Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, ve filmu „Velvet Buzzsaw“ jsou docela dobré, drsné scény, ale je to málo. Tady toho mohlo být víc, stačilo by vynechat všechny ty nezáživné scény, kde se nic neděje. Byla tu v podstatě jen jedna scéna, která se mi líbila a pravdu mě zaujala, a ta byla na samotném konci. A to máte pocit, že je to spíš taková srandička, která mrkne na diváky, i když své opodstatnění má. Bohužel jinak je tohle hodně nevyužitý potenciál. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené a herecky také velice dobré ( chválím hlavně Natalii Dyer), bohužel je ale scénář velice špatný a námět jak by smet. Možná by film mohl po značné úpravě fungovat jako ukázka a lehké zesměšňováni světa umělců, ale ty hororové vložky jsou dost slabé a do filmu se skoro až nehodí. Hororové vložky jsou slabé, nějaké napětí tu takřka neexistuje a vůbec jsou mi všechny postavy nějak uplně volné. 45% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Námětově nic originálního, jelikož ve filmech už vraždily nejen obrazy, ale zabíjeli i umělci s nimi propojení během života či po smrti. Snímek ale dýchá zvláštní neklidnou atmosférou. Je cítit jakési podivné napětí a člověk tuší, že se přihodí něco divného, něco zlého, a pak najednou...bum...a on to údržbář! Ale vážně, je to neklidný film plný postav, co si jdou po krku, jelikož nejde o nic menšího než o peníze. Výbornou kameru doprovází neméně dobrá hudba a obojí tak činí z filmu zajímavý zážitek. Bisexuální Morf je věrohodně cáklý, Josephine jde za svým bez ohledu na cenu, Rhodora si je vědoma nebezpečí, ale když se rozhodne, je už pozdě a jen ten Piers tu je tak trochu do počtu. A pak vraždy....jsou z větší části v náznaku, byť ubroušená ručička stříká v přímém přenosu. Obrazy ožívají, paže a pracky se natahují a utéci není kam. Možná o trochu více potěší ty, co rádi umění a svět s ním spojený. 3,5* ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Sice na tom není nic hororového, a jedná se spíše opravdu jen o thriller, ale mně se na to koukalo velice dobře. Je to vizuálně hezky zpracované, dobré herecké obsazení v čele s Jakem Gyllenhaalem, kterému role kritika náramně sluší. Pointa celého filmu velice zajímavá plus nějaké to ponaučení, že krást se prostě nemá. Velmi dobrá práce s kamerou a efekty a příjemné umělecké prostředí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cynická parodie na vyvražďovačky zasažená do dekadentního světa moderního umění. Zmlsané snobské karikatury v čele s Gyllenhaalem chcípají zaslouženou smrtí a je docela zábavné to sledovat. Gilroy netočí horor a vlastně ani nepracuje s lacinými lekačkami, spíš je znepokojivý. Možná si kompenzuje traumata z dětství kdy mu říkali, že z něj nebude umělec, když dostal z výtvarky pětku. Hlubší pointu bych nehledal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Námet filmu režisérovi a scenáristovi Danovi Gilroyovi prišiel na um, keď sa raz počas Vianoc roku 2017 sám prechádzal prázdnou galériou v meste Beacon, štát New York. (Astonko)

Reklama

Reklama