Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že to sklouzává do klasického prahnutí po odpovědích, než že bych hltal děj jako takový. Kdo je Stranger? Kdo je Adar? Kdo je Halbrandt? Ano, chci vědět, které teorie jsou správné a které ne – ale trochu jsem doufal, že tenhle seriál potáhnou i jiné věci než slušná "hobití" linka, charismatický Elendil a poctivý design skřetů :/ P.S. Už ty slow-motiony vyhoďte oknem, Galadriel na koni vážně bolela. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čert vzal černé elfy i genderovou vyváženost. Kde je příběh? Proč sledujeme dlouhé expozice o ničem? Mám padnout na zadek z pohledu na digicity? Mám se rozplývat z té CGI podívané a tetelit se blahem, že jsem zpět v tolkienworldu? A to zase ne. Linie s hobity ...tragická, zbytečná. Hodnocení *. Gel s Hal? Jediné dobro je postava Elendila. Jinak je to hloupé a na "odhalení" Halova původu je šokující jen bezostyšnost, s jakou tvůrci vykrádají film. Hodnocení **. Nu a náš černý elf, se tak stává jediným světlým bodem této epizody. Jeho line je v pořádku, i když se dá polemizovat, jestli bylo elfkošér, že se elfkomandér projevil jako zbabělec. Hodnocení ****.  Nízké hodnocení odráží mou nespokojenost s obsahem, nikoliv obsazením. ()

Reklama

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory drsné kritice všude kolem musím já pokračovat ve chvále, třetí díl stále nepolevuje a konečně nám představuje Númenor (hudba je snad lepší a lepší). Isildur zatím není nejsympatičtější postava, ale Elendil to kompenzuje. Harfooti fakt překvapením seriálu, po trailerech jsem čekal, že budou mít nejotravnější linku. U Arondira v zákopech to docela nekompromisně zhoustlo, uvidíme, co Adar. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to začíná dobře. Afroelf nabírá vědomí v dole. Jasně, plantáž by byla lepší, ale co už. A pak tam se záběrem na toho opáleného nějaký skřet pronese "zůstaneš na Slunci, dokud nezčernáš na uhel". No vyprskl jsem smíchy. Jedna hvězda garantována. Na lodi jsem si všiml muže se šikmými oči, to je dobře. Už jsem se lekl, že tento fantasy svět nezná všechny rasy z našeho světa. No, pasáže v Númenoru jsou pomalé a nic moc nám neříkají. Ale na otroky se dobře koukalo. Jediný problém je, že skřetům tak úplně nevěřím. Ty masky jsou opravdu špatné. Pomalinku začínám mít problém s Galadriel. Je sice pěkná, dobře se na ní kouká... ale začínám mít chuť ji trošku nafackovat. Což o to, trocha násilí do sexu patří, nicméně se bojím, že se to zvrtne trochu dál. Nu, uvidíme. Co se týká hobitů, stále více mi přijde, že zde jsou čistě do počtu. Jejich příběh je hrozně nezajímavý. A vlastně mi absolutně zničil představu o hobitech. Zejména tito Chluponohové jsou barbarští, bezcitní parchanti. Někdo nemůže? Necháme ho chcípnout. Jejich banda pro ně není víc, než skupina pařmenů. Ve skutečnosti jako komunita stojí za hovno. A jak se maskují (na čtyři, překrýt se pláštěm a nehýbat se)... jsou to prostě přizdisráči. A souboje? Zatímco fight v Númenoru byl docela cool, za poslední souboj mezi efly a skřety mi bylo stydno. Vrrrk vypadal jak kdyby ho modeloval nějaký amatér a ty soubojové kreace byly doslova k smíchu. I tak tento díl považuji za doposud ten nejlepší. Což je smutné. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Stále priemer. Scény na lodi, kedy treba vykľúčovať zelené plátno a nahradiť ho vodou sú stále veľmi amatérske, všetko pôsobí ako robené v štúdiu, rovnako záverečný súboj s cgi vlkom je ako vystrihnutý z nejakej poddimenzovanej francúzskej rozprávky, lepšieho vlka snáď vytvoria štúdiá aj na Slovensku.⚪Ďalšia kapitola sú hobiti a ich rozprávková linka, v ktorej ich oblečenie a lokácie pôsobí ako lepšia nemecká rozprávka zo ZDF, kde je ten najdrahší rozpočet stále nie je jasné, zároveň sa táto linka tri diele nikam nepohla.⚪Posledná záležitosť - postavy. Divák sa ešte ani nezoznámil s tými prvými a zbesilo prichádzajú ďalšie, v realite ale majú pramálo charakteru a ak aj, rýchle predstavovačky len ťažko umožnia, aby s nimi divák súcitil, čiže taká záverečná scéna so zajatými sa úplne míňa účinku.⚪Stále si stojím za tým, že ak by sa to nijako nespájalo s menom Tolkiena, sérial by sledovali tak 40% divákov, čo teraz.⚪Pekné sú len niektoré cgi zábery na fantasy mestá, inak skoro nič, aj tie interiéry dýchajú ateliérmi. A masky oblúd? No...od strachu neodpadnete.⚪ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) se představí jako Noldor. Noldor byli nejmocnějším národem elfů, a to oni stvořili Silmarily. Jejich prvním králem byl Finwe, který měl syna Finarfina, což je otec Galadriel. (spacemaster)
  • Elendil (Lloyd Owen) zmíní, že jeho jméno v překladu znamená „ten, kdo miluje hvězdy“. Je to narážka na Earendila, který během Války hněvu plul na své lodi do boje s drakem a nesl s sebou hvězdu. Jde o tu samou hvězdu, jejíž světlo Galadriel (Cate Blanchett) daruje Frodovi (Elijah Wood) ve filmu Pán Prstenů: Dvě věže (2002). (spacemaster)

Reklama

Reklama