Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak že by nakonec těžká zívačka? Bohužel to tak vypadá, mírný optimismus po prvních 2 dílech opadá, třetí díl celkem nuda. V podstatě seriál sleduji zároveň s ROKem DRAKA a skoro bych řekl, že ten ze světa LOTR nehraje ani stejnou ligu. Triky, výprava, to tu je, příběh se ale plouží a herci nejsou schopni unést tíhu charakterů a docela mi připadá, že se tvůrci za každou cenu snaží vyhnout nějaké drastičtější scéně a radši si ve zpomaleném záběru střihnou Galadriel na koníkovi... Ehm, opravdu? ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to začíná dobře. Afroelf nabírá vědomí v dole. Jasně, plantáž by byla lepší, ale co už. A pak tam se záběrem na toho opáleného nějaký skřet pronese "zůstaneš na Slunci, dokud nezčernáš na uhel". No vyprskl jsem smíchy. Jedna hvězda garantována. Na lodi jsem si všiml muže se šikmými oči, to je dobře. Už jsem se lekl, že tento fantasy svět nezná všechny rasy z našeho světa. No, pasáže v Númenoru jsou pomalé a nic moc nám neříkají. Ale na otroky se dobře koukalo. Jediný problém je, že skřetům tak úplně nevěřím. Ty masky jsou opravdu špatné. Pomalinku začínám mít problém s Galadriel. Je sice pěkná, dobře se na ní kouká... ale začínám mít chuť ji trošku nafackovat. Což o to, trocha násilí do sexu patří, nicméně se bojím, že se to zvrtne trochu dál. Nu, uvidíme. Co se týká hobitů, stále více mi přijde, že zde jsou čistě do počtu. Jejich příběh je hrozně nezajímavý. A vlastně mi absolutně zničil představu o hobitech. Zejména tito Chluponohové jsou barbarští, bezcitní parchanti. Někdo nemůže? Necháme ho chcípnout. Jejich banda pro ně není víc, než skupina pařmenů. Ve skutečnosti jako komunita stojí za hovno. A jak se maskují (na čtyři, překrýt se pláštěm a nehýbat se)... jsou to prostě přizdisráči. A souboje? Zatímco fight v Númenoru byl docela cool, za poslední souboj mezi efly a skřety mi bylo stydno. Vrrrk vypadal jak kdyby ho modeloval nějaký amatér a ty soubojové kreace byly doslova k smíchu. I tak tento díl považuji za doposud ten nejlepší. Což je smutné. ()

Reklama

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory drsné kritice všude kolem musím já pokračovat ve chvále, třetí díl stále nepolevuje a konečně nám představuje Númenor (hudba je snad lepší a lepší). Isildur zatím není nejsympatičtější postava, ale Elendil to kompenzuje. Harfooti fakt překvapením seriálu, po trailerech jsem čekal, že budou mít nejotravnější linku. U Arondira v zákopech to docela nekompromisně zhoustlo, uvidíme, co Adar. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, už je jasné, že tvůrci v rámci pilotní epizody jen klamali tělem, protože mi oba následující díly přinesly jen zklamání. Budoucí Gandalf se chová jako přerostlé batole, což je u polobožské bytosti jednání poněkud podivné, a jeho blábolení a pomotávání se kolem chluponohů má zřejmě vysvětlit jeho budoucí vřelý vztah k hobitům. A když jsem už zmínil chluponohy; nemohl jsem si nevšimnout, že se tento druh vydal cestou komunismu či socialismu, o čemž svědčí jejich kolektivní jednání, myšlení i "pokroková" hesla, jimiž se řídí. Pravda, ve třetí epizodě se nedrtily balvany, zato došlo na přetahovanou s řetězy a za mě pořád platí, že je příběh stále naprosto upozaděn ve prospěch všemožných vedlejších dějových linií. A tím myslím opravdu vedlejších. K čemu byly zpomalené záběry, které bych čekal po doběhu Velké pardubické, to fakt netuším. / Poučení: Ošklivý skřet se zjevně vytváří mnohem snáze než sličný elf. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Čím dál víc lidí jde do Mordoru. Jednou budou vevnitř všichni lidi." (Glum - J.R.R. Tolkien) No nevím, přijde mi, že se to spíš zhoršuje. Děj se rozjíždí pomalu jak trabant, tvůrci dál s radostí zbytečně ohýbají předlohu (proč je najednou Pharazon nějaký správce a ne královnin bratranec, ve výsledku to není pomalu rozdíl) a hlavně mi to přijde hloupější a hloupější. Krom zde v komentářích zmiňovaného příjezdu Galadriel na Numenor a hobití knihy mrtvých mne rozčilovala hlavně postava tajemného cizince a jeho neobratnost při návštěvě hobitů. Skřeti (krom divné scény s čutorou vody) se zas předvedou při vzpouře elfů, kdy na ně vyšlou JEDNOHO (ne moc velkého) vrka, aby se na ně vrhli až po jeho neúspěchu. Kéž by se tvůrci tomuhle věnovali víc než dávání všelijakých skrytých poselství do svého díla. Těším se aspoň na TITULNÍHO záporáka, kterého uvidíme až v dalším díle xD. P.S. Galadriel je svým chováním čím dál tím nesnesitelnější. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) vysvětluje Halbrantovi (Charlie Vickers), že Numenorci stáli při boji s Morgothem na straně elfů. V té době se jmenovali Edain a přišli na ostrov Elenna vedeni Elrosem, bratrem Elronda, který následoval hvězdu na nebi, kterou nesl jeho otec Earendil, jehož socha se tyčí nad přístavem. (spacemaster)

Reklama

Reklama