Reklama

Reklama

Koule

  • USA Sphere (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky staly realitou? Jaké by to bylo stát se terčem vlastních nočních můr a být přitom uvězněn na dně oceánu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která stovky let leží v hlubině Tichého oceánu. Jedná se o mimozemský objekt? Stroj času? Mezihvězdný koráb? Otázky jen umocní nález záhadného artefaktu ve tvaru obrovské koule. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Kouly jsem si maximálně užil a bavil se. Skvěle zahraný thriller který nenudí a má podmanivou hudbu. pravda knihu jsem nečetl, a možná proto mám tak vysoké hodnocení, ale možná mi prostě ke štěstí stačí máloco. Já se dost bavil, párkrát leknul, ale jakmile jsem si film pustil, naladil se na pohodovou vlnu a nechal se unášet skvělým příběhem a opravdu výtečnou hudbou. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Fascinující film = jako by byl někde ve skrytu velmi dobrý, ale všemi možnými silami se celou dobu snaží diváka přesvědčit o opaku, a to za cenu toho, že dělá opravdu školácké chyby. Shodou okolností jsem ho viděla dvakrát dva dny po sobě a tak jsem měla dost času kontemplovat o třech zásadních věcech: 1. o co se tvůrci snažili, 2. co se jim nakonec povedlo a 3. jak já bych chtěla vidět výsledek. Jedno je jisté, pokud během filmu člověk přemítá nad tím, jestli je to celé ztráta času nebo ne, tak konec je zkontruován tak, aby co nejsilněji ukazoval ke ztrátě času, neboť je to ukázkový boner killer. Jenomže tu atmosféru prvních tří čtvrtin, takřka proti své vůli, jaksi nemůžu dostat z hlavy. Paranoia a zmatek s troškou úžasu a notnou dávkou zhoubné zvědavosti, toť koktejl poutavý a vtahující. Těžko ovšem říct, jestli některé zmatky ve střihu a návaznostech některých celých sekvencí byly projevem záměru a nebo chyby scénáře a nebo znouzectností kvůli nedostatku materiálu. Mezititulky (stejně jako Jerryho počítačové hlášky) byly zábavné a děsivé zároveň, stejně tak Samuel L. Jackson byl tak rozkošný, až se mi ho chtělo v návalu něžných emocí obejmout, a zároveň před jeho úšklebkem utíkat ve strachu o holý život. Zbytek postav už bohužel moc zájmu nevzbuzoval a tak se například vytvářené drama, jestli ta Stoneovka je labilní nebo není labilní, zcela minulo účinkem. Ani Dustin se neukázal jako patřičně lákavý průvodce diváka tím celým mind fuckem. Musím tedy doufat, že si z filmu zapamatuji hlavně tu temnou touhu po orientaci v prostoru těla i vědomí a potom roztomilé skříně plné knížek. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy z podmořského prostředí a Koule je pro mne něco jako ztvárnění fascinující noční můry... Sami v hlubinách oceánů. Mám z toho filmu husí kůži, byť skvělý Crichtonův příběh je natočen neobyčejně chaoticky, zmateně a ke konci je až bezhlavě poslepovaný. navíc s výjimkou tajemného matematika Adamse (Samuel L. Jackson) se postavy nepovedly, vypadá to, že si některé hvězdy přijely na plac spíš prohlédnout catering a zapomněly se podívat, koho vlastně hrají... Ale za tu atmosféru nemůžu dát méně, než dávám. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Nechapu vytky kritizujici rutinovost hercu ci nudnost scenare, film me dokazal udrzovat v napeti po celou svou dobu a zpracovani je take slusne. Ano ano, jako vzdy je tu armada knihomolu, kteri dokazi jen kritizovat - nevim, proc by se mel film automaticky predlohy drzet zuby nehty a jeste radsi bych videl jak by se tito kritici zhostili ukolu zfilmovat knihu. Snimek je podle me kvalitni, pokud mam chut si ho pustit jeste nekdy znova a treba i nekolikrat a to Koule splnuje urcite. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z USA chybu - po přečtení knihy by člověk řekl, že lepší námět na film být nemůže. Leč místo inteligentní a napínavé podívané tady po slibném začátku dostaneme jakýsi hybrid, zjevně opravovaný ve střižně, který se jen tváří jako psychologická sci-fi. Napětí vystřídá nuda a závěr je už definitivně k smíchu. Snad je to nějaké prokletí, že z Crichtonových knížek udělá dobrý film jen Spielberg (a to ještě tak tak)... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Když jde Norman (Dustin Hoffman) s Beth (Sharon Stone) do vody, Barnes (Peter Coyote) na ně do vysílačky volá: „Zapněte si příjem prosím.“ Avšak když mají příjem vypnutý, tak nemohou Barnese slyšet... (pjotri)
  • Nápis "Basura" na jednom z kontejnerů lodě znamená španělsky "odpad". (D3VIL)
  • Natáčelo se od 17. března do 30. června 1997 v Kalifornii, konkrétně ve městech Vallejo a San Francisco. (BMW12)

Související novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama