvedomoval, takze je tu kladenej velkej duraz na tu animovanou cast, ktera je fajn, akcni, krvava, misty vtipna, vzhledem k tomu, ze asi nemusel resit pristupnost, tak se tu docela vyradil. Skoda je, ze se tvurci nebyli schopny rozhodnout, jestli to ma bejt teda smutny drama nebo komedie, takhle je to tak na pul cesty. Jako celek se na to sice docela dobre kouka, film nudi malokdy, ale vic nez tri hvezdicky to proste neda, na to je ten scenar az moc jednoduchej. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Stroj času má podle požadavku umět odletět 15 milionů světelných let. Jenže světelný rok je jednotka vzdálenosti, tedy by nešlo o stroj času. (jujec)
  • Film měl do českých kin přijít 14.3. 2019, ale po americké premiéře 21. 12. 2018, kdy byl film velmi vlažně přijat, byl distributorem (CinemArt) stažen z českých kin. (PlayEasy)
  • Natáčení probíhalo od 14. srpna do 19. října 2017 v Maple Ridge a Vancouveru v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama