Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi slabý diel, ktorý miestami pripomínal telenovelu. Až tak sa totiž vliekol dej a až také zbytočné dialógy postavy hovorili. Asi v polovici som si uvedomil, že mi je absolútne jedno, čo tie postavy hovoria. Galadriel je hrozná a herečka má pohľad, ako keby chcela všetkých naokolo pozabíjať. Jej parťák Halbrand je zlodej a násilník (tomuto mám ako divák akože fandiť?). Tento diel mi pripomenul prečo nemám rád seriály. Byť je to film, vata by sa úplne vyškrtala a ostal by len dynamický snímok so zmysluplným scenárom bez hluchých miest. Nakoľko je to ale seriál, tak ten musí byť vyplnený plytkou vatou a rečami o úplne ničom. Tento diel Adar je úplne hluchý. Čo mal znamenať ten trápne počítačovo animovaný warg na konci? Je rok 2022 a aj Pán prsteňov mal pred 20 rokmi lepšie triky. Oh áno, pri spomalenom zábere na Galadriel jazdiacej na koni vyprsknete z toho totálneho nevkusu a jej úplne retardovanej pózy. Hodil som si facepalm. Taktiež tento diel sa volá Adar a Adar je tu spomenutý asi v jednej vete a vidieť ho len raz na sekundu, pričom je obraz ešte zblurovaný. Ooooh, toľké napätie, neskutočný cliffhanger!! Tak ako prvé diely mali nádych Tolkeina i Jacksonovej trilógie, tento diel je typické klišovité nič pre mainstream. Prečo všetci musia hovoriť sarkastické poznámky? Prečo všetci musia byť drsňáci ako keby zožrali tonu ocele? Prečo rozhovory nemôžu byť krásne prirodzené ako vo filmoch ale musí sa tam zakaždým ironicky doťahovať a sarkasticky komentovať? Slabé ako čaj to bolo. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohoucnost tvůrců je do očí bijící. Když nenávidíte postavu Galadriel, je něco špatně. Motivační kecy a hora vaty. Arondir mistr ve skoku dalekém s větvičkou. Numenorci postrádají logiku! Ačkoli to stalo hodně peněz, všechno je zlé a laciné - postavy, scénář, dej. Děj se táhne jako sopel a těžko vyjádřit, jak prázdná nuda tohle je. Slow motion jen dotváří bezradnost. Linka s bezďákem od Kauflandu, pardon od kočovných "hobitů" je zatím neskutečně hloupa. Ten matla si chce posvítit na pergamen, ten mu ejhle shoří, tak padá a motá se do hadry! No wow - a tohle v tom seriálu bylo proč? 90% scénáře bylo o čem? Smysl byl jaký? Ty neskutečné banality, co postavy pronáší, budou mít nějaký hlubší smysl? Ten vrrrk vypadal jako vzteklá čivava proč? Kdyz už má Arondir takové schopnosti, proč už dávno není venku? Tohle že jsou Elendil s Isildurem? Kde tyhle vybrali? To fakt nemohli vybrat herce, co mají charisma? To už na herce nezbyly peníze? Tohle jsou lidi, co jen stojí, škrobeně odříkávají text a tváří se mega vážně. Zatím hodně, hodně špatný seriál, jestli se nezlepší, bude to nejpromarněnejší čas v mém životě. Slow-motion jízdy na koni jen dokresluje, jak moc jsou tvůrci v prd*** a jak vlastně vůbec neví, jak snímat krajinu. Sice občas vypotí nějaký celkový záběr, který divákovi dává informaci o tom, kde je a jaké jsou geografické podmínky, ale to jen výjimečně. Abych jen nekritizoval, příjezd do Númenoru se skalními hlavami je působivý. Ale to by snad měla být samozřejmost, ne? Zajímalo by mě, zda uživatelé hodnotící 5* by zvládli seriál napodruhé - zatím servírované haldy výplňových scén, které naše postavy nikam neposouvají a nemají emocionální náboj, nefungují ani na první shlédnutí, kde by měly logicky divákovu pozornost upoutat nejvíce. Opakování seriálu by bylo už jen skutečně utrpení. ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak všichní víme, tento seriál je bohužel naprostá tragédie (teda všichni, až na takové případy, co napíšou v recenzi, že jsou "milovníci tvorby J.R.R. Tolkiena" a zároveň zopakují pětkrát slovo "Nůmenor"). Přesto mi to nedalo, abych nepokračoval. Byl jsem totiž na Númenor opravdu zvědav. A ano, Númenor je stejná tragédie jako všechno ostatní. Vše čisťounké jako ze škatulky a naprosto digitálně sterilní. O postavách a dialozích nemluvě. Přesto mě tato "dějová" linie baví nejvíc  a dal bych celkově tentokrát i dvě hvězdy, nebýt takových zvrhlostí jako příšerný warg nebo jízda Guyladriel na koni. "Hobití" linii komentovat cenu nemá vůbec. Takže za jedna. ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další expoziční díl bez nějakého většího děje, ale tentokrát už se smiluji a dám tomu, s odřenýma ušima, ty 4 hvězdy. Númenor se mi líbil, i když i zde je pár drobností k vytknutí. Hlavně Elendil má více charisma než všichni ostatní dohromady. Jeho rodinku určitě uvidíme ještě často a naštěstí oba zatím vypadají OK.  Galadriel se již klasicky chová jako kráva, ale už si zvykáme, že to je úplně jiná postava.. Aragorn 2 a celý jeho příběh mi tam přijde nepatřičný, strašně na sílu. U akční scény zamračeného elfa mě překvapilo špatné CGI u vrka. První, co mě napadlo bylo, že se efekty od Souboje titánů moc dopředu nepohnuly. A poslední WTF byla slo-mo Galadriel na koni. Takhle ne. Ale jinak stále příjemný fantasy svět, na který se dobře kouká. Nori táhne Chluponohzí linku, s Galadriel objevujeme svět, a hlavně je tam stále cítit nějaký ten příslib lepších zítřků (dílů). ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skřeti z pohledu designu jedna velká radost. A i linka "tmavého" elfa mě začíná lehce bavit, ačkoliv ta "emocionální" scéna spíše zbytečná. Zbytek zase možná až moc expoziční, Galadriel otravná, Aragorn z Wishe meh, ale Númenor jako celek v pohodě. Hlavně Elendil má charisma. Konečně někdo. Tempo by si to teda pořád zasloužilo lepší, více strhující, epičtější, nicméně v druhé polovině už jsem se nepokrytě bavil. Hobití část fungovala svou poťouchlou pohádkovostí super, stejně jako kung-fu akční scéna, překvapující svou relativní drsností. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) se představí jako Noldor. Noldor byli nejmocnějším národem elfů, a to oni stvořili Silmarily. Jejich prvním králem byl Finwe, který měl syna Finarfina, což je otec Galadriel. (spacemaster)
  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Název třetí epizody Adar je elfské slovo, které znamená „otec“. (spacemaster)

Reklama

Reklama