Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V rámci DC animáků je to věc ... No, vlastně docela hodně fajn, sice ne tak fajn, jako předloha (ano, já fakt něco s Batmanem četl, cha!), což je způsobeno jednak tím, že se nedrží komiksového vizuálu, druhak tím, že tenhle film má klasickou, obligátní vizuální podobu, jako všechny ostatní animáky, což je u batmana vždycky velká, převelká škoda. Hodně kritizovaná je tu první polovina příběhu, která je o vztahu Batmana a Batgirl, což je zcela zásadní pro "normální" diváky, pro které by bez řádného kontextu některé věci v dalším ději takový dopad, jak je záhodno. A druhá půlka je hejbající se ilustrace ke komiksu, jen s horší kresbou. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Komiks jsem četl dvakrát, podruhé nedávno, a je to špička. Tento animák je doslovným převedením komiksu do animované podoby s přidanou první půlhodinou a závěrečnou scénou mezi titulkama. Onen kontroverzní úvod je sice pro následující děj zcela zbytečný, ale nijak neurazí a musím říct, že mě to bavilo víc než většina předchozích animáků od DC. No a zbytek je už s notoricky známým dějem hlavně hlasovým koncertem pánů Conroye a Hamilla. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj první dospělejší animovaný Batman a musím říct, že mě nezklamal. Samotná animace se mi líbila, atmosféra Gothamu je tu cítit skoro všude, postavy mi přišly dobře napsané a hudba neurazí. Musím jen říct, že první část filmu při zpětném pohledu moc nesouvisí s hlavní druhou částí. Když to ale mám brát jen jako takové představení Batgirl, tak to beru. Velmi mě zaujal příběh Jokerova původu a jeho postavu jsem tu měl stejně rád jako obvykle (když tedy zapomenu na Suicide Squad). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Adaptace slavného a skvělého Kameňáku Alana Moora. Měl jsem trochu obavy, čím tvůrci ten příběh, působivý právě díky tomu, jak relativně krátký a úderný je, asi natáhnou. Dobrá zpráva je, že přímo Kameňák nenatáhli ničím. O něco horší zpráva je, že než se začne odehrávat, sledujeme téměř půl hodiny úplně jiný příběh, který sice lze ospravedlnit nutností představit Batgirl/Barbaru i úplným nováčkům, nicméně mafiánská zápletka a akční scény už nutné nebyly. Ale nenudil jsem se, na animaci jsem si po chvíli zvykl... No a Mark Hamill je jako Joker dokonalý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $3,775,000 Tržby Celosvetovo $ 4,460,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,450,180Tržby za predaj DVD v USA $2,791,420 ║ slabé a nevýrazné, miestami doslova nuda /40%/ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co Mark Hamill namluvil postavu Jokera ve videohře "Batman Arkham Knight", prohlásil, že kvůli zatížení a namáhání hlasivek už tuto postavu nebude nikdy dabovat. Výjimku byl ochoten udělat jen v případě, že by šlo o zpracování legendárního komiksu "Batman: The Killing Joke". A tak se i stalo. (Caszidy)
  • Snímek byl původně určen výhradně pro vydání na DVD a dalších nosičích (jak je v tomto žánru běžné), nicméně po oznámení, že si Kevin Conroy a Mark Hamill zopakují dabingové role Batmana a Jokera, postupně nabyl na takové popularitě, že se producenti rozhodli pro speciální uvedení do kin ve dnech 25. a 26. června 2016. Teprve podruhé v historii se tak stalo, že film ze stáje DC Animation byl uveden na velkém plátně v kinech. Tím vůbec prvním byl snímek Batman a fantom (1993). (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama