Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém dámském knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu „Padesát odstínů šedi“. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobro-družství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

Primavera 

všechny recenze uživatele

Film mi pripadal ako dohodnutá reklama na Päťdesiat odtieňov sračky aj vzhľadom na upadajúci záujem o nich. No ale aby táto kniha inšpirovala zrelé ženy s nadhľadom, tak to je sila! Tomu uverím až po lobotomii. Z hereckého obsadenia bola najlepšia Jane Fonda, osemdesiatnička a pritom super vyzerajúca ženská, Diane Keaton pri nej totálna chudera, navyše tie handry, čo musela nosiť, z nej robili ženu s image socky s čučom v ruke, takže príbeh o tom, ako sa do nej zamiloval pilot lietadla, bol taký neuveriteľný ako že politici prestanú kradnúť. Do toho úžasné monológy hrdiniek typu - Coelho sa predvádza, tak to bol masaker na moju citlivú dušu. Bože, keby nebolo tej Jane, ktorá je taká sexi aj v tom hroznom veku a tak dobre hrá, tak nedám ani tie dve hviezdy. ()

bezdiakritiky 

všechny recenze uživatele

Dávám filmu 3* protože ten konec je na mě trochu moc happy, ale vnitřně dávám 5* těm ženskejm. Hlavní linka Diane Keaton je velmi ze života a velmi pravdivá, né celá, ale fakt, že starší lidi o sobě uvažujou staře, místo, aby zkusili prostě žít a třeba začít dělat nové věci, to je dobrý občas ukázat. A taky je pravda, že okolí na ně někdy kouká jenom jako na staré a zapomíná, že by ještě ledacos zvládli a v ledačems je předčili. (chápu, že finanční situace hlavních hrdinek je trochu jiná než finanční situace většiny českých důchodkyň, ale ono to někdy nemusí být jenom o těch penězích) Tohle by měli povinně vidět všichni nad 65 let. Mojí sousedce je 73 a vypadá na 100 – Jane Fonda je 80 a vypadá super šmrncovně (jasně, plastiky, ale koukejte, je tělesně dost fit!). Přeju hodně dalších světlých výjimek! (p.s. Moje babička, 85 let, se učí anglicky a zbožňuje svůj nový dotykový telefon, moje pra pra teta, 100 let, vypadá na těch 73, prarodiče mojí kamarádky se s ní (k její nelibosti) rádi baví o svém sexu – někdy to prostě jde!) ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jestli budu v padesáti vypadat jako Andy Garcia v dvaašedesáti, budu spokojený. Jeho linka s Diane Keaton je s přehledem nejsympatičtější a nejvtipnější. Ostatní kamarádky jsou naštěstí jen vedlejší a ani se jim nedostává tolik prostoru, jako právě těmhle dvěma. V rámci romantických komedií to sice nevybočí ani o metr, ale nevadilo mi to. Je to natočené s chutí, oddychově, pohodově, že i při sledování máte dobrý pocit na duši. A Jane Fonda vypadá v osmdesáti neuvěřitelně. V závěru se to dostane od klasické komedie na vážnější drama, jak už tomu bývá, ale závěr je světe div se ten happy end, který od toho očekáváte a vlastně i chcete. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem přemýtal, jestli nevznikl jako reklama na jednu nejmenovanou knihu (Moby Dick, smozřejmě:-). A také jestli náhodou nekoukám na svoji noční můru, jak v důchodu také dopadnu.;-) Užijete si to v závislosti na věku a možná i pohlaví. Pro mě měl film téměř nesnesitelný začátek (dámy prominou). Výborný střed (upřímně jsem se bavil hláškami a různou reakcí členek klubu na četbu (Knižního klubu, BTW, nevím kdo překládal název)... a vývojem postav). A zoufalý (nedodělaný, odfláknutý, infantilní, mimoňský...) závěr, ve kterém film přepnul do jiného žánru (Pretty Woman). ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já nejsem zrovna "fanoušek" tohoto typu filmu, ale jednou za čas si ho ráda užiju - vyčistím si hlavu a někdy se až dobře pobavím :) A s partou holek na Dámské jízdě si myslím, že tento film sedl jako "prdel na hrnec". Bylo to příjemné vidět skupinku starších dam, jak pracují se "současným" trendem - kdy kniha "50odstínů..." ovlivnila mnoho žen, mužů a celkově domácností. Je to pro mě taková průměrná oddychovka, správné tempo, dobrý čas a kino plný ženských - ideál na vyčištění hlavy :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Klub, do ktorého Sharon (Candice Bergen) chodí na stretnutie s Derekom, sa volá „Tomgeorge“. Dvaja muži, s ktorými je Sharon vo filme zapletená, sa volajú Tom a George. (Arsenal83)
  • Candice Bergen hrala váženú právničku v súdnom procese v Bostonské zločiny (od r. 2004), kde spomenula, že možno raz chce byť federálnou sudkyňou práve takou, akou je Bergenovej postava v tomto filme. (Arsenal83)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama