Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 1

(série)
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2018, 4 h 48 min (Minutáž: 22–36 min)

Kamera:

Cameron Duncan

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Mary Mouser, Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Courtney Henggeler, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo, Martin Kove (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. Další pokračování série filmů Karate Kid. (Netflix)

Recenze (44)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla úžasná, každý díl mě vždy nabudil na další a díky krátkým 20-30ti minutovým dílům můžete celou sérii zkouknout klidně za jeden den. Hodně se mi líbilo, jak zde byly díly propojeny s flashbacky na film z roku 1984 a celkově bylo úžasné, že někdo navázal na takto starý film. V této sérii bylo celkem dost akce, hodně dobrých postav, a hlavně bylo pěkné se dívat na život dětí chodící na americkou střední a sledovat jejich psychologický vývoj při postupném učení karate. Poslední díl byl takovým závěrem první řady, kdy šli všichni na turnaj a bojovaly o první místo. První sérii dávám 8/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejpovedenějších scénáristických traktátů co se týče práce s antihrdinským gró, jaký jsem kdy v bedně viděl. Jestli bych od televizního seriálu s názvem Cobra Kai (a zároveň pokračování Karate Kida) něco nečekal, tak by to rozhodně byla hořkosladká dekonstrukce romatizovaného hrdinství. Valim bulvy. ()

Reklama

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak popravdě, málokdo ví, že právě ta skutečná #power totiž vyvěrá zevnitř a skrze svaly "pouze prochází. ☯️ Tenhle pocit, jsem opět zažíval, když jsem sledoval tento energicky a emočně nabitý seriál. Báječná a plně svižná oddechovka se spoustou motivace a poučení o karate, které je i mou velkou součástí. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cobra Kai na mě vyskočil na Netflixu několikrát a z nějakého důvodu jsem to na první pohled zařadil do trash seriálu, na které bych se podíval ve leda snu. Potom se podívám na ČSFD, wow 85%? A najednou mám za sebou první sérii. Seriál, na který bych podle námětu, žánru a herců nikdy nekoukal, dokazuje, že když umíte perfektně napsat postavy a pracovat a nimi, všechno ostatní je irelevantní. Nejvíce se mi líbí vývoj postav a to, že nás tvůrci nedonutí nenávidět konkrétní postavy, jen proto, že soupeří proti jiným, ale konstantě ukazují obě strany mince. Jedno z největších seriálových překvapení ever! Btw: Karate Kid jsem neviděl a sotva vím, o co jde. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho se mi nestalo, abych se z roboty těšil na nějaký seriál! Je jedno, že Daniel San měl na začátku natáčení 57 let! 1. sérii jsem sjel za 2 dny (částečně proto, že díly mají cca 30 min:). Parádní mix nostalgie (použity originální flashbacky z původního Karate Kid, na který seriál defacto přímo navazuje) a minidramatu trenérů ve středním věku. Zajímavé je také obsazení - beze změny - paráda. Souboje jsou sice takové předpotopní, ale je jasné, kdo jde cestou obrany (Miyagi Do Karate) a útoku (Cobra Kai). Samozřejmě se nevyhneme pubescentních výjevů ze školy ala Beverly Hills 902 děcek, ale nevadilo mi to. Není to ani žádný recyklát, velmi umně to scénáristé zmákli a dle závěrečné epizody se ještě máme na co těšit. PS: Je mi úplně jasné, že to bude spousta lidí hanit, ale to nevadí. V dnešní přetechnizované době, kdy se každý za něčím žene, je fajn, si u něčeho zrelaxovat. A to se tomuto seriálu daří náramně. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama