Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 1

(série)
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2018, 4 h 48 min (Minutáž: 22–36 min)

Kamera:

Cameron Duncan

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Mary Mouser, Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Courtney Henggeler, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo, Martin Kove (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. Další pokračování série filmů Karate Kid. (Netflix)

Recenze (44)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký silný závan nostalgie tu už dávno nebol. Starý hrdinovia známeho kultu zostarli, stále majú svojich démonov a snažia sa o veľký comeback. To čo kedysi prestalo fungovať, v tomto prípade funguje bez chybičky. Skvelý William Zabka a Ralph Macchio v úlohách, ktoré ich preslávili. Má to vtip, romancu, silné momenty, filozofovanie, skvelé finále a hlavne plnohodnotné postavy, ktoré neustále prechádzajú vývinom, ktorý je ale logicky zmotivovaný. Nielenže by som sám vbehol do najbližšieho doja a dal si 20 klikov na hánkach ale zároveň mám strašnú chuť pozrieť si všetky filmy. Pre mňa absolútne príjemné prekvapenie, ktorému nemôžem z čisto osobných dôvodov nič vytknúť. Modlím sa a teším sa na druhú sériu. Nech je rovnako našlapaná ako táto. 1. séria - 100% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Dospělí chlapi se budou házet do bazénu!“ Nostalgie, 80. léta, limonádové trable, lehce umělé konflikty a rivalita. A staré dobré karate. Kdysi to bylo naopak: sic zmetek, ale prachatej. Otčím Johnnyho Lawrence měl totiž peníze, ale dobře se k němu nechoval. I proto začal Johnny s karate. Daniel LaRusso žil rovněž v neúplné rodině, peníze ale neměli. Teď se jejich role vyměnili. Danny má velký dům a prosperující firmu, Johnny čistí septiky a věsí plazmové televize na špatné stěny. Žije sám, má syna, se kterým se nestýká, do dojo dávno nechodí, chlastá a čumí na staré fláky (Železný orel nebo Do útoku). Prostě uvíznul v 80. letech. Navíc mu zrovna mladá ucha nabořila jeho milovaného Pontiaca. Z opravny odchází s bonsají. Od kohopak ji asi dostal? Je úžasné vidět, jak tvůrci vzali z úvodní trilogie jen to smysluplné (staré dobré karate, slušně uchopené postavy) a obalili to dalšími nosnými prvky (včetně humoru) pro svoje mnohem bohatší vyprávění. Tohle dvacetiletí diváci nemůžou absolutně pobírat. Zázraky se dějí. Úsměvných až zoufalých snah o oživení dávno mrtvých kultů už tady nemálo bylo, tentokrát to vyšlo. Zaslouženě. Je s podivem, že ústřední dvojka (Ralph Macchio a William Zabka) roky sbírala jen filmové drobky a pak přikluše s něčím, v čem funguje naprosto přirozeně. Moc fajn pocit. Mimochodem skvělá hudba. „Až bude po všem, budeš litovat!“ – „Jako by někdy bylo po všem!“ ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to dokonalé (ani náhodou), ale je to zábavné a sakra návykové - samozřejmě nostalgie si na tom odpracuje své. Hodně tomu také svědčí střízlivá minutáž jednotlivých dílů a největší devízou je ústřední herecké obsazení. Ani Zabka, ani Macchio sice v branži terno neudělali a nejsou to ani nijak zvlášť dobří herci, ale tohle sedí perfektně. Nenapadá mě žádný jiný příklad, kdy se na v podstatě kultovní sérii filmů podařilo po letech navázat seriálem a udržet přitom obsazení i atmosféru. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[82%] Naprosto skvělé! Na to, že si Karate Kid moc nepamatuji mi tahle 1 série sedla jako ulitá! Jako kdyby to bylo vystřižené z 80 let. Nechci to tedy zakřiknout, zatím žádné extra novodobé trendy dnešní doby zde nezaznamenávám. Nebudu se zde moc rozepisovat. Ústřední dvojice starých pardálů Macchio a Zabka je skvělé. Víc zde fandím Zabkovi, který zde hraje dobráka. Macchio mi ze začátku trochu přišel namachrovaný a zcivilizovaný životem, ale cestu si k němu určitě najdu. Nové mladší postavy jsou rovněž dobré. Pár karate kousků tu také máme, a především skvělý finální díl téhle série na turnaji. No, mám se na co těšit ještě … ;) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 mal premiéru americký televízny seriál "Cobra Kai". Je to voľné pokračovanie kultového kino filmu "Karate Kid", ktorý bol natočený v roku 1984. Dej sa odohráva tridsať štyri rokov po udalostiach, ktoré sa odohrali v pôvodnom snímku. V hlavných úlohách sa znova objavili herci William Zabka a Ralph Macchio. Znova vypukla rivalita medzi Johnny Lawrenceom a Danielom LaRussom. Prvá séria obsahuje desať dielov: 1. Degenerovaný macher, 2. Udri prvý, 3. Kostlivec, 4. Cobra Kai neumiera, 5. Protiváha, 6. Chvieť, 7. All Valley, 8. Zvliekanie kože, 9. Iný, a predsa rovnaký, 10. Zľutovanie. Nostalgický seriálový karate návrat ku ideálom a atmosfére osemdesiatych rokov minulého storočia sa dokonale vydaril. ***** ()

Galerie (151)

Reklama

Reklama