Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (195)

Han22 

všechny recenze uživatele

Hotel Artemis je další z filmů, kde sci-fi slouží pouze jako zástěrka pro jiný žánr, v tomto případě Ritchieovskou gangsterku. Je tu pár hi-tech lékařských přístrojů a celé se to odehrává v blízké budoucnosti plné nepokojů, ale jinak jde o hotel pro zločince, který vede zkrachovalá sestra a kde se jedné noci sejde pár lidí s plány porušit všechna pravidla, včetně toho hlavního nezabíjet hosty. Postavy jsou to celkem zajímavé, hlavně naprostá troska v podání šíleně zestárlé, ale fantastické Jodie Foster. Bohužel kromě dialogů a pár očekávatelných zvratů se tu nic moc zásadního nezstane, i ta očekávaná vyvražďovačka přijde až ke konci a holt Ritchie to není. Ale koukat se na to dá, ošuntělá atmosféra je fajn a jak jsem psal, Fosterová to táhne. Takže za 3*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý má svoj kamión.“ Strašne divný film, ktorému by som za niektoré skvelé scény dal okamžite a sfleku 4*, ale zas je tam strašne veľa momentov ledva idúcich na päťdesiatku. Je to škoda, pretože nápad o zločineckom hoteli je geniálny (hoci okopírovaný z Johna Wicka, tak ale čo už, nevadí). Nepochopil som budúcnosť, vôbec sa to tam nehodilo a ak by dej nechali v súčasnosti, bolo by to podľa mňa lepšie. Okrem skvelého námetu zaujmú herci. Drobná Jodie Foster cupkajúca za verným Daveom Bautistom, ktorý keď si kľakne a ona stojí, pozerajú si z očí do očí, ruku má hrubú ako vy stehno, keď vyťahuje sekeru, znamená to, že ste pekne v prdeli a ak mu poviete, že ste si uňho zabudli auto, donesie vám ho pod pazuchou. K tomu jeffgoldblumovský Jeff Goldblum (hovoriaci o muche!), spočiatku nudný, ale ku koncu zaujímavý Sterling K. Brown (Predátor: Evolúcia, American Crime Story, Čierny panter) a mrazivý Zachary Quinto. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(15%) Bože, to byla ale píčovina. Já od toho teda nic extra neočekával, ale aby mě to po celý čas tak nehorázně sralo a otravovalo? Foster zde hrála naoko totální starou krávu a Goldblum byl tak nevýraznej, že jsem si ho málem nevšiml. Jedině Bautista mě zde alespoň trochu bavil, i když to taky moc zrovna nevytrhl. Děj je takovej divnej, celé je to strašně nudné. Konverzace nehorázně uspávají. Skoro nic mě na tomto snímku nebavilo. Až 3/3 byla víc akčnější, ale i tak mi to bylo dosti ukradený, když jsem si nedokázal oblíbit postavy a vžít se do nudného děje. Odpad nedám, ale i tak to byla absolutní ztráta času. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Potenciál tu byl, najatí herci jsou dostatečně slovutní (jenom Jodie Fosterová, považte, kdyby nic jiného), výprava má úroveň, ale někde mezi nápadem a jeho realizací se něco pokazilo. Možná to chtělo zadat dialogy někomu jinému, nechat interakci postav rozehrát někoho, kdo pro to má cit, protože tady režisér a scénárista v jedné osobě selhal asi nejvíc. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten film je neuvěřitelná vykecávka, ale postavy vyžvatlaj leda tak prázdnou bublinu. Hotel pro zabijáky, no to už mě od JW taky nepřijde moc originální, že ? A pokud jde o akci tak tady se vysloveně spláče nad vejdělkem, já si vybavuju vlastne jen jednu větší fight scénu v podání Sofie, která nám v červených šatičkách ukazující nožky rubě jednoho chlapa za druhým. No a když se ke slovu hlásí Dave Bautista, tak se udělá střih a jdeme si co ? Jdeme si povídat. Přemýšlím co vedlo stárnoucí Jodie po pětileté pauze zrovna do tohoto filmu ? Kdyby si víc zapracovalo alespoň na atsmoféře, mohlo to mít nějakej retro styl, který jsem z filmu chvílema vnímal, ale většina času mě bohužel nudila. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)
  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)

Reklama

Reklama