Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (262)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Heavy trip je taková rodinná komedie, kterou by většina rodin vypnulo po prvním songu. Tento film je dělán s láskou k tomu nejtvrdšímu metalu. Film se pomalu rozjíždí a pak hrozně rychle skončí, ale ten pocit po skončení filmu je naprosto úžasnej. Hrozně feels good film a ten debilní úsměv z mojí tváře ještě nějakou tu minutu nesundám. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik metalu som od Heavy Trip čakal skutočnú zábavu plnú zábavných narážok na tento hudobný žáner. Niekoľko ich tam síce bolo, ale celkovo na mňa Heavy Trip pôsobil ako nezáživná nuda, u ktorej som si naplno užil asi len skladbu Kuusamo od kapely s dokonalým názvom Impaled Rektum – https://www.youtube.com/watch?v=HPst3NNjCp0. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pravý norsky deadmetal vo Vládcoch chaosu som si išiel viac. Neni to zlé, Fíni tiež chceli ukázať, že im dobre jebe a ešte si z toho spravili aj srandu. Zaujímavé zo však začne byť až niekde v poslednej 20 minútovke, kde veci naberú spád a vikingská pomoc s koncertom je už len kvalitné ukončenie. Rozhodne sa dá konštatovať, že ten sever pôsobí na ľudí zvláštne. Ale čím to je? 3 z 5 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Fajn metalová oddychovka o vesnických lůzrech, kteří by to rádi někam dotáhli, ale úplně si neví rady jak na to. Lehký humor, pohodová atmosféra, pozitivní náboj, pár velmi dobrých nápadů (focení promo fotky pomocí policejního radaru). Asi bych u tohoto filmu nepřeháněl s nějakými superlativy, ale bavilo mě to a rychle to uteklo. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

"What kind of music do you retards play?" "Symphonic Postapocalyptic ReinDeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandian Metal!" Takhle jsem se nenasmál ani nepamatuju. Metalovou hudbu miluju a finský humor je mi nesmírně blízký, takže když se tyhle dva světy potkají, nemůže to dopadnout špatně. Některá slabší místa promíjím, spousta gagů a humorných situací mi to bohatě vynahradila. Film spíše pro lidi z metalové komunity, ostatní si to asi tak moc neužijí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)
  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)

Reklama

Reklama