Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 1

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (695)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tuhle fantasy výpravu s partou zlodějíčků, která se musí polepšit jsem si dal v kině hned třikrát. Protože jsem na to chtěl vzít co nejvíce lidí a pokaždé si to všichni zamilovali. Mimo očividně velmi sympatickou partičku postav, hranou ještě charismatičtějšími herci nabídlo nové D&D neuvěřitelnou hravost, kreativitu a spoustu skvělého humoru. Ve filmu funguje naprosto vše a tak není divu, že šlape jak dobře promazané kouzlo. Příběh má skvěle vybudované vztahy a srdce na správném místě, pokaždé mi ve finále aspoň slza ukápla. Pokud máte rádi zábavu, dobrodružství a trochu té střelenosti, tak vás tato výprava barda Edgina s přáteli o znovuzískání své cti a dcery nemůže nebavit. Je to blockbusterová jízda od které by se současní superhrdinové měli ledacos naučit. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bizarně rustikální zábava. Chci tu cetku, díky níž bych mohl mrtvolkám pokládat pětici otázek. Zeptal bych se Sergia Leoneho, jestli se mu líbil tenhle film. Asi by mě místo odpovědi pozvracel všemi těmi červíky, co mu vrtají v dutině břišní vitamíny, protože pravděpodoběn se v hrobě točí na obrtlíku. Ale jo, film je čupr, je barevnej, furt se tam něco hejbe a je tam hodně světýlek. A taky je to ynteližentní čurina, jak tu všichni píší. To je pravda a salahadin je psí čumák :-) Možná je to tím, že s počítačových her znám jen Posla smrti a Heroes of might and magic 1, ehm ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Fantasy, které má srdce. Tady prostě jasně poznáte, že to není nějaká pitomá pásová výroba kravaťáků od Disney, kde tvůrci znudeně stříhají metr do konce natáčení, ale naopak vidíte tu lásku, která do toho byla vložena. Kde má být ve správnou dobu situační vtípek, tak tam je a potěší, kde má být kousek písničky, je tam a vás to zahřeje. Je to natřískané nápady, které jste vždycky chtěli vidět v kině, ale tvůrci nikdy neměli tu fantasii je zhmotnit na filmový pás. Prostě strašně feel-good věcička, jaká tady nebyla … no snad od doby Vaughnova ´Hvězdného prachu´. A Chris Pine, čím je starší a naskakují mu šediny, tím je charismatičtější, přál bych mu nějaký opravdu velký film. Klidně bych si ho představil i jako nového Bonda :o) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som rád, že sme sa dočkali po dlhšej dobe v kinách ďalšej fantasy rytierovskej šermovačky, pretože mám pocit, že tento žáner v kinách akosi vymiera. Prejdime, ale k filmu. Dungeons & Dragons tak trochu poznám, hrávali sme to s kamošmi zopár krát, no film som si nevedel predstaviť ako môže fungovať. Nakoniec som milo prekvapený tým čo som videl. Partička zlodejov na čele s Chrisom Pineom potrebuje ukradnúť vzácny artefakt, no proti ním stoja sila zla, ako napr. príšery, čarodejnice alebo bývalý kamarát (Hugh Grant). Je to predovšetkým dobrodružná jazda, ktorá strieda menšie akcie s väčšími, hrady za krásnu prírodu, rytiersku zbroj za digitálne príšery, suché vtipy za mastné a to všetko ešte obaľuje vydarená hudba od Lorna Balfa, ktorá dodáva filmu šťavu do gúľ. Menšie mínus je asi začiatok filmu, no potom ako sa partia da dokopy je to zábavná dobrodružná jazda až do konca, na ktorej nie je vlastne nič vyložene wau, ale je to sympatické a hlavne zábavné svojim podaním. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. Obľúbený soundtrack: I Wasn't Always A Thief, Thick as Thieves, The Reawakening. 75% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak sa nechám uniesť a udelím vysoký počet bodov, pretože mi to evokuje za prvé niektoré vydarené osemdesiatkové fantasy a za druhé sem tam aj Pána Prsteňov, navyše ani náhodou taký Warcraft. Ale nie v zmysle, že by tvorcovia predobrazy vykrádali, ale skôr hrali na nostalgickú nôtu, aspoň u mňa, nehráča. O hre tak neviem zhola nič, čiže zážitok bol určite iba polovičný, avšak vysoké tempo, suchý humor a pekná výprava subjektívne nedostatky vynahradzujú. Podarený je aj casting. Nikto síce nevyčnieva (čo je asi dobre), ale prekvapivo nikto nie je ani otravný. 70% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celý příběh se odehrává ve světě Forgotten Realms, což je jeden z nejznámějších a nejvyužívanějších světů „Dungeon & Dragons“. Odehrávají se v něm slavné RPG série „Baldur's Gate“, „Icewind Dale“, „Neverwinter“, „Eye of the Beholder“ a mnohé další. Do tohoto světa jsou také zasazené mnohé slavné fantasy knihy, jako například všechny knihy o Drizztovi od Roberta A. Salvatora. (Sidarius)
  • O distribuci snímku se původně mělo postarat studio Warner Bros., nicméně nakonec se společnost Hasbro (která je vlastníkem značky „Dungeons & Dragons“) rozhodla pro spolupráci s Paramountem. (fiLLthe3DD)
  • Jedna z družin, která se účastní her v Neverwinteru, je hrané cameo z animovaného seriálu Dungeons & Dragons z roku 1980, protože jejich vzhled zcela odpovídá hrdinům tohoto seriálu, kterými jsou Hank the Ranger, Eric the Cavalier, Sheila the Thief, Bobby the Barbarian, Diana the Acrobat a Presto the Wizard. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama