Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém dámském knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu „Padesát odstínů šedi“. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobro-družství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší… (Bioscop)

(více)

Recenze (147)

Knightey 

všechny recenze uživatele

Pro tento film rozhodne nebyl. Bylo to takove uplne nemastne/neslane. Z urcite casti za to muze i bohuzel CZ dabing, ve kterem jsem to videl... Ale stejen ani ten dej, hlasky atp me neudrzelo pri pozornosti u filmu. Takovy film opravdu pro zeny. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná a vtipná komedie s hvězdným obsazením. Občas byly některé scény trapné, ale to k podobným filmům prostě patří. Jako celek to ale dost pobavilo a pozornost si Dámský klub zaslouží. ()

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Pokud se tohle někomu líbí, neberu mu to, ale pro srovnání mrkněte na seriál Grace a Frankie. Po prvních třech pomalejších dílech se to rozjede do scénáristické i herecké parády. Jane Fonda a Lily Tomlin jako neodolatelné sedmdesátnice jsou vtipné, někdy dost bláznivé, ale hlavně uvěřitelné. V Dámském klubu je všichno toporné, ospalé, ploché, předvídatelné a hlavně zbytečné. Škoda. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Šli jsme s přítelkyní a věděli jsme na co to vlastně jdeme. A tak se nám komedie, při které jsme se sice moc nesmáli nahlas, ale přesto dobře pobavila, hodně líbila. Přítelkyně ocenila všudypřítomný ženský pohled, já zase lehkost, s jakou film plynul. Zápletky jsou nekomplikované, čtyři dějové linky čtyř hlavních hrdinek skončí přes různé nekomplikované peripetie tak jak podvědomě čekáte. „Děvčata“ ve věkovém rozmezí od 60 přes 70 let na svých sedánkách „čtenářského Klubu“ mluví hodně sprostě a hodně o chlapech. Tak jak asi drbou všechny, co si budem nalhávat. Nebudu spoilerovat, v podstatě stačí trailer a víte o co ve filmu půjde. ** Tak jak za mě? Ze subžánru „americká ženská komedie ze života“ dávám silných 65%. Víc fakt ale nedám a polovina z hodnocení patří čtveřici Diana Keatonová, Andy Garcia, Jane Fondová a pro mě neznámé (a vynikající) Candice Bergen. Takže …pobavilo a víckrát už to vidět nemusím. Na rozdíl třeba od Klubu odložených žen nebo Žen v balíku je tohle jen slaboučký odvar. Zachutná jednou a k opakování není důvod. ** Pro ty z vás, kteří momentálně potřebujete doma „zabodovat“ třeba po návratu z fotbalu v neděli až v úterý je to ideální volba. Přítelkyně / manželka pochopí, že nejste bezduché hovado a vy ten film v pohodě přežijete. ()

bezdiakritiky 

všechny recenze uživatele

Dávám filmu 3* protože ten konec je na mě trochu moc happy, ale vnitřně dávám 5* těm ženskejm. Hlavní linka Diane Keaton je velmi ze života a velmi pravdivá, né celá, ale fakt, že starší lidi o sobě uvažujou staře, místo, aby zkusili prostě žít a třeba začít dělat nové věci, to je dobrý občas ukázat. A taky je pravda, že okolí na ně někdy kouká jenom jako na staré a zapomíná, že by ještě ledacos zvládli a v ledačems je předčili. (chápu, že finanční situace hlavních hrdinek je trochu jiná než finanční situace většiny českých důchodkyň, ale ono to někdy nemusí být jenom o těch penězích) Tohle by měli povinně vidět všichni nad 65 let. Mojí sousedce je 73 a vypadá na 100 – Jane Fonda je 80 a vypadá super šmrncovně (jasně, plastiky, ale koukejte, je tělesně dost fit!). Přeju hodně dalších světlých výjimek! (p.s. Moje babička, 85 let, se učí anglicky a zbožňuje svůj nový dotykový telefon, moje pra pra teta, 100 let, vypadá na těch 73, prarodiče mojí kamarádky se s ní (k její nelibosti) rádi baví o svém sexu – někdy to prostě jde!) ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbila dvojice stárnoucích manželů, kde se manželka nesnažila touhu po obnově pravidelného sexu řešit nevěrou, ale chtěla svést vlastního manžela. Dobře jsem se bavila, a možná to není jen legrace, ale někdy i vážný problém :-) Dobře obsazení herci (herečky) a děj má spád. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia o pracovne úspešných, no vzťahovo nenaplnených dám. Pohodový priemer so svetlými, ale aj povrchnejšími momentami. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pikantná sonda do života dôchodkýň, ale keď vyzerajú ako Keaton alebo Fonda prečo nie. Na jedno pozriete fajn. ()

Veber 

všechny recenze uživatele

3,5 * Bála jsem se, že to sklouzne k pubertálním vtípkům, ale udrželo se to. Některé hlášky hodně dobré: "Kdyby po nás Bůh v tomto věku chtěl sex, nezhuntoval by nám tolik těla." Sex naštěstí nehrál takovou roli, jak jsem se obávala:-) Všichni protagonisté sympatičtí, hodně příjemný relax film. PS: Kéž bych na stará kolena měla také takové kámošky:-)) ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Bylo to rozhodování mezi 3 a 4*, nakonec ale zvítězil menší počet. Kdybych film viděla v televizi, při dlouhém, krásně teplém letním večeru se sklenkou vína, tak bych byla asi více unešená. V kině mi to sice přišla jako fajn oddechovka, ale asi škoda peněz. Je to mrzuté, člověk se hodně zasmál, ale zas to bylo plné typických klišé a typických konců. ()

gogo77 

všechny recenze uživatele

6/10...Sex v meste po 40 rokoch, 72/80/72 a 65 je skutocny vek hlavnych hrdiniek, ktorych zivot sa prave v tejto dobe zacal cely tocit okolo sexu, ano citate dobre...kazdy hlada lasku a aj ked ju strati alebo o nu nedobrovolne pride jednoducho nikdy by nemal prestat verit, ze ju moze aj v takomto vysokom veku ziskat... cely film je o zenach uz nie ani v strednom ani pokrocilom veku, ale uz naozaj vo veku, v ktorom som si nemylsle ze bude mozne taketo veci riesit, alebo skor to, ze im vznikne potreba taketo veci riesit a obcas sa mi to zdalo naozaj nevhodne... 80 rocna stale nadrzana a pritom vitalna majitelka hotela ... hm, ked to porovnam s filmami, kotre sa tocia o dochodcoch u nas ... tak sa mi az verit nechce, ze u nas riesia skor existencne problemy a kopu liekov a v USA si jednoducho cele toto obdobie padnuteho listia len chcu uzivat ... no neviem :) a ano obcas to bolo aj velmi ftipne, ale ako som uz spomenul, pre mna uplne nerealne a nepredstavitelne ze sa zena po 70tke mucka s frajerom na nafukovacej labuti v bazene ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Táto romantická komédia je z ďalšou z vtipných Amerických komédií, ktoré majú pointu a inteligentný humor ako napríklad "Lepšie neskoro, ako nikdy" alebo "Tak dobre ako sa len dá". Aj keď táto komédia Dámsky klub scenáristicky nedosahuje úroveň týchto dvoch konverzačných komédií, lebo má jednoduchšiu pointu, ale v tejto komédii to iskrí sexuálnou energiou, a niekedy sexuálnou frustráciou, čo ma rozosmialo veľa krát, lebo film pôsobí veľmi realisticky. Hoci ide o knižný klub, v ten daný mesiac si 4 priateľky vybrali na čítanie trochu inú knihu, ako klasiku a to knihu "Päťdesiat odtieňov sivej", ktorá má erotický podtext. Hoci majú hlavné hrdinky a hrdinovia viac ako 60 rokov sú v mnohých oblastiach lásky iba študentmi, čo vyvoláva mnoho vtipných momentov. A to ako táto iskrivá kniha ovplyvní ľúbostný život 4 priateliek môžeme sledovať v tejto príjemnej komédii. Šteklivý humor, ktorý ma nahlas rozosmial počas 2 hodín viackrát, ale hlavne herecké výkony 4 priateliek (všetky skvelé, ale Jane Fonda vo vynikajúcej forme) a ich partnerov a priateľov (medzi ktorými vynikal svojím šarmom Andy Garcia) sú dôvod prečo som pridala o 1 hviezdu viac. ()

Zdenek.D 

všechny recenze uživatele

Milá komedie o čtveřici dlouholetých kamarádek, která se hodí na vyplnění deštivého odpoledne. Zanechá příjemný úsměv na rtech, ale už nic více… ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Pres skvele obsazeni a nekolik vtipnych momentu.... jen deprese!!!! Jestli tohle ceka vsechny zeny ... tak potes panubohu. A pokud vetsina zen opravdu "nezije" a jen preziva... a pak potrebuje nejaky fakt velky sok, aby si tohle uvedomila a jako mavnutim proutku se z ni stane uvedomela, cilevedoma zena, ktera vi co chce a jde si za tim?!?!.... tak taky potes kokos! Neni treba lepsi zit tak nejak "normalne" porad? Je zajimave, ze takovehle "blbosti" chlapi neresi... kdyz maji krizi koupi si nove auto/motorku a prefiknou nejakou 20.... (je zajimave, ze o tom se filmy netoci...) ani Frajeri v Las Vegas v sobe nemeli tolik patosu a depky jako tohle... 2** za herecky a film uz nikdy vice!!!!!! ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Hlavně herecký koncert všech hlavních představitelek jsem si velmi užil, takže ostatní věci člověk odpustí. Film měl na mne takový zvláštní chemický účinek. Prostě moje nota. ()

Kubasino odpad!

všechny recenze uživatele

Takový ten film, kdy máte chuť si prostřelit hlavu, jelikož vám krvácí oči i uši a je vám hrozně líto, že jste museli být ve stejné místnosti, kde takováto srágora běžela v televizi. Pustila si to moje žena, když jsme si měli udělat odpolední siestu. Ani spát se u toho nedá, jak je to blbý... ()

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama