Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (195)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je ten námět ve finále trošičku nevyužitý, ale i tak jde o dost originální počin. Kdo by očekával, že se ve filmu o hotelu pro kriminálníky objeví taková řádka zajímavých a sympatických postav s Jodie Foster v čele. Celý film je navíc ponořený do takové té mírné sci-fi postapo atmosféry, kdy divák vidí, že se svět řítí do háje, ale přitom neví pořádně proč. Atmosférou mě to vtáhlo a nakonec mě i docela udivuje tak střídmé hodnocení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dosť hejtovaný film. Nápad s hotelom je samozrejme dobrý a samozrejme nie je unikátom. Na obsadenie, v rámci neáčkovej produkcie, si myslím nemožno sťažovať. Celý film a aj Váš výsledný dojem ťahá/určuje Jodie Foster, a jej životom zničená bába. Mňa jej bežnú pracovnú stredu bavilo sledovať. Zk*rvilo sa čo mohlo, pretože sa porušili všetky pravidlá na ktorých hotel založil svoju zmysluplnosť. Po ťažkom dni v práci celkom vhodná rýchla a nenáročná oddychovka, ktorá servíruje viac kecov ako akcie. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vlastně nemám skoro co pochválit. Možná hudbu Cliffa Martineze. Divný scénář o nemocnici/hotelu pro gangstery s nepochopitelnými a bezdůvodně se měnícími motivy je ve své podstatě strašně prázdný. Herci pronášejí zvláštní repliky, ale nic zásadního nepředvádí. Koukat se dá jen na Sofiu Boutellu v sexy šatech. Akce průměrná a pár zajímavých nápadů to nespasí. První film, kde někoho zabijou 3D tiskárnou. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za každý originální příběh, ale v tomto případě krom zajímavého nápadu nic dalšího pozitivního není. Nemusím mít každou chvíli akční adrenalinovou scénu, stačí mně atmosféra, nebo zajímavé dialogy. Jenže nic z toho se tentokrát nekonalo. Jen nudu časem vystřídal nezájem. Nezájem o to, jak to dopadne, nezájem o hlavní hrdiny. Občas tady napíšu, že ten či onen film se hodí do kina na velké plátno a že by mu domácí projekce uškodila, v případě Hotelu Artemis to bude naopak. Velké plátno a kvalitní zvuk mu nepomůžou, ale naopak v domácím prostředí s kamarády vedle sebe a nějakou tou flaškou po ruce, to může být ucházející zábava. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Blbost s tolika nelogičnostmi (mimochodem v žánrech chybí sci-fi: když už jste k tomuto žánru na ČSFD přidali Útok na 13. okrsek), až se mi to nechce ani komentovat. Jednání postav je v rozporu s jejich potřebami i s cíli zlodějské komunity navzájem. Čirou náhodou v tom taky lítá propiska - trezor s obsahem za 18 milionů. Jeff Goldblum si moc nezahrál a Zachary Quinto taky moc prostoru nedostal, i když zas hraje záporáka. Ale tohle prostě nejsou Heroes. Žádné z postav se nedá ani fandit - natož té babičce doktorce, která na konci jde vehementně zachraňovat svět všemu navzdory jako správné sluníčko. Na tohle by se moc dobře točila parodie - roli Jodie Foster by hrála Bohdalová a Everesta třeba Jákl. A to by bohatě stačilo. Jo, a tu francouzskou super ninjovou Táňa Pauhofová. Fuj, to byla nedomyšlená blbost. Přitom nápad i to prostředí hotelu zajímavé, ale samo o sobě to nestačí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)
  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)

Reklama

Reklama