Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (195)

kingik 

všechny recenze uživatele

Los Angeles, rok 2028. Ponurý, omšelý a utajený hotel Artemis už dlouhá léta slouží jako útočiště pro klientelu podsvětí. Však jej financuje vyhlášený gangster (Jeff Goldblum). Manažerka Jodie Foster, která zároven funguje jako zdravotník, k výpomoci má zdravotníka Dave Bautistu a k dispozici má v útrobách hotelu to nejmodernější zdravotnické zařízení, které by neudělalo ostudu v ryzím sci-fi filmu, jedné noci přijme dva bankovní lupiče ( standardně tyto role ztvárnil Sterling K. Brown & Brian Tyree Henry) kteří spustí lavinu nevole. A navíc v centru města vypukly nepokoje, které na pohodě také nepřidají. Film má jednoznačně slibný námět a absolutně zadupaný potenciál. Nepochopil jsem dostatečně úlohu některých postav a jejich charakterizaci. A také žánrové zařazení je poměrně nejednoznačné. Režisér    Drew Pearce vlastně dohromady neměl pořádně ujasněno, s čím přesně má vyrukovat. Jednu chvíli to vypadá na temný thriller, vzápětí se do filmu přilije trochu sci-fi prvků, posléze divák vyhlíží nějakou tu brilantní akci, které se prakticky nedostává. Hraje naprosto druhé housle. Největší vzruch a bitku obstarala Sofia Boutella, to už ale film spěje ke svému konci. A filmu se prostě nedaří zafungovat ideálním směrem. Největším lákadlem je jistě obsazení. Jodie Foster se vrátila k herectví po pětileté odmlce, načež maskéři mohou za to, že vzhledově neoslní. Obličej má nalíčený tak na sedmdesát let, pořád ještě ale něco umí zahrát. A aby si užila i nějaké to scenáristické klišé, je ztrápená smrtí svého syna. Účast Charlieho Daye představovala konečně jinou položku, než jen jen jeho obvyklé komické vrávorání a pištění, přičemž jeho postava, až na to, že nedopadne dvakrát dobře, vůbec ničím nezaujme. Jeff Goldblum a Zachary Quinto dorazí do hotelu, aby v něm udělali pořádný rozruch. A taky nikterak neutkví v paměti. Nejlepší zůstává Sofia Boutella, která zdatně plní kvóty sexy feministicky pojaté ženské, co pro pořádnou ránu nejde daleko. A role zdravotníka svému představiteli Dave Bautistovi asi nehynoucí slávu zrovna nepřinese. Za vše negativní ale může hlavně scénář, který je ve všech směrech nedotažený. A Pearce, který na poli režie debutuje, se snažil se svým osobně sepsaným scénářem bojovat, nicméně se mu to většinou nedařilo tak, abych mohl napsat, že je jeho prvotina kompaktní a dostatečně zajímavě pojatá. Určitě místy sahal po určitém vyzrálém režijním přístupu, což bylo podpořeno i zdárně ošetřenou a vytříbenou technickou stránkou, převládal však chaotický ráz, který značně ubíral na diváckém komfortu. Návštěva hotelu Artemis vesměs dopadla rozpačitě. 6/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt zabolelo. Takový nápad a takové obsazení, a výsledek? Naprosto promrhaná záležitost, která mohla být vlhkým snem každého fandy nekompromisních akčních jízd, ovšem nakonec jde jen o mdlou nudu, s dvěmi, třemi scénami, které dokážou diváka probudit, zbytek ale prostě zabíjí. Akce málo, využití zajímavých postav minimální, ale brebentění až po střechu. V podstatě se vlastně spíš než o akční nářez jedná tak trochu o drama jedné přestárlé paní, jejíž osud mi byl ale naprosto ukradený a několika gaunerů, kteří mi byli taky ukradení, no prostě děs. K této podívané je vážně těžké se vyjádřit nějak smysluplněji, určitě mě tedy minimálně oslovila atmosféra a stylizace samotného hotelu, zbytek ale prostě nefungoval v žádném ohledu. Zápletka na mě působila strašně nezáživně, spoustu věcí mi zde nedávalo ani příliš smysl, viz ta věcička za 18 milionu, kolem které se vše mělo točit, ale ve výsledku o ni nakonec vůbec nejde, či význam těch pouličních protestů, nebo jak to nazvat, a tak bych mohl pokračovat dál a dál. Ta trocha akce je pak též nevýrazná a nezábavná, napětí zcela mimo hru, tvůrčí nápaditost bez známek života, a i obsazení, které slibovalo slušnou dávku kvality, zůstalo těžce za očekáváním, snad tedy až na Sofii Boutellu, která je opět nehorázně přesvědčivě smrtelně sexy, ale to mi fakt ke štěstí nestačilo. Hotel Artemis je tak zkrátka zdrcujícím zklamáním, kdy se jedná prostě jen o nudné béčko, které nemá vůbec, vůbec čím zaujmout. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezproblémový sympatický film s úžasnou Jodie Foster, kterou bych v něčem takovém sice nečekal, ale po zhlédnutí si už nedokážu představit lepší herečku. Možná je to tím, že jsem neviděl upoutávku a na rozdíl od mnohých zklamaných uživatelů nečekal akční spektákl. Vlastně jsem o filmu nevěděl nic než kdo hraje hlavní roli a o čem zhruba je (dvě věty na Netflixu), víc ne, a tak si představte mé překvapení, když na scénu vstoupil sám Jeff Goldblum, zatímco já se už asi půl hodiny radoval z toho uvěřitelného sci-fi světa a zajímavě rozehrané několikanásobné zápletky. Dal bych snad i pátou hvězdičku, nebýt docela zbytečné postavy Charlieho Daye, jehož prostor mohl klidně dostat někdo jiný. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za každý originální příběh, ale v tomto případě krom zajímavého nápadu nic dalšího pozitivního není. Nemusím mít každou chvíli akční adrenalinovou scénu, stačí mně atmosféra, nebo zajímavé dialogy. Jenže nic z toho se tentokrát nekonalo. Jen nudu časem vystřídal nezájem. Nezájem o to, jak to dopadne, nezájem o hlavní hrdiny. Občas tady napíšu, že ten či onen film se hodí do kina na velké plátno a že by mu domácí projekce uškodila, v případě Hotelu Artemis to bude naopak. Velké plátno a kvalitní zvuk mu nepomůžou, ale naopak v domácím prostředí s kamarády vedle sebe a nějakou tou flaškou po ruce, to může být ucházející zábava. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Neodolal jsem i přes to, že jsem si přečetl několik kritických konemtářů... bohužel je většina z nich pravdivá. Naprosto nevyužitý potenciál většiny postav, scénárista byl asi na kokainu když tohle psal a skoro žádná akce. na tomhle símku je jedno pozitivum, po shlédnutí se o dost více těším J. Wicka III. :-) za mě 45% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)
  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)

Reklama

Reklama