Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

#47 

všechny recenze uživatele

Druhý a zároveň poslední Beatle-movie z "Ranného období Beatles". Tentokrát je sice ve filmu možná až moc děje (narozdíl od Hard day's night), což ale naopak ukázalo třeba Ringův ale i Lennonův nesporný herecký talent. Ať už je ale příběh jakkoliv praštěný, jedná se opět spíš o sled hudebních klipů proložených nějakou takovou jakoby-zápletkou, i když tentokrát i dějová část stojí za to...a srovnání s humorem Monty Pythonů je tady asi na místě. Opět jde ve filmu hlavně o skvělou hudbu kterou tentokrát jednoznačně táhne Lennon (Help, You've got to hide your love away, Ticket to ride, It's only love, You're going to lose that girl atd.), navíc tentokrát výrazně přispěl i George Harrison (I need you)...nedat pět by pro mě znamenalo popření kultu Broučího božstva... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě Beatles prostě nemůžu být objektivní, tohle je láska na celý život. Jenom zazní nějaká jejich písnička a ve mně se rozhostí takový příjemný pocit nostalgie a krásného požitku zároveň. Navíc tenhle film je prostě nádherná absurdní sranda, kde si postavy hlavně hráli než cokoli jiného. A na tohle slyším. Navíc je to špionážně akční. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

60% Poněkud roztahaný děj a typicky britský humor, který zde, ale zůstal jen na třetině cesty. Jenže mě to nemůže nepřipomenout, sérii filmů s francouzskou skupinou Les Charlots (série Bažantů), jejich hudba (upřímně) sice nesahala Beatles ani po kotníky, ale co se týče bláznivých filmů se situačním humorem patřila k naprosté špičce, což se o Beatles, jejichž filmy vznikaly spíše pod nátlakem komereční úspěšnosti "beatlemánie", než čehokoliv jiného, bohužel říci nedá, jejich film nemá špatný námět, ale ve výsledku "komediálním" není tak dobrý jak již zmińovaná série Bažantů, za film 40%, ale za hudbu Beatles 100%, celkově pak za film 60% s konečnými slovy - pobaví, ale neoslní jako jejich hudba. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nic na plat, prostě anglický humor je jeden z nejlepších na světě a v podání Beatles to platí dvojnásob. Film samozřejmě těží především z tehdejší popularity Brouků a nehraje si na žádné filmové superdílo, ale vtipnost se mu rozhodně nedá upřít ani po těch letech. Ostatní protagonisté mimo ústřední čtveřici také odvedli dobrou práci a podle mě je to naopak nejlepší "bítlsácký" film. O dobré hudbě ve filmu asi ani nemusím mluvit. Takže doporučuji. ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych si snad mohla pouštět pořád dokola. Spolu s perným dnem je tohle prostě srdcovka. Dokonale humorné scény (např. každý jde zvlášť ke svým dveřím/domu - a přitom vchází všichni do jednoho pokoje) a neskutečné hlášky napříč celým filmem, prostě zábavná a odpočinková podívaná :) Přidejte si k tomu skvělou hudbu Beatles - a široký úsměv od ucha k uchu :) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Richard Lester samozřejmě chtěl, aby Beatles skutečně lyžovali, ale protože nebylo možné riskovat jejich zranění, dostala čtveřice dubléry – byli jimi Herbert Lürzer, Hans Pretschner, Franz Bogensperger a Bernard Krings. Lürzer uměl anglicky, dobře lyžoval a jeho rodina vlastnila hotel Edelweiss, ve kterém se štáb ubytoval a dva týdny tu strávili i Beatles. Jak Lürzer vzpomínal, brzy padla určitá bariéra, zejména proto, že skutečné Beatles jejich dvojníci nijak neobtěžovali a také se nestavěli do role úslužných patolízalů. Za svou službu Beatles si za ony dva týdny vydělala čtveřice „náhradních lyžařů“ kolem 14 000 šilinků, přičemž standardní plat za tutéž dobu činil kolem tisícovky. (Robbi)
  • Ona „známá elektrárna“, v níž během azylu Beatles v Buckinghamském paláci vypadnou pojistky, je londýnská Battersea Power Station. Roku 1939 byla dokončena původní dvoukomínová hala, v letech 1953–1959 přibyla identická druhá část a tím získala budova svůj ikonický vzhled. Proslula především propojením s deskou „Animals“ skupiny Pink Floyd, když mezi její komíny bylo vypuštěno obrovské nafukovací prase. První hala (1939) skončila s výrobou elektřiny v roce 1975, sousední pak o osm let později. Battersea dnes slouží jako kulturně komerční centrum. (Robbi)
  • Beatles poprvé ve filmu vejdou do svého "čtyřdomu" a John Lennon bere z knihovny útlou publikaci. Jedná se o jeho druhý literární počin "A Spaniard In The Works". Když později ulehá do svého lůžka pod úrovní podlahy, můžeme si všimnout, že už tam několik stejných knížek leží. (Robbi)

Reklama

Reklama